Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:46, 04 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Rany....

Nic się nie poradzi Kasiu, a jeszcze dwie noce przed nami.
Madzenka 18:49, 04 maj 2014

Dwa lata temu 19 maja przymrozek we Wroclawiu byl bardzo duży...wszystko u mnie trafiło, budleje, róże i rozplenice wszystkie musiałam sadzić od nowa bo posadzone wczesną wiosną zmarzly w maju i już nie odbiły... ... A dzień przed zjazdem u Ciebie był taki przymrozek, że myślałam że odwołasz spotkanie....
Anita1978 18:49, 04 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Był u Ciebie ????

Bożenko
Czytam cały dzień wieści u ciebie....przykro mi,z powodu twoich strat....ale nie zamartwiaj sie, ty jesteś dla nas ważniejsza! , wiem,,że kwiaty to twoje życie, ale to tylko kwiaty....
U mnie nie wiem czy był, bo wstałam dopiero o 9 rano i wtedy nie było już nic widać.....ja okrylam borówki, truskawki i klony palmowe, bo u mnie sa młode i na ich listki przymrozki majowe najgorsze.....ale nie wiem czy źle to zrobiłam bo trochę ucierpiały- klony
Reszta bez strat!
Właśnie oglądam pogodę - zapowiadają w nocy przymrozek . Ja już nie okrywam nic, bo i tak to. ci nie dało....
Anita1978 18:50, 04 maj 2014

Kiedy spotkanie? Już wiesz?
Kasik 18:54, 04 maj 2014

Współczuję Wam bardzo. Chciałabym móc Cię pocieszyć, ale nie potrafię.

Dziś trzeba liczyć, że już więcej tego mrozu nie będzie, choć prognozy nie są dobre.
U nas też pomroziło, ale to żadna pociecha, wszystkich szkoda.
Bogdzia 19:16, 04 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dwa lata temu 19 maja przymrozek we Wroclawiu byl bardzo duży...wszystko u mnie trafiło, budleje, róże i rozplenice wszystkie musiałam sadzić od nowa bo posadzone wczesną wiosną zmarzly w maju i już nie odbiły... ... A dzień przed zjazdem u Ciebie był taki przymrozek, że myślałam że odwołasz spotkanie....

Tak było ale teraz strat jest wiecej i to jescze nie koniec przymrozków.
Bogdzia 19:18, 04 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Bożenko
Czytam cały dzień wieści u ciebie....przykro mi,z powodu twoich strat....ale nie zamartwiaj sie, ty jesteś dla nas ważniejsza! , wiem,,że kwiaty to twoje życie, ale to tylko kwiaty....
U mnie nie wiem czy był, bo wstałam dopiero o 9 rano i wtedy nie było już nic widać.....ja okrylam borówki, truskawki i klony palmowe, bo u mnie sa młode i na ich listki przymrozki majowe najgorsze.....ale nie wiem czy źle to zrobiłam bo trochę ucierpiały- klony
Reszta bez strat!
Właśnie oglądam pogodę - zapowiadają w nocy przymrozek . Ja już nie okrywam nic, bo i tak to. ci nie dało....

Moje doświadczenia tez sa takie że okrywanie nic nie daje ale kilka roslin dziś przykryłam , nie wiem czy jest sens bo ma byc wiatr a okryciem zwiekszyłam powierzchnie i moze mi polamac delikatne rośliny.
Bogdzia 19:20, 04 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Kiedy spotkanie? Już wiesz?

Nie wiem bo nie wiem ile roślin wytrzyma te przymrozki, muszę poczekac i to kilka dni po przymrozkach i zobaczyc jak bedą się zachowywac.
Bogdzia 19:22, 04 maj 2014

Kasik napisał(a)
Współczuję Wam bardzo. Chciałabym móc Cię pocieszyć, ale nie potrafię.

Dziś trzeba liczyć, że już więcej tego mrozu nie będzie, choć prognozy nie są dobre.
U nas też pomroziło, ale to żadna pociecha, wszystkich szkoda.

Podobało mi się to miejsce ze względu na las ale chyba przestanie mi sie podobac przez przymrozki i późną wiosnę jaką tu co roku mam.
popcorn 19:27, 04 maj 2014

Bożenko, pięknie u Ciebie jest, las stanowi cudne tło, no i nikt Ci się za płotem nie wybuduje ale rzeczywiście chyba zastoiska mrozowe, czy jak to się zwie, się tworzą Mam nadzieję ta noc będzie cieplejsza, na pewno dzień jest cieplejszy niż wczorajszy... trzymam kciuki.
pozdrawiam!!