Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

AgaAga 08:52, 30 wrz 2014

Iwonka 12 lat to szmat czasu, w niektórych ogrodach też są takie okazy lecz nazbyt zaniedbane i rosną jak chcę nie obstrzyżone i gołe od spodu a u Ciebie to pierwsza klasa

a i zazdroszczę w takiej bliskości szkółki róż i okazów po 10zł
Malgosik 09:29, 30 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Hej Małgosiu, Pozdrawiam Zaglądałam dziś do Ciebie sprawdzić, jak idą prace
Ja nadal czekam na zamówione cebule, więc dziś tylko troszkę popieliłam i poleniuchowałam sobie. Przy okazji pielenia w różach M zrobił mi sesję, hi, hi. Tyle fotek dawno nie miałam zrobionych i mnie pokusiło wstawić jedno na awatarek.

Trzmieliny posadzone, mam między nie szafirki do wsadzenia, no i jeszcze inne tulipany i czosnki mam do posadzenia. Ciekawe jak to będzie wszystko wiosną kwitło Będziemy oglądać i focić.
kasia_w 13:50, 30 wrz 2014

Iwona- odwiedzam twój wątek- piękny zadbany ogród i rośliny już takie duże- zazdroszczę Chyba czas na odpoczynek po tym pracowitym sezonie...
MiraR 14:22, 30 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

..niedaleko w szkółce pani je sprzedaje, podobnie jak wiele innych okazów ogrodowiskowych - nawet się chciałam zapytać, czy z O ma coś wspólnego

Iwonko wszędzie dopatrujesz Ogrodowiska
Nallar 19:55, 30 wrz 2014

Iwonko.
Zebrinusy rosną stosunkowo wolno(początkowo) ale jak się już zadomowią to idą jak burza. Myślę że na metrze 3 sztuki to zdecydowanie za dużo. Średnica karpy mojego czteroletniego ma blisko 0.5 metra. Jeśli jutro przyjadę z pracy za "widoku" to go zmierzę.
Iwcia 10:59, 01 paź 2014

Iwonko cudne masz zdjecie w podpisie
Iwk4 19:24, 01 paź 2014

ModraSowa napisał(a)
No widzisz, z tym lubieniem to tak jest, ja jeszcze wczoraj nie lubiłam a dziś się zastanawiam nad Fairy Dence

Aniu, kilka razy wybierałam się do szkółki z myślą o kupieniu róży okrywowej. Za każdym razem rezygnowałam, bo jakoś do mnie nie przemawiały. Ale z tym lubieniem masz rację. Zanim trafiłąm na O nie lubiłam róż, które mają dużo płatków, czyli nie akceptowałam róż angielskich. Teraz już je lubię, nawet bardzo i kto wie, czy w przyszłym roku nie zostanę ich właścicielką.
Ale najpierw muszę zadbać o ramy ogrodu, smaczki trochę później będą. Pozdrawiam.
Iwk4 19:29, 01 paź 2014

AgaAga napisał(a)
Iwonka 12 lat to szmat czasu, w niektórych ogrodach też są takie okazy lecz nazbyt zaniedbane i rosną jak chcę nie obstrzyżone i gołe od spodu a u Ciebie to pierwsza klasa

a i zazdroszczę w takiej bliskości szkółki róż i okazów po 10zł

Aga masz rację. Podstawą ładnego bukszpanu jest jego cięcie, choćby raz w roku. Ja do tej pory nie wiedziałam, kiedy ciąć. Na wyczucie przycinałam w czerwcu, potem już nie, bo się bałam , że w złym terminie to zrobię. W tym roku 2 razy były cięte wg terminów ogrodowiskowych

A ta szkółka - to moje tegoroczne odkrycie. W innej szkółce róże były po 12, ale pani tam daje rabaty i zawsze można wyjść z jakimś gratisem. I co najważniejsze - róże mają etykiety z nazwami.
Iwk4 19:32, 01 paź 2014

Malgosik napisał(a)

Trzmieliny posadzone, mam między nie szafirki do wsadzenia, no i jeszcze inne tulipany i czosnki mam do posadzenia. Ciekawe jak to będzie wszystko wiosną kwitło Będziemy oglądać i focić.

Małgosiu, zaglądałam wczoraj do Ciebie, ale nawet nie miałam czasu się zalogować, wczoraj miałam dużo spraw do załatwienia, dziś do Ciebie wpadnę, bo mi się podobało.
Dziś dojechały do mnie cebulki z Benexu - 100 sztuk różowo białych. Chcę je posadzić przy Rh z przodu domu. Mam tylko za mało koszyczków. Widziałam twoje - masz małe okrągłe, a moje są też małe prostokątne.
Iwk4 19:34, 01 paź 2014

kasia_w napisał(a)
Iwona- odwiedzam twój wątek- piękny zadbany ogród i rośliny już takie duże- zazdroszczę Chyba czas na odpoczynek po tym pracowitym sezonie...

Kasiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Jeszcze dosadzę cebulowe i będę odpoczywać. A raczej więcej czasu muszę poświęcić pracy.