Dwa lata temu 19 maja przymrozek we Wroclawiu byl bardzo duży...wszystko u mnie trafiło, budleje, róże i rozplenice wszystkie musiałam sadzić od nowa bo posadzone wczesną wiosną zmarzly w maju i już nie odbiły... ... A dzień przed zjazdem u Ciebie był taki przymrozek, że myślałam że odwołasz spotkanie....
Justyna gdy posadzilam mój żywopłot grabowy cała rodzinna i wszyscy znajomi pytali sie dlaczego nie tuje ? Wszyscy przechodnie zaglądają do mnie ze zdziwieniem ze liściaste żywopłoty wkoło... A pytanie dlaczego formowane w ekrany za płotem? Po co odpowiadać? Kto słyszał o boskim Luciano albo zachwycał sie ns CHFSh grabami Ulfa ? My odmienne jesteśmy
Graby koniecznie opryskaj. Wczoraj całe dosłownie całe drzewa zażarte widzialam!
Nie wiem jaka pogoda w domu i stan ogrodu albowiem dopiero wracam z weekendu.
W górach po przekroczeniu granicy było przed chwila +4... Ale u mnie już dzisiaj prognozy nie zapowiadają przymrozkow
Na zdjęcia musicie zatem poczekać do jutra...
Irenka donosiła ze chyba dużych przymrozkow nie było
Widzisz Aniu czyli u mnie nie było nietypowo. Dlatego teraz profilaktycznie opryskałam je przeciwkossąco-gryzący,, bo mszyce w ubiegłym roku ograniczały im wzrost.
Mam pytanie czy skoro niektóre moje lawendy nie wypuściły listków to są do wyrzucenia? W ubiegłym roku 9 krzaków wymieniałam, teraz zapowiada się taka sama liczba do wymiany? O co chodzi? Muszę sprawdzić czy coś je nie podgryza?
Irenko jak się nazywa drzewo, bezlistne ktore kwitnie na filetowo wiosną? Rośnie takie wielkie w ogrodzie botanicznym i nie mogę sobie przypomnieć nazwy?