Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Magleska 21:09, 13 lut 2019

Sylwuś -jaki ten kącik ogrodniczy ? podlinkujesz ,bo wiesz ,że przymierzam się do większej części użytkowej ....i w dużej mierze będę od Ciebie bezczelnie odgapiać
podłoga już prawie cała ,dekoracje gotowe ,no pędzisz Kochana
sylwia_slomc... 21:29, 13 lut 2019

Magleska napisał(a)
Sylwuś -jaki ten kącik ogrodniczy ? podlinkujesz ,bo wiesz ,że przymierzam się do większej części użytkowej ....i w dużej mierze będę od Ciebie bezczelnie odgapiać
podłoga już prawie cała ,dekoracje gotowe ,no pędzisz Kochana

Madzia u Miry masz tu post 19.39; 04 luty
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7433-wizytowka-ogrodowy-spektakl-trwa

A tu i jak niżej zjedziesz są moje inspiracje
https://pl.pinterest.com/pin/497084877595066483/
deszczowymaj 11:06, 14 lut 2019

Sylwia mów mi tu szybko gdzie planujesz tą nową rabatę ? i co masz zamiar na niej posadzić ?

koliber 11:13, 14 lut 2019

Chwalę domek Świetny jest!!! On jest robiony, czy kupowany do samodzielnego montażu?
sylwia_slomc... 11:47, 14 lut 2019

deszczowymaj napisał(a)
Sylwia mów mi tu szybko gdzie planujesz tą nową rabatę ? i co masz zamiar na niej posadzić ?

Joasiu planuję w tym sezonie jeszcze rabatę pod jabłoniami. Czyli jak się wchodzi na duży ogród i idzie do bramki z żywopłotu grabowo bukowego to po prawej stronie prowadzą do niej jabłonie, po lewej pod siatką mam rabate z liliowcami, irysami i słoneczniczkiem szorstkim brakuje mi optycznie po prawej stronie by prowadziła taka jakby alejka między dwiema rabatkami. Chyba będzie podniesiona bo zaraz za nią jest bramka chłopców i by połamali, a ziemię z kolejnego oczka też trzeba gdzieś dać to może właśnie na niąCo planuję....no włąśnie jeszcze nie do końca wiem. Myślę powtórzyć liliowce, posadzę to co madzia eksmituje od siebie i może cos podzielę lub dosieję jakąś nową roślinę. Stawiam na bez problemowe nasadzenia, bo wiem, że to kolejna robota dojdzie. Pewnie jakieś cebulowe dosadzę i może niezapominajki by całóść związać z rabatą nad rowem....

Myślałam początkowo o mikro łące, ale na podniesionym to nie wiem jak by to wyglądało. Tak muszę zrobić by mieć dostęp do cięcia jabłoni i zbioru owoców

A jeszcze ciągle spać mi nie daje ta rabata pod oknem ganku, tylko nie wiem czy zdążę wiosną zrobić z nią porządek, bo jeszcze cięcia mam dużo, a i z domkiem i inspektem nie skończone
sylwia_slomc... 11:56, 14 lut 2019

koliber napisał(a)
Chwalę domek Świetny jest!!! On jest robiony, czy kupowany do samodzielnego montażu?

On z tych do samodzielnego montażu. Trzeba brać dużą poprawkę na czas montażu. W necie pisze, że dwie osoby w 8 godzin postawią, ale my stawiamy już drugi tydzień więc te 8 godzin to nie wiem do czego ma sie tyczyć, chyba sam dach i to w trzy osoby
koliber 12:19, 14 lut 2019

A zdradziłabyś wymiary tego cuda i cenę?
Pszczelarnia 12:48, 14 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

połowa dziś położona

Domek jak sauna, fajny!
Milka 12:50, 14 lut 2019

I już stoi
mikina34 14:50, 14 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wiesz ile u mnie perzu w łące Perz to trawa, a łąka to też trawyKoniczyna w łące jak najbardziej, ja nawet specjalnie siałam. Na komose u nas się mówi łoboda i ta faktycznie może być problematyczna jeśli jej dużo, może zdominować łąkę. No ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz, a i tak komosa rośnie to może rosnąć wśród kwiatów

Czyli nie mam się co stresować Lebiodę (komosę) moja mam zbierała żeby zrobić jak szpinak na obiad, może ona nie tak najgorsza