Więcej nie mam nawet gdyby ktoś chciał
Żadna z fotografii nie ma podbijanych sztucznie kolorów bo po prostu nie potrafi ę tego robić, a osobiście uważam, ze jest to zbędne gdy natura sama tak pięknie maluje
Dziękuję z takim szkrabem muszę być bardzo kreatywna. On najpierw domaga się zabawy, a później w domu obwinia mnie że za dużo się bawimy i nie ma czasu siedzieć na komputerze. Jeszcze nie widział gotowej dekoracji, ale swoją kończy już jeść.
Dziękuję Sylwio jeszcze nie mam sprecyzowanego pomysłu na dekoracje na podwórku. Tę choinkę zrobiłam z uciętych gałązek. Powiązałam, powtykałam i powstała całkiem niezła choinka.
Byłam widziałam bardzo ciekawe te bombki.
Dziś strzepywałam śnieg z jodełek, bo śnieg obciążył mocno gałązki, a przecież wkrótce trzeba będzie ścinać do domu. W tym roku ścinamy dla mas i dla syna. Będą mieli pierwsze święta w swoim domku. W ubiegłym roku wprowadzili się między świętami a nowym rokiem i nie mieli choinki.
Mira to fytowtoroza podlej jeszcze Previcurem i opryskaj jak nie bedzie mrozu Mildexem i oberwij te liscie to grzyb. Mialam taki przypadek i odratowalam. Wysciolkuj kora lub igliwiem.
Zreszta poczytaj w necie.
Piernikowe wioski zakończyłam, jeden pokój już w świątecznej odsłonie. Uwielbiam klimat świąt Bożego Narodzenia, Teraz to nawet reklamy telewizyjne lubię.
Dużo zdjęć zrobiłam w Twoim ogrodzie.
To Stipa calamagrostis 'Algäu'. Odmiana wyhodowana przez niemieckiego hodowcę Karla Partscha. Nie zauważyłam żadnych siewek. Minusem jest to, że się bardzo pokłada na rabacie w momencie kwitnienia. Jak tylko kłosy się otworzą tak jak na zdjęciu, wtedy się kładzie. Na fotce nie widać, ale ona jest podwiązana do kołka wbitego w środek kępy.
Posadziłam ją też w mojej mini-łączce i tam już jej nie podwiązałam, i leżała tam praktycznie cały czas. Chcę zobaczyć, jak będzie w przyszłym roku, bo na łączce była sadzona wiosną i pewnie była jeszcze za słabo ukorzeniona. A na rabacie pewnie jej po prostu za dobrze
Jeśli chodzi o plusy, to też ma takowe. Otóż na rabacie kłosy i zielone liście wypuszcza praktycznie do teraz. Kępa mocno przyrasta w obwodzie.
W łączce bardzo ładnie sprawdziło mi się proso rózgowate Shenandoah. Nawet się przebarwiło na czerwono i bardzo dobrze zniosło suszę. Stoi chyba do teraz