Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary ogród zamkn. 11:33, 16 lut 2019

Do góry
Udało mi się trochę wprowadzić ładu

Rudbeckia subtomentosa 'Little Henry'

Heliopsis helianthoides 'Asahi' bardzo fajna bylina
Stary ogród zamkn. 11:26, 16 lut 2019

Do góry
A teraz trochę zdjęć z zeszłego roku

Bardzo mi się podobały te donice, były wyjątkowo bujne

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 10:58, 16 lut 2019

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę kwiatowe klimaty

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 10:54, 16 lut 2019

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę ,wiosna w domu
Japoński ogród Reni i Matiego 09:52, 16 lut 2019

Do góry
Elu tu mam zdjecie tych samych wrzosów z 2 września. Cały czas są urocze

Ogród z wilkiem zamkn. 09:19, 16 lut 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zazdroszczę tego słoneczka, u mnie jakoś mało zachęcająco za oknem. Ale sucho i jeśli niezby zimno to spróbuję coś podziałać.
Przedogródek jest super!!! Masz tam jakieś cebulowe?
Buziaki

Kasiu... dziękuję ...mam tam pełno tulipanów,czochów,narcyze -zobaczymy czy urośnie coś ,bo sporo tam szkód pies zimą narobił ......jakies pojedyńcze sztuki wczoraj widziałam
idę sprzątać ,kawa wypita ,zaległości poczytane ,czas coś zrobić
Miłego dnia
widzisz jak pustawo -ale mam nadzieję ,że w tym sezonie porządnie sie rozrośnie

Ogród z wilkiem zamkn. 09:08, 16 lut 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Takie fotki nam pokazują, ile pracy włożone w to, aby ten nasz świat był coraz piękniejszy dziś mamy piękną pogodę na porządki w ogrodzie, oj utyram się, bo tego mi trzeba działaj kobieto buziaki

Monia kończę kawę i lecę też się utyrać
buziaki

runianka tam gdzie pies nie wyrył wygląda całkiem dobrze
Ogród z wilkiem zamkn. 09:04, 16 lut 2019

Do góry
malinia napisał(a)
też ostatnio wspominałam swoje wykopaliska to aż mnie wzdrygło ;D

wiesz .....ja lubię kopać jakiś dziwoląg ze mnie -ale najbardziej lubię taką cięzką pracę hihi ....
pewnie temu sobie tą użytkową częśc wymyśliłam

miłego dna

czas to posprzątać
Ogród z wilkiem zamkn. 09:02, 16 lut 2019

Do góry
kerii napisał(a)

Zanim poczytałam to najpierw zobaczyłam tą fotkę i sobie pomyślałam "o matko co ona znowu ryje" ) potem poczytałam, że wspomnienia ale cofnęłam się kilkanaście stron wstecz i faktycznie będzie ryła

Ty to masz nie spożyte chyba siły. Ale z drugiej strony fajnie coś się dzieje pomysły inspiracje może i ja coś od gapie bo też będę skalniak na wsi na nowo obsadzać. Na razie myślę po cichutku 100 pomysłów na minutę co gdzie i jak posadzić, czasami to sobie myślę, że ja to powinnam w kieszeni notes nosić i zapisywać co wymyśliłam. Bo jak tak kilka wersji potem ze sobą zestawie to może z tego się jedna wyklaruje

Madzia pamiętasz może jak się nazywa ta twoja tawułka na skalniaku? Szukam właśnie takiej co będzie ładnie kwitła nie koniecznie w cienistym miejscu a Twoją byłam w lecie zachwycona.

Jolu z tymi pomysłami u mnie podobnie ...też sto na minutę .....ale teraz zanim chwycę się za kopanie i przesadzanie ,to sto razy pomyślę
w skalniaku chcę zrobić wieksze plamy jednakowych rośli ,bo troszkę za bardzo nadziabdziane jest ....

i niestety nie pamiętam co to za tawułka -własnie ją chcę podzielić i dać jej więcej ,bo jest piękna i szybko się rozrasta -w zeszłym sezonie ,z boku odcinałam sadzonki -zobaczę ,czy przeżyły
poranny bałagan zostawiam

Pszczelarnia 08:56, 16 lut 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I sobie ku pamięci.

Piękne dalie.Ja też już zamówiłam
Ogród z wilkiem zamkn. 08:55, 16 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Te zdjęcia pokazują jak dobrą robotę już zrobiłaś w ogrodzie

tak mówisz ?...dzięki ...też się cieszę ,że już tyle mam zrobione ....wiadomo ,że plany się zmieniają i ogród też trochę się zmieniać będzie ,ale dobrze jest mieć co robić ....byle zdrowie ,siły i ładna pogoda była w dniach wolnych od pracy zawodowej

posprzątany bok i przedogródek lepiej wygląda ...runianka wydarta przez psa,ale mam nadzieję,że szybko ruszy z rozrastaniem

W ogródku emerytki 08:54, 16 lut 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Dziś też było słonecznie i ciepło, więc przycięłam nadmiernie rozrośnięty berberys, wyzbierałam mokre liście z rabat i usunęłam badyle gajlardii i bylicy.
I zgniłe liście z zapomnianej hosty.
To, tyle po chorobie.
A takie kolory królowały dziś na przedwieczornym niebie.

