Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 19:40, 01 paź 2014

Mira napisał(a)

Iwonko wszędzie dopatrujesz Ogrodowiska

Mirko, pani w tej szkółce na pierwszym naszym spotkaniu była trochę nieprzyjemna, ale miała dużo roślinek polecanych na O. Nie podobało mi się, jak powiedziała, że tu się z pieniędzmi przyjeżdża, a ja wtedy pojechalam po 4 róże. Więc następnego razu pojechałam dokupić jeszcze jedną, hi, hi. A potem kupowałam znowu coś w małych ilościach i już nie mówiła nic. Ja jej mówiłam, ze do samochodu się więcej nie zmieści , hi, hi
I powiedziała, że jak ktoś lubi ogród, to o rośliny dba i je zna. I że lubi się otaczać pięknymi roślinami - a było ich sporo I nawet róże angielskie były. I masę innych roślin, które bym chciała mieć w swoim ogrodzie.
Na moim terenie jest mało osób z O i to jest atut, bo nikt nie podbija cen Pozdrawiam
Iwk4 19:41, 01 paź 2014

Nallar napisał(a)
Iwonko.
Zebrinusy rosną stosunkowo wolno(początkowo) ale jak się już zadomowią to idą jak burza. Myślę że na metrze 3 sztuki to zdecydowanie za dużo. Średnica karpy mojego czteroletniego ma blisko 0.5 metra. Jeśli jutro przyjadę z pracy za "widoku" to go zmierzę.

Ewo, dobrze, że poruszyłyśmy ten temat, bo chciałam posadzić zebrinusy za budleją przy murku. Ale w takim razie się zastanowię nad sensem sadzenia w tym miejscu Jak już, to najwyżej 2 sztuki
Iwk4 19:44, 01 paź 2014

Iwcia napisał(a)
Iwonko cudne masz zdjecie w podpisie

Iwcia, dziękuję. Do tej pory miałam niebieskie kosaćce, ale ostatnio zmieniłam.
Nallar 19:46, 01 paź 2014

Iwonko dziś mierzyłam mojego zebrinusika, dużo się nie pomyliłam, przy ziemi średnica karpy ma 40 cm, rozpiętość u samej góry 130 cm, wysoki 185 cm. Duży.
Iwk4 20:10, 01 paź 2014

Nallar napisał(a)
Iwonko dziś mierzyłam mojego zebrinusika, dużo się nie pomyliłam, przy ziemi średnica karpy ma 40 cm, rozpiętość u samej góry 130 cm, wysoki 185 cm. Duży.

Niesamowite. I to tylko 4 lata. Dziękuję Ci, bo to w takim razie zmienia moje plany nasadzenia. A jak wygląda on wiosną? Krótko się przycina jak inne trawy ?
Nallar 20:35, 01 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Niesamowite. I to tylko 4 lata. Dziękuję Ci, bo to w takim razie zmienia moje plany nasadzenia. A jak wygląda on wiosną? Krótko się przycina jak inne trawy ?

Przed zimą związuje je gdzieś w połowie wysokośći, aby ochronić bryłę przed mrozem, a na wiosnę ścinam całkiem krótko, prawie przy ziemi. Zebrinusy przynajmniej moje dość długo się zbierają po zimie. Najpierw puszczają zielone pazurki, które potem się przebarwiają.
ryska 20:41, 01 paź 2014

Cześć Iwonko
Czy masz gdzieś na zdjęciu tą białą smagliczkę?
Pozdrawiam gorąco
kosolka 20:41, 01 paź 2014

Dzień dobry Iwonko! Szaleństwo u Ciebie, tyle stron!! ALe wszyscy lubią pozytywne zmiany więc nie dziw, że tak tłumnie Cię odwiedzają! Pięknie wyglądasz z Twoimi różami! Melduję że sadzonki od Ciebie porozsadzane na rabacie, hortensje podzielone i przesadzone do większych donic (ale mają piękne korzonki!! Muszę się nauczyć ukorzeniania!), winobluszcz jeszcze w doniczkach, ale lada chwila będzie posadzony w docelowym miejscu - blaszak juz stoi! Pozdrawiam Cię cieplutko!!
kosolka 20:49, 01 paź 2014

Iwonka, a doszłaś do tego jakie to są hortensje?
Iwk4 20:58, 01 paź 2014

ryska napisał(a)
Cześć Iwonko
Czy masz gdzieś na zdjęciu tą białą smagliczkę?
Pozdrawiam gorąco

Reniu, ja w tym roku nie siałam, ale znalazłam wysianą na fotkach w tym wątku, zobacz sobie tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3781-aneczkowe-marzenia?page=42
Ma moja sąsiadka, jak jutro wrócę i będzie jeszcze widno, to ci sfocę. Pozdrawiam