Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 18:24, 26 sty 2019

Witaj sierotko Dobrze, że do nas wróciłaś
Tak siałam jeżowki te purpurowe i te co mam w ogrodzie, to tylko właśnie z siewu.
Tylko, że to bylina, także po wysianiu w pierwszym roku Ci nie zakwitnie, dopiero w drugim
Aurelllia 18:26, 26 sty 2019

Porobiłam sobie korytarze spacerowe w ogrodzie

Aurelllia 18:27, 26 sty 2019

Wiem, że zimą po trawie nie powinno się chodzić, bo żdźbła się udeptują, kruszą itd., ale tutaj gdzie je zrobiłam to jest dziki trawnik w większości z chwastów, także pozwoliłam sobie
sierotka 20:03, 26 sty 2019

Aurelllia napisał(a)
Witaj sierotko Dobrze, że do nas wróciłaś
Tak siałam jeżowki te purpurowe i te co mam w ogrodzie, to tylko właśnie z siewu.
Tylko, że to bylina, także po wysianiu w pierwszym roku Ci nie zakwitnie, dopiero w drugim

Aurelio miło mi a natknęłam się gdzieś w necie na nasiona i może wysieje to chyba gdzieś teraz niebawem trzeba ?
gogo 21:54, 26 sty 2019

Ale fajnie wyszły Ci ścieżki, ozdobiły zimowy ogród
Ja kursuję do karmników, ale w większości po żwirku.
Aurelllia 13:10, 27 sty 2019

Powiem wam, że kupiłam tego ciemiernika Tylko teraz nie mam z nim doświadczenia i nie wiem co mam z nim zrobić? Za wcześnie na wysadzenie go, bo mrozy panują, a on stał w sklepie ciepłym, więc jest rozhartowany. Myślicie, że na razie jak potrzymam go na parapecie, pod którym nie ma kaloryfera, a w tym pokoju jest 18-20 stopni to wytrzyma ?

Muszelka 15:23, 27 sty 2019

Wytrzyma. Stopniowo obniżaj mu temperaturę otoczenia (woli chłód niż ciepło)), a gdy przeminą największe mrozy wkop do ziemi. Ja tak moje sadziłam (tę samą odmianę) i od lat pięknie rosną.
Aurelllia 15:53, 27 sty 2019

Dziękuję Muszelko
Wiolka5_7 18:37, 27 sty 2019

Aurelllia napisał(a)
Powiem wam, że kupiłam tego ciemiernika Tylko teraz nie mam z nim doświadczenia i nie wiem co mam z nim zrobić? Za wcześnie na wysadzenie go, bo mrozy panują, a on stał w sklepie ciepłym, więc jest rozhartowany. Myślicie, że na razie jak potrzymam go na parapecie, pod którym nie ma kaloryfera, a w tym pokoju jest 18-20 stopni to wytrzyma ?

Widzę,że się skusiłaś piękny prawda ja muszę znaleźć miejsce i za rok kupić
basia3012 23:52, 27 sty 2019

A mi w ubiegłym roku ciemierniki kupione w Biedr...po prostu padły. Ale trzymałam je w domu. Może dlatego. Gdybym w chłodnym miejscu trzymała to może by rosły sobie nadal.