Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Wiaan 13:58, 16 kwi 2021

Mirella a Ascot jaka u Ciebie rośnie wysoka?
MiluniaB 15:50, 16 kwi 2021

Aneta oj wysoka jest - potrafi puścić pędy wyższe ode mnie. Uwielbiam ją za wszystko - to mój nr 1
Wiaan 16:07, 16 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Aneta oj wysoka jest - potrafi puścić pędy wyższe ode mnie. Uwielbiam ją za wszystko - to mój nr 1

Czy myślisz, że do mojej kompozycji ten odcień maliny będzie ok? Przepraszam, ze tak męczę
MiluniaB 16:18, 16 kwi 2021

Aneta jeżeli ją posadzisz to będzie mocny kolorystyczny akcent na Twojej różance. Pytanie tylko czy tak chcesz? Ja bym chciała, bo lubię jakieś kolorystyczne przełamanie. Staram się sadzić albo takie same, albo na zasadzie kontrastu
Mentira 16:25, 16 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Pokażę Wam mój nowy nabytek - magnolia Genie.

Dzisiaj dotarlam do Twojego watku bo urzekl mnie widok z okna...ktory chyba bedzie inspiracja dla mojego widoku z okna.

Co do Magnoli to tez o takiej marzę. Powiedz czy kupowalas ja gdzies lokalnie czy przez internet?
sylwia_slomc... 17:10, 16 kwi 2021

Dziewczyny ja tylko dodam, że wszystkim różom dobrze jest dodać też gliny, one lubią takie podłoże. A co do ziemi z worka trzeba sprawdzać skład by nie był to torf
MiluniaB 19:36, 16 kwi 2021

Mentira witaj Magnolię kupowałam stacjonarnie
Mentira 20:58, 16 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Mentira witaj Magnolię kupowałam stacjonarnie

No to super!. Ja niestety nie mogę upolowac stacjonarnie.
Annna12 00:00, 18 kwi 2021

Witam Cię serdecznie - piękny ogród... znajomo mi wygląda, gdzieś już te zdjecia widziałam bo zapamiętałam basen i wogóle całość. Jest cudownie

Chciałabym zapytać Cię o trzmieliny - doczytałam że przesadzałaś je z poprzedniego ogrodu, zatem pewnie widziałaś ich korzenie. Czy one mają głęboki system korzeniowy? mam przydomową oczyszczalnie i na rozsączu nie wolno sadzić dużych drzew ale krzewy i małe drzewka już tak. No i tak myślę nad tą trzmieliną bo brakuje mi na tej rabacie czegoś wyższego... ciekawe czy trzmielina by się nadawała. Tylko ciekawa jestem jak to jest z jej korzeniami... Będę Ci bardzo wdzięczna za kilka słów praktycznych..
MiluniaB 08:07, 18 kwi 2021

Annna12 witaj - dziękuję za odwiedziny, wpis i miłe słowa - zapraszam W temacie trzmielin - nie miały dużego systemu korzeniowego. Po wykopaniu wręcz się bałam, że takie niewielkie i może się nie przyjmą, ale wszystkie się przyjęły i pięknie rosną