Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe kreacje 16:00, 26 mar 2019

Do góry
Ogólne widoczki, największa rabata:

Ogrodowe kreacje 15:59, 26 mar 2019

Do góry
Wzeszły szachownice cesarskie, siedzą na rabacie przetrwalnikowej:

Ogrodowe kreacje 15:58, 26 mar 2019

Do góry
W weekend zwertykulowałam trawnik, o matko ile tego siana było.... Powstał ogromny kompost z siana, który potem będę mieszać z nowo powstałymi innymi kompostami a teraz ptaki mają radochę, bo mają siano do budowy gniazd i podlatują łapią w pyszczek i do budki Jedna budka już zamieszkała przez parę sikorek modraszek
W cieniu to łyse pola zostały, mus dosiewkę zrobić:

w bardziej słonecznym miejscu trochę lepiej jest:

Ogrodowe kreacje 15:55, 26 mar 2019

Do góry
Nowe nabytki rodkowe:

stoją za tujkami Smaragd schowane:
Ogrodowe kreacje 15:53, 26 mar 2019

Do góry
Rodek 'Hoppy' posadzony w miejscu derenia elegantissima Mój luby to nie lubi jak ja coś sadzę, bo jak ja sadzę to muszę najpierw co innego przesadzić i z Rodkiem było tak: żeby go posadzić trzeba było przesadzić derenia a żeby posadzić derenia trzeba było przesadzić budleję, bo w jej miejsce został posadzony dereń

Ogrodowe kreacje 15:51, 26 mar 2019

Do góry
Pamietacie jak w styczniu planowałam posadzić rząd tuj Smaragd za jałowcem - no to posadziłam Różnią się wzrostem i pokrojem, ponieważ te dwa środkowe juz siedziały w ogrodzie jako małe sadzoneczki i się rozrosły a te dwie zewnętrzne świeżo kupione po promocyjnej cenie

Podwórkowa rehabilitacja 15:50, 26 mar 2019

Do góry
Okno w sypialni: bakłażany, papryki, agapanty, brugmansje, kobea, sandevilla, eszeweria.

Kobea rośnie jak na drożdżach, dlatego oberwałam jej czubki i wstawiłam do wody. Niech się ukorzenią
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:49, 26 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
W Casto widziałam mnóstwo roślinek ale ja jakoś nie ufam jakości roślin w takich przybytkach. W zeszłym roku kupiłam pięknego dużego stożka buksowego, który mi po miesiącu zdechł. Prawdopodobnie był zmarznięty. Hortensja ogrodówka tez piękna na początku, teraz ledwo zipie, dobrze, że choć dwa badylki zostały i widze, że pączki mają. Bratki, stokrotki, ciemierniki można kupować ale "poważniejsze" rośliny ja nie będę ryzykować.

Ja wstępnie w Casto nawet krzaczek wybrałam, o taki (soulangeana), nawet z 2 pąkami kwiatowymi

Ale jeszcze do przemyślenia sobie dałam. Mi 2 stożki cisy z LM nie przezyly, bo nie zajrzałam w doniczkę przy zakupie.. a tam korzenie urąbane..
Ogrodowe kreacje 15:48, 26 mar 2019

Do góry
Narcyze tete a tete wyszły i mają nawet pąki:

Ogrodowe kreacje 15:47, 26 mar 2019

Do góry
A te już dzisiejsze, deszczowe:

Ogrodowe kreacje 15:45, 26 mar 2019

Do góry

Ogrodowe kreacje 15:45, 26 mar 2019

Do góry
Słoneczne fotki krokusów sprzed paru dni:

...uDany ogród 15:23, 26 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Myślę, że żółty raczej rozświetla To kolor słońca. Czerwień wg mnie jest ognista i agresywna. Zaś żółty dodany z rozwagą... Hej, sprawdż w jedny miejscu efekt. Myślę, że się pozytywnie zdziwisz. To kolor, który cudownie komponuje się z niebieskim i fioletem.

Dla ciebie do przemyślenia jedna z rosnących u mnie róż okrywowych. Solero kwitnie nieprzerwanie do mrozów. W słońcu leciutko cytrynowa, prawie biała, ciemnieje w półcieniu i ma wtedy kolor jak na zdjęciu. Ma śliczne błyszczące liście. Nie choruje. Sama się oczyszcza i nie wymaga kopczykowania. Cała praca sprowadza się do karmienia i wiosennego cięcia.

Ja też dlugo nie chciałam zaprosić żółtego do ogrodu, ale się przełamałam, mam sporo róż w ciepłych kolorach, azalie , w zeszłym roku kupiłam rudbekie
W ogródku emerytki 15:07, 26 mar 2019

Do góry
Witajcie
Wojtku, słuszna decyzja, żywopłot z ligustru to nieporozumienie, w zimie kiepsko zasłania.
Graby będą sto razy lepsze
Aniu, na spektakl hiacyntowy trzeba będzie trochę poczekać, jest chłodno i pełne kwitnienie się opóźni.
My, posiadacze kotów, powinniśmy reklamować dobroczynne działanie sierściuchów
Haniu, dzięki, dzień udany, bo skończyłam wysiew nasion.
Ale pogoda okropna, wieje, że głowę chce urwać i prace w ogrodzie odpadają
Tobie też życzę dobrego dnia
To już ostatni etap akceptacji, regalik zajęły wysiewy.

Tu narazie jest ściernisko... 14:55, 26 mar 2019

Do góry
Dziewczyny w sprawie tulipanów pozwólcie że odpowiem zbiorowo. Jeszcze w piątek miały zaledwie wychodzące pączki, a już w sobotę w południe kwitły. Sama byłam w szoku. Z powodu temperatury one pewnie też. Teraz u nas zimnica i stoją bidaki skulone. Pewnie tak to wygląda

Mem z neta idealny do sytuacji.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:28, 26 mar 2019

Do góry
W weekend udało mi się wszystko podciac . Prawie wszystko posprzątane......jeszcze oczyszczenie wszystkiego z chwastów- tu może zejść chwilę i zabieram się za coroczne wiosenne przesadzanie bo plany co gdzie i jak już są reszta wyjdzie w trakcie. Mam też kawał nowej rabaty na zewnątrz działki. Już planuję i wymyślam co tam będzie i nie mogę się doczekać nowych obsadzen.......
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:23, 26 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Efekty wczorajszej pracy. W kręgu wszystko suche wycięte. Widać już czosnki i tulipany.

trawy juz cięłas wszystkie ? tzn miskanty i rozplenice ? nie pamiętam czy masz ale u Ciebie dużo wszystkiego więc pewnie gdzieś jest
Blaski i cienie nowego życia 13:57, 26 mar 2019

Do góry
Zimno i wieje więc pokażę uprawy domowe: pomidorki i stipę

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:41, 26 mar 2019

Do góry
Zimno, wietrznie i mokro, brrr. Mam nadzieję, że weekend będzie lepszy pogodowo bo mam jeszcze co robić w ogrodzie.
Krokusy już powoli odchodzą, a tulipany jeszcze daleko...
Ostatnia foteczka krokusów .
Ogród w remoncie 13:33, 26 mar 2019

Do góry
Pada u mnie z przerwami i bardzo zimno się zrobiło, dałam sobie spokój z ogrodem i wykorzystałam ten czas na porządki z wysiewami. Pipikowałam co tam się dało

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies