Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Ewy 20:12, 01 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
W końcu zakwitł, a już traciłam nadzieję. Skromnie bo tylko jeden kwiatuszek ale jednak.

Ewo, co to jest?
Dziękuję za odpowiedź u mnie
Ogródek Iwony 20:10, 01 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Iwonko dziś mierzyłam mojego zebrinusika, dużo się nie pomyliłam, przy ziemi średnica karpy ma 40 cm, rozpiętość u samej góry 130 cm, wysoki 185 cm. Duży.

Niesamowite. I to tylko 4 lata. Dziękuję Ci, bo to w takim razie zmienia moje plany nasadzenia. A jak wygląda on wiosną? Krótko się przycina jak inne trawy ?
Ogród na glinie 20:08, 01 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

przy kostce dosieję trawę, bo za płytko na darń

Małgosiu, ładnie się zadziało u Ciebie. Tulipany na wiosnę piękny kontrast powinny dać. Do wszytkiego podchodzisz z wielką starannością. Od tuj tej samej wielkości zaczynając po powtórzenie koloru żurawki w tulipanach. Jestem pełna podziwu.
Małgosiu, sfoć mi wszystkie twoje drzewka, bo ja nie wiem, które mi się najbardziej podobają.
A kwitnące miskanty wymiatają.
Mały ogród Kasi 19:59, 01 paź 2014

Do góry
Kasiu znalazłam to od Toszki:
Toszka napisał(a)
Błagam, nie tylko Randap istnieje...(fuj, nawiasem mówiąc podają tylko 40% całkowitego składu, a reszta jest "top secret", bo zasłaniają się tajemnicą patentu) zakup sobie selektywny preparat na opryski na JEDNOLIŚCIENNE. Tak jak np. Mniszek jest na chwasty, czyt. dwuliścienne, tak np. Leopard 05EC jest na jednoliścienne (trawy, perz, chwastnica etc). Tylko ostrożnie "psikaj" by wiatr ci na miskanty nie dmuchnął. Lawendzie nic nie będzie, a i tuje zdrowe przeżyją

Może się przyda?
Ogródek Ewy 19:54, 01 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W takim razie będę czekała na pomiary. Może zrobisz mu jeszcze jakąś fotkę z innej perspektywy. Mój M chciałby Zebrinusy w ogrodzie, ja chciałam posadzić za budleją, ale nie wiem w takim razie czy to dobry pomysł. Chyba za mało miejsca będzie

Zdjęcia zrobię jutro bo dziś już zbyt ciemno.
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 19:53, 01 paź 2014

Do góry
Aga, czy ta zjeżdżalnia stoi tam na chwilę? Co chcesz dosadzić na żółtej rabatce?
Ogródek Ewy 19:49, 01 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Zebrinusy rosną stosunkowo wolno,(początkowo) ale jak się już zadomowią to idą jak burza. Myślę że na metrze 3 sztuki to zdecydowanie za dużo. Średnica karpy mojego czteroletniego ma blisko 0.5 metra. Jeśli jutro przyjadę z pracy za "widoku" to go zmierzę.

W takim razie będę czekała na pomiary. Może zrobisz mu jeszcze jakąś fotkę z innej perspektywy. Mój M chciałby Zebrinusy w ogrodzie, ja chciałam posadzić za budleją, ale nie wiem w takim razie czy to dobry pomysł. Chyba za mało miejsca będzie
Mój przyszły ogród 19:45, 01 paź 2014

Do góry
Iwcia, posadziłaś już żurawki? Pokaż proszę
Ogródek Iwony 19:44, 01 paź 2014

Do góry
Iwcia napisał(a)
Iwonko cudne masz zdjecie w podpisie

Iwcia, dziękuję. Do tej pory miałam niebieskie kosaćce, ale ostatnio zmieniłam.
Ogródek Iwony 19:41, 01 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Iwonko.
Zebrinusy rosną stosunkowo wolno(początkowo) ale jak się już zadomowią to idą jak burza. Myślę że na metrze 3 sztuki to zdecydowanie za dużo. Średnica karpy mojego czteroletniego ma blisko 0.5 metra. Jeśli jutro przyjadę z pracy za "widoku" to go zmierzę.

Ewo, dobrze, że poruszyłyśmy ten temat, bo chciałam posadzić zebrinusy za budleją przy murku. Ale w takim razie się zastanowię nad sensem sadzenia w tym miejscu Jak już, to najwyżej 2 sztuki
Ogródek Iwony 19:40, 01 paź 2014

Do góry
Mira napisał(a)

Iwonko wszędzie dopatrujesz Ogrodowiska

Mirko, pani w tej szkółce na pierwszym naszym spotkaniu była trochę nieprzyjemna, ale miała dużo roślinek polecanych na O. Nie podobało mi się, jak powiedziała, że tu się z pieniędzmi przyjeżdża, a ja wtedy pojechalam po 4 róże. Więc następnego razu pojechałam dokupić jeszcze jedną, hi, hi. A potem kupowałam znowu coś w małych ilościach i już nie mówiła nic. Ja jej mówiłam, ze do samochodu się więcej nie zmieści , hi, hi
I powiedziała, że jak ktoś lubi ogród, to o rośliny dba i je zna. I że lubi się otaczać pięknymi roślinami - a było ich sporo I nawet róże angielskie były. I masę innych roślin, które bym chciała mieć w swoim ogrodzie.
Na moim terenie jest mało osób z O i to jest atut, bo nikt nie podbija cen Pozdrawiam
Ogródek Iwony 19:34, 01 paź 2014

Do góry
kasia_w napisał(a)
Iwona- odwiedzam twój wątek- piękny zadbany ogród i rośliny już takie duże- zazdroszczę Chyba czas na odpoczynek po tym pracowitym sezonie...

Kasiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Jeszcze dosadzę cebulowe i będę odpoczywać. A raczej więcej czasu muszę poświęcić pracy.
Ogródek Iwony 19:32, 01 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Trzmieliny posadzone, mam między nie szafirki do wsadzenia, no i jeszcze inne tulipany i czosnki mam do posadzenia. Ciekawe jak to będzie wszystko wiosną kwitło Będziemy oglądać i focić.

Małgosiu, zaglądałam wczoraj do Ciebie, ale nawet nie miałam czasu się zalogować, wczoraj miałam dużo spraw do załatwienia, dziś do Ciebie wpadnę, bo mi się podobało.
Dziś dojechały do mnie cebulki z Benexu - 100 sztuk różowo białych. Chcę je posadzić przy Rh z przodu domu. Mam tylko za mało koszyczków. Widziałam twoje - masz małe okrągłe, a moje są też małe prostokątne.
Ogródek Iwony 19:29, 01 paź 2014

Do góry
AgaAga napisał(a)
Iwonka 12 lat to szmat czasu, w niektórych ogrodach też są takie okazy lecz nazbyt zaniedbane i rosną jak chcę nie obstrzyżone i gołe od spodu a u Ciebie to pierwsza klasa

a i zazdroszczę w takiej bliskości szkółki róż i okazów po 10zł

Aga masz rację. Podstawą ładnego bukszpanu jest jego cięcie, choćby raz w roku. Ja do tej pory nie wiedziałam, kiedy ciąć. Na wyczucie przycinałam w czerwcu, potem już nie, bo się bałam , że w złym terminie to zrobię. W tym roku 2 razy były cięte wg terminów ogrodowiskowych

A ta szkółka - to moje tegoroczne odkrycie. W innej szkółce róże były po 12, ale pani tam daje rabaty i zawsze można wyjść z jakimś gratisem. I co najważniejsze - róże mają etykiety z nazwami.
Ogródek Iwony 19:24, 01 paź 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
No widzisz, z tym lubieniem to tak jest, ja jeszcze wczoraj nie lubiłam a dziś się zastanawiam nad Fairy Dence

Aniu, kilka razy wybierałam się do szkółki z myślą o kupieniu róży okrywowej. Za każdym razem rezygnowałam, bo jakoś do mnie nie przemawiały. Ale z tym lubieniem masz rację. Zanim trafiłąm na O nie lubiłam róż, które mają dużo płatków, czyli nie akceptowałam róż angielskich. Teraz już je lubię, nawet bardzo i kto wie, czy w przyszłym roku nie zostanę ich właścicielką.
Ale najpierw muszę zadbać o ramy ogrodu, smaczki trochę później będą. Pozdrawiam.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 17:54, 01 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kamilko, czy w tym roku planujesz jeszcze rozpocząć następną rabatkę,czy do wiosny będziesz zbierać siły ?

Iwonko, będę sadzić serby i smaragdy, czyli żywopłot. Do tego cisy przy kółku i bukszpany z plantacji, żeby podrosły na ładne kuleczki w przyszłym sezonie. Będę, jeśli nic nie stanie mi na przeszkodzie A do wiosny i yak będę zbierać siły i nie tylko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:59, 01 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Odpowiem za właścicielkę wątku: Vanilla Fraise
Mi też się bardzo podoba połączenie hortensji z rozchodnikami. Pod spodem jest jeszcze żurawka.

dziękuję Iwonko
Ogród Beaty 22:10, 30 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie. Ja jeszcze nie mam żadnej latarenki

Ja też
Ta jest fajna, bo duża i więcej świeczek do nie weszło.
Ogródek Ewy 19:52, 30 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewo, jak szybko rosną zebrinusy? Bo ja chciałam kupić 3 i posadzić obok siebie na 1 metrze długości. może to za gęsto?

Zebrinusy rosną stosunkowo wolno,(początkowo) ale jak się już zadomowią to idą jak burza. Myślę że na metrze 3 sztuki to zdecydowanie za dużo. Średnica karpy mojego czteroletniego ma blisko 0.5 metra. Jeśli jutro przyjadę z pracy za "widoku" to go zmierzę.
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 15:32, 30 wrz 2014

Do góry
Iwk4 - fajne zestawienie, ale gracki Ci za 3-4 lata rozerwą te donice Zostawiłabym berberysy, przed nie dała jakieś delikatne carexy albo małą odmianę rozplenicy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies