Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 23:04, 16 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Ja jakoś podobnie robię zupę. Uwielbiam bo jest przepyszna zdecydowanie warto robić. Ja jeszcze dodaję trochę gałki muszkatałowej, żeby ciut smak przyostrzyć. Grunt, żeby była gęsta
Gosia rób, rób! Choć przyznam, że rodzicom jakoś nie smakowała, ale oni głownie tradycyjne dania jedzą.

A wiecie, że ja jeszcze w życiu nie jadłam zupy z dynii? Nawet nie wiem, jaki powinna mieć smak ?
Ogródek Iwony 21:44, 16 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Myślałam o wyrównaniu tych płyt od pomieszczenia gospodarczego, do kotłowni w trawniku. Można by poszerzyć rabatę żwirową i tam też dać płyty, byłaby komunikacja od kotłowni do tarasu, no i zachowana była by powtarzalność, co myślę, że byłoby spójne. Musisz sama zdecydować co będzie dla Was bardziej praktyczne i do tego estetyczne.

Dobry pomysł, polecieć z płytami w drugim kierunku. Po niedzieli będę musiała jeszcze raz usiąść do rysowania. Od początku, może wpadnie co innego do głowy
I muszę poprosić e-Musia w niedzielę, aby pojeździł sobie po podwórku, to będę mogła wytyczyć linię samochodu Tak, jak Ania radziła...
Ogródek Iwony 21:42, 16 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Kilogramów nie wyślę bo nie mam, a w latach jestem Waszą równolatką więc też na siłę się nie będę odmładzać

Burza mózgów u Ciebie Iwonko bardzo twórcza. Ja cichutko siedzę i podglądam bo u mnie też szykuję się układanie chodniczka - na mniejszą skalę niż u Ciebie, no i chyba jednak nie w przyszłym roku tylko jeszcze później Ale podczytuję, żeby mieć jakiś pomysł. Pozdrawiam ciepło. Miło tu u Ciebie

Oj, Violu, dziękuję ci kofana. Miło, to jest jak ktoś zagląda, bo samej byłoby mi smutno.
A ja tu wpadam między gotowaniem bigosu, robieniem farszu do ryby po grecku i prasowaniem obrusów na sobotę Miałam się nie odzywać do was w tym tygodniu, bo niby nie mam czasu, ale nie potrafię
Jak chodziłam na studia, to przed każdą sesją egzaminacyjną wszystko było posprzątane, prane, prasowane - robiłam wszystko inne, by tylko jeszcze nie brać się za książki, a teraz, hi, hi, stresuję się zwykłym przyjęciem na 20 osób. Straszne
Ogródek Iwony 20:57, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Violu, może i czytałaś o sobie, ale nie wiem, czy ty chcesz wysłać paczuszkę, czy może chcesz dostać? Ja chętnie oddam kilka kilogramów, lat też, hi, hi

Kilogramów nie wyślę bo nie mam, a w latach jestem Waszą równolatką więc też na siłę się nie będę odmładzać

Burza mózgów u Ciebie Iwonko bardzo twórcza. Ja cichutko siedzę i podglądam bo u mnie też szykuję się układanie chodniczka - na mniejszą skalę niż u Ciebie, no i chyba jednak nie w przyszłym roku tylko jeszcze później Ale podczytuję, żeby mieć jakiś pomysł. Pozdrawiam ciepło. Miło tu u Ciebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:35, 16 paź 2014

Do góry
Dorotko, napisałam u mnie, pozdrawiam
Ogródek Iwony 20:30, 16 paź 2014

Do góry
Dorotko,o czymś takim myślałam, tylko mi nie pasuje prosta linia od domu , bo nie zahaczy o wjazd do garażu. Chyba, że ja czegoś nie widzę i musiałabym zacząć wszystko rysować od nowa.
Inspiracje te widziałam, jedna pochodzi z ogrodu : https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=592, a druga https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=827
U mnie muszę zastosować inną kolorystykę, bo inaczej byłoby wyrwane z całości.
Te ogrody bardzo mi się podobają, ścieżki tego typu myślałam u mnie, ale nie wiem, jak to połączyć w całość z całą resztą
Ogródek Iwony 20:19, 16 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Dziewczyny, szkoda, że zmieniłyście temat Ten z poprzednich stron był prze-za-baw-ny Uśmiałam się do łez Zwłaszcza, że jakbym czytała o sobie

Violu, może i czytałaś o sobie, ale nie wiem, czy ty chcesz wysłać paczuszkę, czy może chcesz dostać? Ja chętnie oddam kilka kilogramów, lat też, hi, hi
Ogródek Iwony 20:17, 16 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Do tego jest bardzo niebezpieczny bo śliski. Pozdrawiam Iwonko.

ścieżka drewniana nie przemawia do mnie. To prawda, że może być to niebezpieczna. To nie jest dobre miejsce na nią.

Dziękuję Bogdziu za odwiedziny
Ogródek Iwony 20:15, 16 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej, najlepsze życzenia rocznicowe zostawiam Kwiaty do wazonu i do sadzenia to mąż ideał
U mnie problem z parkowaniem samochodów rozwiązany został żwirkiem, duża powierzchnia wyszła fakt, ale jednak jest wygodnie i bez obsługowo.

Ewo, dziękuję za życzenia.
U ciebie muszę podejrzeć ten parking żwirowy
Ogródek Iwony 20:13, 16 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
czy to swoje anemony u mnie zamieściłaś?

Anemony są moje, zakochałam się w nich i kupiłam dwie sztuki, ale chyba jeszcze na drugi rok dokupię . Są piękne. teraz już przekwitają. Tak wyglądały:
od połowy września kwitły do teraz:
Ogródek Iwony 20:04, 16 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
tam gdzie słowo parking ma być zdaje się kącik wypoczynkowy?

Małgoś, parking ma służyć tym celom raz na jakiś czas. Nie mam wielkich nalotów samochodowych, ale powinien być. Kącik wypoczynkowy przydałby się, ale powierzchnia mi się kurczy i może zostawić ten kącik tylko na tarasie, a tu dać tylko parking. Ja się już gubię. Te płyty w paincie wyglądają takie duże, ale to tak wygląda, jakby wielkością krawężnik na płasko kłaść, albo płyty chodnikowe w kwadratach po kilka. Nie wiem, gdzie dac żwirek, gdzie trawę. Nawet nie wiem, czy rabatka prostokątna, czy owalna, co lepiej pasuje ...
Ogródek Iwony 20:00, 16 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

jak dla mnie płyty są fajne jako ścieżka, ale jeśli w tym miejscu maja parkować samochody, to coś bym jeszcze zmieniła, bo koła będą trawę niszczyć

może część tej strefy ze ścieżka wysypać żwirkiem, co będzie wyznaczało np 2 miejsca parkingowe, taka ścieżka przechodząca przez trawo, żwirek i znowu przez trawę

i jeszcze jedno
zmieniłabym długość części płyt i lokalizację, by dochodziły także do słowa kostka

prosi mi się o połączenie wyjścia z domu z podjazdem

Kombinuję nad tym, nic mi nie wychodzi. Paint jest kiepskim programem do rysowania. Po za tym wizualnie mi się nie podoba. Nie widzę tego.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 18:17, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, pokaz mi twój wjazd i ten żwirek

Nie będzie to dla Ciebie dobre rozwiązanie kolorystyczne, bo szary nijak się ma do tego co masz, ale pomijając kolor to u mnie się sprawdza, chodniki i tarasy są z kostki, reszta wyżwirowana Tylko takie zdjęcie mam.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 17:12, 16 paź 2014

Do góry
Ewa, pokaz mi twój wjazd i ten żwirek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:51, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ciekawe Czasami tak ludki chodzą koło naszych ogródków.

Koło mojego nie....dobrze, że chociaż Wam się podoba - albo przynajmniej dobrze udajecie Ale mam nadzieję, że nie Bo skąd by się wzięło ponad milion wejść do mojego wątku?
Ogródek Iwony 09:24, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kochana, deszcz pada, a ja tylko wieczorem siadłam na chwilkę, nowych fotek nie mam, planu nowego nikt skomentować nie chciał, nie wiem, czy tak dobrze, czy żle. Czy coś poprawić: tutaj https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/726971/original.jpg

A tak przy okazji czasem zazdroszczę tym, co mogą jeść i nie idzie im to w boczki.

jak dla mnie płyty są fajne jako ścieżka, ale jeśli w tym miejscu maja parkować samochody, to coś bym jeszcze zmieniła, bo koła będą trawę niszczyć

może część tej strefy ze ścieżka wysypać żwirkiem, co będzie wyznaczało np 2 miejsca parkingowe, taka ścieżka przechodząca przez trawo, żwirek i znowu przez trawę

i jeszcze jedno
zmieniłabym długość części płyt i lokalizację, by dochodziły także do słowa kostka

prosi mi się o połączenie wyjścia z domu z podjazdem
Ogród na glinie 09:07, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U nas pada cały drugi dzień
Pomocnikowi pewnie by się nie spodobało. Czasem fajnie, jak pomocnik ma starszego brata, co go przypilnuje
Ja nawet na randkę mogłam się wczoraj dzięki temu wyrwać z moim M i w kinie bylismy
A u ciebie jeszcze kilka latek musisz poczekać.

Mojemu pomocnikowi, to by się nawet spodobało, ale wiesz jak to z dziećmi, zaraz się wywróci, zamoczy i mama zamiast pracować w ogrodzie, musi iść przebierać. Wczoraj mi deptał kwiatki, musiał być w każdym kącie rabatki na której mama coś sadzi. Cebule chciał pomieszać. Urwanie głowy

A starszych pomocników to my mamy
Tylko od rana w szkole.

Zazdroszczę wypadu do kina. Ja to muszę opiekunkę jakąś zorganizować.
Lawendowy zawrót głowy 07:05, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to ja czekam jutro na fotki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:28, 16 paź 2014

Do góry
Daj Jasiowi w domku dwie donioczki, niech sobie posadzi cebulki, a ty Aniu zadołujesz, jak mały przez okno będzie patrzył. Będzie czekał wiosny, czekając na swoje cebuli. Buziaki dla Jaśka, niech zdrowieje. Małemu już się nie chce chorować. Ile można?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:37, 15 paź 2014

Do góry
Dzięki Joasiu. Przymierzam się do ekobordów. To chyba dobre rozwiązanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies