Feeria barw w kompozycjach doniczkowych. Było bardzo, ale to bardzo kolorowo za sprawą dalii, koleusów, kosmosów, jeżówek, kłosowców, berberysów, zurawek, gaury i traw.
Fajne krzesełka ze staroci. Warto szukać. I zardzewiałe kwiaty z Niemiec. Urocza ławka z napisem LIEBLINGSPLATZ
czyli ulubione miejsce. Kiedyś znajdzie właściwą lokalizację, na razie "wędruje" po ogrodzie.
Dominikao11; anpi-Aniu ;basia3012-Basiu ; AgatkoM;
greg66-Grzegorzu ,marba-Basiu; Doranma-Dorotko
Dziękuję bardzo za piękne życzenia i wam życzę lepszego we wszystkim tego 2019 Roku.
Pomyślności życiowej i ogrodowej
Agniesiu Niebo moskwy ma tak niesamowity kolor, że nie można przejść obok obojętnie.
Kupiłam przez czysty przypadek od jakiegoś kolekcjonera na giełdzie kwiatowej, przywiózł z drugiego końca Polski jakiejś Pani na zamówienia a ona nie przyjechała, dzięki Bogu
upiłam wtedy pięć sztuk w tym dwa wczesne chińskie białego i fioletowego. Sa cudne i kwitną znacznie wcześniej
Kasiu oglądam własnie tą czeremchę Maacka, korę ma piękną. I własnie sobie przypomniałam odmianę, którą widziałam a nie kupiłam i chyba po nią pojadę to czeremcha Schubert, o ciemno purpurowych liściach i białych kwiatach. Moja Colorata ma liście na początku bordowe, a potem tracą kolor na rzecz zieleni z delikatnym nalotem.
Różową taka jak moja? To nie kupuj wyślę Ci na wiosnę . Mam kilka ukorzenionych w donicach albo przywiozę jak pojadę do wujka w Twoje strony
Lilaki kocham i nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez nich. Mam bardzo dużo odmian. Tych miniaturowych pokroju Palibina też mam kilka
Mam Superba, Sugar Plum Fairy,Joy i Palibin własnie. Maja małe kwiaty i dorastają maksymalnie do 2 metrów.
W zeszłym roku kupiłam miniaturowe w amarantowym i białym kolorze, ale bez nazw. Musze poszukać może natknę się na jakieś nazwy w necie.
Jaśminowców tez mam kilka, najciekawszy to miniaturowy, który kupiłam zrośnięty z trzmieliną europejską, taki gratis. Myślałam, że nie będzie kwitł a tu w zeszłym roku niespodzianka. Pokazał cudowne mikro kwiatuszki Musze poszukać fotki. Krzaczek ma 50 cm wysokości i malutkie listeczki.
Niestety nie mam oczara, mam tylko wawrzynki białego i fioletowego. Masz rację nie mam bo kolorem mi nie pasują, może jest biała odmiana. Muszę sprawdzić...
Czy to przypadkiem nie jest Thuja occidentalis Malonyana Holub? Zdjęcie małe i przydałoby się zbliżenie ale wydaje mi się, że taką podobną widziałam jakiś czas temu w szkółce.
Zakupione do donic hortensje przez tropikalne upały wylądowały w końcu w gruncie, przez upały i zbliżające się wyjazdy urlopowe nie zdecydowałam się na pakowanie ich do donic: