Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród w Tarnowie 21:49, 14 kwi 2021

Do góry
Widzę że u Ciebie na wątku zima na okrągło.
Jak tam bratki chyba nie ucierpiały.
A magnolia na fotce urocza jak pani młoda

pozdrawiam
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:55, 14 kwi 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)

Kasiu ,

Jak już masz wiosennie ,
teraz to już z każdym dniem nowy pączek
... no i teraz muszę wpadać w odwiedziny na bieżąco
bo później mam straszne zaległości
pięknie

Aniu, to prawda, teraz z każdym dniem nowe pączki będą się pojawiać .

Kasya napisał(a)
Nie wiedziałam ze kukliki takie wczesne... fajnie

Ja też myślałam, że one późniejsze są.

Kasia_CS napisał(a)
Ojej, magnolia już już? A ja myślałam, że 2 paki kwiatowe moja wreszcie ma, ale wciąż są małe i chyba to jednak była ściema - w tym roku również nie doczekam się jej kwiatów i poznania odmiany..

Widziałam ostatnie zamówienie- sporo tego ja muszę w tym roku pojedyncze rośliny tylko dokupie- róże na podmianę tych zmarzniętych, może magnolię.. wyjdzie w praniu-mało miejsca mam to i szaleństwa mi się trochę skończyły
Pozdrowienia Kasiu!

Ta biała magnolia już, dziś ma już 3 pąki na wpół rozwinięte. Różowa Susan nie jest taka wyrywna . Szkoda, że Twoja taka leniwa.

Ja w tym roku mam zamiar dokupić trochę roślin. Puste te moje rabaty strasznie. Na starej części jest tak jak u Ciebie - tylko pojedyncze rośliny się zmieszczą a i to raczej w zamian za coś.
Buziaki!

Gosiek33 napisał(a)
Magnolia obiecujące pąki ma, ale żeby kukliki w pąkach już były? Widzę tylko młode listki dopiero

Mnie też te kukliki zaskoczyły. Ale to tylko Bohema Pink taka wyrywna, Pink Fluffy na razie tylko liście puszczają .

Kasya napisał(a)
Szukam cisów Anna, dobrze trafiłam ?

Dobrze .
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 18:54, 14 kwi 2021

Do góry
Miluniu, piękne zestawienie roślin w kwietniu.
Mimo, że przeważa kolor zielony .
Magnolia da Ci cudowny akcent. Ma piękny kolor .

Masz ogród jak z katalogu . Cudowny jest
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:21, 14 kwi 2021

Do góry
Na koniec magnolie Oby im tylko śnieg i mróz nie zaszkodził

Magnolia 'Wildcat' i 'Susan':

Do raju daleko - u Ewy 14:52, 14 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Jaki cudny różowy kolor
Jaka to magnolia Ewa?
Normalnie jak się człowiek naogląda to mu się chciejstwa włączają

A szkółki muszę sobie zapisać, u nas taka bida z nędzą to może w końcu wybierzemy się do Trójmiasta.

To jest Leonard Messel. Ona w pąku taka mocno różowa, potem kwiaty są w jasnym różu.
Wiesz, jak byłam w szkółkach na południu Polski, to nasze wypadają bardzo skromnie.
Do raju daleko - u Ewy 13:43, 14 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Już zaczynają pękać pąki magnolii

i świdośliwa rwie się

Jaki cudny różowy kolor
Jaka to magnolia Ewa?
Normalnie jak się człowiek naogląda to mu się chciejstwa włączają

A szkółki muszę sobie zapisać, u nas taka bida z nędzą to może w końcu wybierzemy się do Trójmiasta.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 12:19, 14 kwi 2021

Do góry
Darcia magnolia Sunsation jest piękna. U mnie wspaniale rosła i kwitła Miałam ją 3 lata, wysokość 1,80 cm. Niestety nie dostatecznie dopilnowałam Panów, którzy ją wykopywali do przesadzenia. Rosła w kamyczkach więc trudno ją było wykopać. Wykopali z bardzo małą bryłą korzeniową, w sumie to praktycznie ją wyrwali Nie miała dużej bryły korzeniowej.

Aneta pozostaje nam cierpliwie czekać
Ogród z koroną w tle 09:00, 14 kwi 2021

Do góry
Magnolia w blokach startowych, tulipany jedne już gotowe, inne czekają... i tak sobie myślę kto pierszy straci cierpliwość... zima czy przyroda?
Ogród z zegarem 07:33, 14 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Moja zgryziona magnolia (Lennei alba) będzie niedługo kwitnąć, na całych dwóch pąkach (odgryziona gałązka z resztą pąków jeszcze w słoiku).

Zrębki usunę, robiły za kopczyk zimą

I na tej (pickard sundew) coś wychodzi. Ta ma najwiecej pąków

Jestem ciekawa tej drugiej. Na takim areale możesz sadzić po kilka z gatunku i wtedy padniemy z wrażenia.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 06:20, 14 kwi 2021

Do góry
Magnolia obiecujące pąki ma, ale żeby kukliki w pąkach już były? Widzę tylko młode listki dopiero
Ogrodowe marzenie Mrokasi 02:04, 14 kwi 2021

Do góry
Ojej, magnolia już już? A ja myślałam, że 2 paki kwiatowe moja wreszcie ma, ale wciąż są małe i chyba to jednak była ściema - w tym roku również nie doczekam się jej kwiatów i poznania odmiany..

Widziałam ostatnie zamówienie- sporo tego ja muszę w tym roku pojedyncze rośliny tylko dokupie- róże na podmianę tych zmarzniętych, może magnolię.. wyjdzie w praniu-mało miejsca mam to i szaleństwa mi się trochę skończyły
Pozdrowienia Kasiu!
Ogród z koniczynką 23:09, 13 kwi 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Elisko, pięknie kwitnie magnolia i pierwiosnki i hiacynty
U mnie zacisznego miejsca brak, więc magnolii nie posadzę, a pierwiosnki nie chcą u mnie rosnąć i też zrezygnowałam.
Czy te białe rurki to obeliski?, czy ozdoby?, fajne, takie nieprzytłaczające.
Podoba mi się też pomysł latarenki ponad ziemią, zgapię, bo każdy centymetr dla kwiatów w moim małym ogródku jest bezcenny
Podoba mi się też serduszko
Ogród z uśmiechem 21:04, 13 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Magnolia już lada chwila...., żeby tylko pogoda nie przeszkodziła, bo coś kiepsko zapowiadają.
Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle. Moje magnolie w podobnej fazie kwitnienia.

U mnie magnolie to jednak zawsze eksperyment
Jedna już wypadła, druga drugi rok nie ma kwiatów bo przymrozki, trzecia nowa, czekam z utęsknieniem
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:07, 13 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziś mam piękną pogodę, nawet już popracowałam w ogrodzie. W ramach odpoczynku odpisuję na wpisy odwiedzających.
Kwiatuszki pojawiają się co dzień nowe, nawet magnolia ma popękane pączki. Oby tylko nie przemarzła.

Dorotko piękne fotki. Już na dobre wszystko u ciebie rozkwita.
Jak masz wszystko obrobione i czysto jest. U mnie te liście brzozy przykrywają rabaty. Ale mam to w nosie nie będę wybierać samo się rozłoży.
U mnie daleko do takich widokow
Ogród z zegarem 18:18, 13 kwi 2021

Do góry
Moja zgryziona magnolia (Lennei alba) będzie niedługo kwitnąć, na całych dwóch pąkach (odgryziona gałązka z resztą pąków jeszcze w słoiku).

Zrębki usunę, robiły za kopczyk zimą

I na tej (pickard sundew) coś wychodzi. Ta ma najwiecej pąków

Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:54, 13 kwi 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Magnolia Wada's Memory zaczyna .

A kukliki mają pączki .

Kasiu ,

Jak już masz wiosennie ,
teraz to już z każdym dniem nowy pączek
... no i teraz muszę wpadać w odwiedziny na bieżąco
bo później mam straszne zaległości
pięknie
Ogród z koroną w tle 12:37, 13 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Witaj Bardzo ładny i duży ten kwiat magnoli fajnie, że możemy w tym trudnym czasie zaszyć się w naszych ogrodach a i jeszcze podoba mi się ten żywopłot z buczków, ładnie się przebarwia ja od strony sąsiada mam żywopłot z grabu, nie przebarwia się tak ładnie, ale on już był posadzony przez sąsiada i cieszę się, że jest Pozdrawiam

To magnolia Soulange - chyba najbardziej popularna, jest cudowna, choć co roku walczę o nią i jej kwiaty.. Dziś już prawie w blokach startowych czeka a tu śnieg, a kwiaty ma delikatne..
Mam jeszcze drugą Susan, też urokliwa ale nieco inna...

Mam też graby, też mają swój urok - wrzucę zdjęcia niebawem bo jest też uwielbiam Oba są na mojej liście drzewek "must have" graby wcześniej startują i cieszą oko soczystą zielenią już wczesną wiosną. Buki startują później i osłabiają je majowe przymrozki, ale pienie wybarwiają liście jesienią i całą zimę mocniej trzymają rdzawe liście, graby są bardziej gołe.. Tak więc plusy i minusy sa i tu i tu W ramach ugody - fajnie mieć oba w ogrodzie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:34, 13 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Proponuję gnojówkę z obornika - niezły dopalacz

Na wzrost napewno tylko nie wiem czy magnolia lubi
Trzeba Irenkę podpytac
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:49, 13 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
hahaha dobre

niestety to mała magnolka, co to jest 50-60 cm bez doniczki... no ale większe to już 250 zł i w górę, plus z wysyłką ciężko. Jak się magnolia zadomowi to całkiem szybko rośnie.

No 250 to bym chyba się nie skusiła
Do wysyłki bezpieczniej małe
U Irenki ma juz 3m, u mnie maleństwo ciagle, chyba ma za sucho
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:43, 13 kwi 2021

Do góry
hahaha dobre

niestety to mała magnolka, co to jest 50-60 cm bez doniczki... no ale większe to już 250 zł i w górę, plus z wysyłką ciężko. Jak się magnolia zadomowi to całkiem szybko rośnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies