Niesamowite. I to tylko 4 lata. Dziękuję Ci, bo to w takim razie zmienia moje plany nasadzenia. A jak wygląda on wiosną? Krótko się przycina jak inne trawy ?
Małgosiu, ładnie się zadziało u Ciebie. Tulipany na wiosnę piękny kontrast powinny dać. Do wszytkiego podchodzisz z wielką starannością. Od tuj tej samej wielkości zaczynając po powtórzenie koloru żurawki w tulipanach. Jestem pełna podziwu.
Małgosiu, sfoć mi wszystkie twoje drzewka, bo ja nie wiem, które mi się najbardziej podobają.
A kwitnące miskanty wymiatają.
W takim razie będę czekała na pomiary. Może zrobisz mu jeszcze jakąś fotkę z innej perspektywy. Mój M chciałby Zebrinusy w ogrodzie, ja chciałam posadzić za budleją, ale nie wiem w takim razie czy to dobry pomysł. Chyba za mało miejsca będzie
Ewo, dobrze, że poruszyłyśmy ten temat, bo chciałam posadzić zebrinusy za budleją przy murku. Ale w takim razie się zastanowię nad sensem sadzenia w tym miejscu Jak już, to najwyżej 2 sztuki
Mirko, pani w tej szkółce na pierwszym naszym spotkaniu była trochę nieprzyjemna, ale miała dużo roślinek polecanych na O. Nie podobało mi się, jak powiedziała, że tu się z pieniędzmi przyjeżdża, a ja wtedy pojechalam po 4 róże. Więc następnego razu pojechałam dokupić jeszcze jedną, hi, hi. A potem kupowałam znowu coś w małych ilościach i już nie mówiła nic. Ja jej mówiłam, ze do samochodu się więcej nie zmieści , hi, hi
I powiedziała, że jak ktoś lubi ogród, to o rośliny dba i je zna. I że lubi się otaczać pięknymi roślinami - a było ich sporo I nawet róże angielskie były. I masę innych roślin, które bym chciała mieć w swoim ogrodzie.
Na moim terenie jest mało osób z O i to jest atut, bo nikt nie podbija cen Pozdrawiam
Małgosiu, zaglądałam wczoraj do Ciebie, ale nawet nie miałam czasu się zalogować, wczoraj miałam dużo spraw do załatwienia, dziś do Ciebie wpadnę, bo mi się podobało.
Dziś dojechały do mnie cebulki z Benexu - 100 sztuk różowo białych. Chcę je posadzić przy Rh z przodu domu. Mam tylko za mało koszyczków. Widziałam twoje - masz małe okrągłe, a moje są też małe prostokątne.
Aga masz rację. Podstawą ładnego bukszpanu jest jego cięcie, choćby raz w roku. Ja do tej pory nie wiedziałam, kiedy ciąć. Na wyczucie przycinałam w czerwcu, potem już nie, bo się bałam , że w złym terminie to zrobię. W tym roku 2 razy były cięte wg terminów ogrodowiskowych
A ta szkółka - to moje tegoroczne odkrycie. W innej szkółce róże były po 12, ale pani tam daje rabaty i zawsze można wyjść z jakimś gratisem. I co najważniejsze - róże mają etykiety z nazwami.
Aniu, kilka razy wybierałam się do szkółki z myślą o kupieniu róży okrywowej. Za każdym razem rezygnowałam, bo jakoś do mnie nie przemawiały. Ale z tym lubieniem masz rację. Zanim trafiłąm na O nie lubiłam róż, które mają dużo płatków, czyli nie akceptowałam róż angielskich. Teraz już je lubię, nawet bardzo i kto wie, czy w przyszłym roku nie zostanę ich właścicielką.
Ale najpierw muszę zadbać o ramy ogrodu, smaczki trochę później będą. Pozdrawiam.
Iwonko, będę sadzić serby i smaragdy, czyli żywopłot. Do tego cisy przy kółku i bukszpany z plantacji, żeby podrosły na ładne kuleczki w przyszłym sezonie. Będę, jeśli nic nie stanie mi na przeszkodzie A do wiosny i yak będę zbierać siły i nie tylko
Zebrinusy rosną stosunkowo wolno,(początkowo) ale jak się już zadomowią to idą jak burza. Myślę że na metrze 3 sztuki to zdecydowanie za dużo. Średnica karpy mojego czteroletniego ma blisko 0.5 metra. Jeśli jutro przyjadę z pracy za "widoku" to go zmierzę.
Iwk4 - fajne zestawienie, ale gracki Ci za 3-4 lata rozerwą te donice Zostawiłabym berberysy, przed nie dała jakieś delikatne carexy albo małą odmianę rozplenicy.