W niedzielę korzystając z pomocy syna udało się 1/3 zrębków przetransportować i rozłożyć w miejscu przyszłych rabat na froncie.W ten sposób ograniczę chwasty i szybciej dojdzie do przekompostowania.Jak tylko pojawią się pokrzywy,będę je zlewać gnojówkami /za radą Pana Czuksanow/
Tutaj szybki rysunek.
Tuje są już posadzone, mają około 1m.
Bardzo bym chciał żeby ta rabatka tak wyglądała. Dzięki za wszystkie odpowiedzi, zrobię tak jak jest na rysunku i zobaczymy co z tego będzie.
Pergola będzie wyglądać tak:
Nie jest jakaś ogromna ale na pewno bardziej stabilniejsza niż tamten łuk, więcej miejsca do pięcia się
Nie chciałem żeby była dużo wyższa niż garaż a spad jest na wysokości około 195 cm.
Tak, w pierwszej kolejności sałatę, ale na razie pierwsze wysiewy w domu: pomidorki, dynie, cukinie, śmierdziuszki kremowe (udało mi się kupić), bazylia.
Wczoraj było całkiem fajnie, dość ciepło, podziałałam wspólnie z M.
Przycięłam róże , które były tylko częściowo podcięte. Rozsypaliśmy kompost pod wszystkie róże i hortensje , niby nic ale zajęło nam to ze dwie godz. Starczyło wysiłku fizycznego
W tym tygodniu chciałabym wreszcie zrobić opryski miedzianem. Na razie pogoda zepsuła się bardzo, znów jest bardzo zimno i wieje