Kolory nieba fantastyczne
I czytam ;że już pracujesz ogrodowo.
Ja jeszcze nic.
Pozdrawiam Grazynko.
Przerwa na kawę... 08:52, 16 lut 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
tu go widać w całej okazałości - dylemat jest taki, że w sumie ciekawe tło robi dla róż. Choć teraz wszystko tak się rozrosło, że sama nie wiem.

Cyprysik po prawo muszę obciąć, za wysoki już jest, tak samo będę cięła w kolumny 3 jałowce Blue Arrow po lewo. Moze od ich cięcia zacznę i zobaczę jak to będzie wyglądać...

No to masz zagwozdkę. Gdybyś cięła pod korona, to wypuściłby pewnie więcej bocznych. Jednak jeśli wolisz mieć na dole miejsce na róże i byliny, to warto byłoby przyciąć te boczne. Ale Ci pomogłam, co?
Ogród z wilkiem zamkn. 08:48, 16 lut 2019

Do góry

No jakbyśmy wpadły to raz dwa i po swojemu poustwiamy tylko czy by sie okazało, ze i po Twojemu to nie wiem

Jabłonkom będziesz gałęzie poziomo prowadzić czy tylko skracać, a gałązki będą rosły jak chcą? To ważne gdy chcesz określić odległości
Dlaa prowadzonych poziomo, czyli tak jak sadownicy w sadach to więcej miejsca trzeba zostawić. Ja nie puszczam w poziom i mam chyba co 3-4 metry, a mój tato ma chyba co 6 bo On w poziom prowadzi. Poziome gałązki więcej rodzą owoców.
czereśnia potrzebuje więcej miejsca

Sylwia wpadajcie zawsze w grupie lepiej mi się myśli czy po mojemu ? okaże się

dziś idę robić porządki -słoneczko świeci -do 13.30 mogę działac,pozniej dentysta ,więc pewnie będę pół żywa
co do jabłonek -nie wiem jak będę prowadzić -jeszcze nie zdecydowałam ,bo się nie znam

trochę bałaganu pozimowego zostawiam -słoneczko świeci ,aż chce się sprzatać....kawę piję i lecę

drugi bok -zgrabiłam siano ,kory brak -cała w ziemię wsiąkła

jakieś kły powolutku wychodzą

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:47, 16 lut 2019

Do góry
Okienko pomalowane

i futryna

zachód na czerwono, a księżyc w lisiurze czyli gdzieś w połowie tygodnia znów zmiana pogody

Świat nie to już wygląda.
A z barwami zachodzącego słońca też pięknie.
I begonki fajne już kupiłaś.
Przerwa na kawę... 08:47, 16 lut 2019

Do góry
Tak wygląda oczar dziś. On kwitnie na starych gałązkach a nie na nowych. Nie wiem czy każda odmiana tak ma. Do skrócenia są te 2 nowe gałązki bez kwiatów. To ubiegłoroczne przyrosty. W lato dokonam 2 korekty o ile będzie to potrzebne. Gałązka główna po lewej kładła się poziomo. Na dole widać w którą stronę. Przez 2 lata była podparta kijkiem i jest teraz pionowa. Druga po prawej idzie zbyt mocno do środka - zrobię jej potem odciąg sznurkiem do płotu i będzie się prostować czarnego szurka jak są listki nie widać. Znalazłam ten oczar u mnie na pierwszych zdjęciach z 2011 więc zaczyna 8 rok u mnie i nadal jest mały. Ok. 120 cm wysokości i nie więcej jak 70 cm szerokości.

Pogoda jest kiepska. Zdjęcia telefonem słabo wychodzą ale tu chyba widać cięcia z poprzednich lat.
Sezon 2017 u Hanusi 08:10, 16 lut 2019

Do góry
Hura! Słońce jest!
Co prawda na trawie niewielki szron ale do południa już go nie bedzie.
Teraz śniadanko, kawusia i do roboty!

Miłego dnia
Ogród Muszelki 07:49, 16 lut 2019

Do góry
I na zakończenie tematu maderskiego załączam kadr z bardzo bezpiecznej lewady w lesie eukaliptusowym, którą można przejść spacerkiem.

Ogród z wilkiem zamkn. 01:08, 16 lut 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

to tak na zachętę jak zwykle na początku nasze ogrody wyglądają hihi

Zanim poczytałam to najpierw zobaczyłam tą fotkę i sobie pomyślałam "o matko co ona znowu ryje" ) potem poczytałam, że wspomnienia ale cofnęłam się kilkanaście stron wstecz i faktycznie będzie ryła

Ty to masz nie spożyte chyba siły. Ale z drugiej strony fajnie coś się dzieje pomysły inspiracje może i ja coś od gapie bo też będę skalniak na wsi na nowo obsadzać. Na razie myślę po cichutku 100 pomysłów na minutę co gdzie i jak posadzić, czasami to sobie myślę, że ja to powinnam w kieszeni notes nosić i zapisywać co wymyśliłam. Bo jak tak kilka wersji potem ze sobą zestawie to może z tego się jedna wyklaruje

Madzia pamiętasz może jak się nazywa ta twoja tawułka na skalniaku? Szukam właśnie takiej co będzie ładnie kwitła nie koniecznie w cienistym miejscu a Twoją byłam w lecie zachwycona.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies