Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Adela 23:19, 21 sty 2019

gogo napisał(a)
Ja jeżówki dokupię, chyba, że mi się wysieją
Bo wyskubałam nasiona, zanim ścięłam górę.
Na pewno kupię Green Jewel i Twister.

Jesteś praktyczna i zapobiegliwa, to dobrze
Ja będę musiała znowu „wyskoczyć z kasy”.
Jeżówki są zaraźliwe, prawda?
basia3012 23:42, 21 sty 2019

Elunia, dzięki za odwiedziny u mnie.
Jak bardzo chcę coś zrobić to i czas muszę znależć. Mam na myśli te kotki. A mam wolniejsze weekendy i to właśnie wtedy uszyłam je. Ale już dosyć szycia, na razie.
Powojniki na pewno będą Ci dobrze rosły. Tylko nawoż je. Ja nie wiem czy dobrze robiłam ale nawoziłam moje florovitem co 2-3 tygodnie. Niektórzy obkładają obornikiem i też pięknie rosną. Tak Basia-Gobasia chyba robi. Ona ma powojniki o ile pamiętam 2 sztuki na 6 metrowej długości ogrodzeniu. Niezwykłe.
Cudne masz te zdjęcia z lata. Aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam Elu również ciepło.
anpi 01:21, 27 sty 2019

Adela napisał(a)
Dziękuję Wam drogie ogrodowiskowe koleżanki za odwiedziny
Rzadko teraz bywam, jesli już to tylko na chwilkę. Choroba eMa sprawiła, że spadło na mnie więcej zadań do wykonania. Nie wyrabiam czasowo.

Anie Chełma - a czy wiecie, że to właśnie w Waszych ogrodach jeżówki mnie urzekły?
Mam zamiar zgromadzić ich więcej. Oby te, które mam, szczęśliwie przetrwały zimę.
Pozdrawiam cieplutko

Adelo mam nadzieję że to dobrze ,że dzięki nam skusiłaś się na jeżówki,wszystkie będziemy czekały jak przetrwają zimęChoć u mnie pierwsze przezimowały bez problemu.
Ja dzięki ogrodowiskowym ogrodom zachwyciłam się też krwawnikami ,powiększyłam o inne,odmiany,kolory- pysznogłówki ,ostróżki ,floksy,krwawniki, nie mówiąc już o liliowcach,za którymi nie przepadałamNo i powiększyłam przede wszystkim ilość posiadanych róż, a zamierzam dokupić dalie i na pewno jeszcze jeżówki!Twoje ładniutkie ,już ich trochę masz
Pozdrawiam życząc też zdrówka dla eMa
Urszulla 10:35, 27 sty 2019

Adela napisał(a)

Bardzo ładne te ujęcia roślinek. W lutym trzeba już oglądać kolory żeby dotrwać do wiosny zwłaszcza jak ona przychodzi późno. Fajnie też ogląda się metamorfozy po kilku latach. Mam w komputerze kilka lat uporządkowanych i wiem jak ważny jest porządek w tych tysiącach zdjęć. Teraz został mi do uporządkowania zeszły sezon - chyba najmniej zdjęć zrobiłam w zeszłym roku, trochę mi przeszło, za to skupiałam się na pracy w sadzonkowaniu. Pogawędziłam u Ciebie i zostawiłam swoje myśli ogrodowe przy kawie
Nowa12 10:57, 27 sty 2019

Pamiętasz jakie masz odmiany ostróżek?
Adela 12:35, 27 sty 2019

basia3012 napisał(a)

Powojniki na pewno będą Ci dobrze rosły. Tylko nawoż je. Ja nie wiem czy dobrze robiłam ale nawoziłam moje florovitem co 2-3 tygodnie. Niektórzy obkładają obornikiem i też pięknie rosną. Tak Basia-Gobasia chyba robi. Ona ma powojniki o ile pamiętam 2 sztuki na 6 metrowej długości ogrodzeniu. Niezwykłe.
Cudne masz te zdjęcia z lata. Aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam Elu również ciepło.

Basiu, zakładam, że będą rosły. Już rozglądam sie za kolejnymi
Te nowo zakupione, na razie marne, ale kwitly do listopada.
Wiosna podrzucę im trochę nawozu końskiego i powinny iść jak burza.
Kiedyś, dawno dawno temu, miałam jeden w kolorze fioletowym nieznanego pochodzenia. Nie rozpieszczałam go, bo nie miałam pojęcia o jego uprawie i cięciu. Rósł bardzo ładniemomo wszystko.
Basiu, byle do wiosny
Pozdrówka ślę
Adela 12:57, 27 sty 2019

Anpi, eM dziękuje za życzenia Jest już po operacji w domu, więc i ja mam lżej.
Z tych wymienionych prez Ciebie bylin biorę pod uwagę pysznogłówki i krwawnik. Róże ograniczam, bo chyba mnie nie lubią i chorują.
W tym roku kupię jeżówek trochę większa ilość, żeby nie „troszkować”, jak dotychczas
Lubię teraz oglądać wiosenne i letnie wspomnienia dziewczyn na forum i przy okazji snuć plany na nowy sezon
Pozdrawiam
Adela 13:04, 27 sty 2019

Urszulla napisał(a)

Bardzo ładne te ujęcia roślinek. W lutym trzeba już oglądać kolory żeby dotrwać do wiosny zwłaszcza jak ona przychodzi późno. Fajnie też ogląda się metamorfozy po kilku latach. Mam w komputerze kilka lat uporządkowanych i wiem jak ważny jest porządek w tych tysiącach zdjęć. Teraz został mi do uporządkowania zeszły sezon - chyba najmniej zdjęć zrobiłam w zeszłym roku, trochę mi przeszło, za to skupiałam się na pracy w sadzonkowaniu. Pogawędziłam u Ciebie i zostawiłam swoje myśli ogrodowe przy kawie

Ja dużo zdjęć usuwam, bo mój ipad ma małą pojemność.
Zostawiam te najładniejsze. Ale też przydało by się je uporządkować.
Koniecznie muszę wysiać werbenę, która dostałam od Ciebie. Bardzo się mi spodobała.
A przy kawie musimy sobie pogawędzić, bo liczę na Twoją pomoc
Buźka, pa
Adela 13:06, 27 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Pamiętasz jakie masz odmiany ostróżek?

Kupowałam atramentową Misty Mauve. W kolorze lila przysłano mi pomyłkowo. Ale też są ładne
Pozdrawiam
basia3012 14:23, 27 sty 2019

Elunia, dużo zdrowia i dla męża i dla Ciebie.
Fajnie, że snujesz plany wiosenne. To bardzo umila ten zimowy czas.
Pozdrawiam.