Sylwuś -jaki ten kącik ogrodniczy ? podlinkujesz ,bo wiesz ,że przymierzam się do większej części użytkowej ....i w dużej mierze będę od Ciebie bezczelnie odgapiać
podłoga już prawie cała ,dekoracje gotowe ,no pędzisz Kochana
Joasiu planuję w tym sezonie jeszcze rabatę pod jabłoniami. Czyli jak się wchodzi na duży ogród i idzie do bramki z żywopłotu grabowo bukowego to po prawej stronie prowadzą do niej jabłonie, po lewej pod siatką mam rabate z liliowcami, irysami i słoneczniczkiem szorstkim brakuje mi optycznie po prawej stronie by prowadziła taka jakby alejka między dwiema rabatkami. Chyba będzie podniesiona bo zaraz za nią jest bramka chłopców i by połamali, a ziemię z kolejnego oczka też trzeba gdzieś dać to może właśnie na niąCo planuję....no włąśnie jeszcze nie do końca wiem. Myślę powtórzyć liliowce, posadzę to co madzia eksmituje od siebie i może cos podzielę lub dosieję jakąś nową roślinę. Stawiam na bez problemowe nasadzenia, bo wiem, że to kolejna robota dojdzie. Pewnie jakieś cebulowe dosadzę i może niezapominajki by całóść związać z rabatą nad rowem....
Myślałam początkowo o mikro łące, ale na podniesionym to nie wiem jak by to wyglądało. Tak muszę zrobić by mieć dostęp do cięcia jabłoni i zbioru owoców
A jeszcze ciągle spać mi nie daje ta rabata pod oknem ganku, tylko nie wiem czy zdążę wiosną zrobić z nią porządek, bo jeszcze cięcia mam dużo, a i z domkiem i inspektem nie skończone
On z tych do samodzielnego montażu. Trzeba brać dużą poprawkę na czas montażu. W necie pisze, że dwie osoby w 8 godzin postawią, ale my stawiamy już drugi tydzień więc te 8 godzin to nie wiem do czego ma sie tyczyć, chyba sam dach i to w trzy osoby