To jesteśmy takie same. Ja podobnie jak Ty, też robiłam takie rzeczy na drutach. Poduszki z włóczki to super pomysł. Czy będziesz robić je ściegiem warkoczowym?
Hmm... Hmmm...
Wpadł mi do głowy pewien pomysł i przyznaję, napaliłam się już na jego zrealizowanie, bardzo.
Dotyczy on tego kawałka w otoczeniu ścianki wodnej. Przypominam plan
A gdybym tak zamiast śś tych po bokach ścianki dała magnolie??? Myślę sobie, że nawiązałabym do tej biednej już rosnącej . Oczyma wyobraźni już widzę ten zakątek magnoliowy i nie ukrywam, że aż mi się dusza śmieje do tego widoku
Zima już chyba w lekkim odwrocie Stopniał śnieg ale ziemia zamarznięta. Słońce ostatnio cudnie przyświeca, słychać już wczesnowiosenne śpiewy ptaków. Chyba przedwiośnie mamy Niektórzy już działają w ogrodach. Dla mnie zdecydowanie za zimno...
W ubiegłą niedzielę zrobiłam obchód po ogrodzie szukając zwiastunów owego przedwiośnia Oto niektóre z nich - sfocone ku pamięci
hiacynty, tulipany i hosty...
krokusy, rozchodniki
i takie tam widoczki ogólne
Nie wychodzę jeszcze z domu, więc nie wiem, co w ogrodzie.
Ale przez okno są fajne widoki.
Ta synogarlica codziennie ucztuje w karmniku
I moje wieczorne niebo, bo oczywiście wieje.
ta część ogrodu z wysokimi bylinami - zachwyciła mnie i zrozumiałam, że nie trzeba się ich bać - po prostu i wyeliminować ze słownika że coś się tam pokłada
Zostawię jeszcze ślady naszej innej, niż ogrodowa, działalności kreatywnej - wnętrze budki narzędziowej (ja):
i poidełko z resztek betonu (małżonek, pasjonat betonu):
- jednak ostatnio dał się przekonać, że kompost jest the best; mamy nawet eksperymentalną mini-kompostownię w akwarium na strychu, robaki zasuwają tam aż miło
Opitoliłam morwę - myślicie, że zmarźnie czy może dobrze jej zrobiłam? Teraz przynajmniej wygląda. I może do owoców będzie się można będzie dostać. A jeszcze niedawno drapak był. 2 gałązki na krzyż.
Siejecie już trawy??? Zastanawiam się czy stipę siać.
Grażynko .Za oknem jeszcze niby zima ale nam już wiosna w głowie.
nas chełmianek jest nas 4.A Aga to Zamościanka.A Beatka ma Bliżej do Lublina.Ale fajnie,że przyjechały do nas.
Spotkanie było bardzo fajne i bardzo przegadane.Dziękuje i pozdrawiam cieplutko
Elu , ależ proszę ..
Od lewj Agnieszka-Agapant .Iwonka( jeszcze wątku nie ma )Ania-anpi,Bogusia-sierotka. tak, ja ostania siedząca.A za mna stoi Beatka-Betka .
Już pracowałaś w ogrodzie. och,,ja tylko szuflowałem wcześniej śnieg
I dalie zamówiłas .Szybka dziewczyna.Ale ja z Anią-anpi też już zamówiłysmy dalie u Stanisława Lipienia
Dziękuję i równiez serdecznie pozdrawiam
Rosliny chyba wiosny chą.Ale niech czekają spokojnie