Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe kreacje 13:10, 27 sty 2019

Do góry
Powiem wam, że kupiłam tego ciemiernika Tylko teraz nie mam z nim doświadczenia i nie wiem co mam z nim zrobić? Za wcześnie na wysadzenie go, bo mrozy panują, a on stał w sklepie ciepłym, więc jest rozhartowany. Myślicie, że na razie jak potrzymam go na parapecie, pod którym nie ma kaloryfera, a w tym pokoju jest 18-20 stopni to wytrzyma ?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:46, 27 sty 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Zazdroszczę Gdzieś była? Carmen? Jakaś Hiszpania? Pomarańcze są, to może Kanary? Tesknię za słońcem, jeszcze chwilę muszę poczekać

Między Malagą, a Giblartarem. Z przodu jest tak (turystyczny kicz )

Za pleckami tak

a wewnątrz tak jak lubię- klimatycznie, kolorowo i pachnąco.

I cieszą mnie swojskie chwasty wśród tej egzotyki.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:34, 27 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Coś mam co jest drobnolisteczkowe i niskie, ale czy to azalie czy rodki to nie wiem za bardzo
Takie mam

azalie japońskie
Pamiętajcie o ogrodach 11:27, 27 sty 2019

Do góry
Dziękuję

Sypie śnieg
Jakby biegł
Na spotkanie
Białych kół
Małych kół
Prędki taniec

Od czasu do czasu jest zima
Raz na rok, albo i dwa
Nie narzekajmy na klimat
I bierzmy, co los nam dal

Sypie śnieg
Jakby biegł
Na spotkanie
Senny tak
Smutny tak
Jak rozstanie...

Agnieszka Osiecka

...uDany ogród 11:19, 27 sty 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Będę kibicować twojej szklarni Też bym chciała mieć. Nawet dom był zaprojektowany z myślą o możliwości dobudowania szklarni. Ostatnio często o tym rozmawiamy, ale tyle jest ważniejszych/pilniejszych rzeczy, że szklarnia ciągle w marzeniach.
Tu mam zebrane inspiracje do tzw. ogrodu kuchennego, czyli warzywnika https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-kitchen-garden/ Może coś znajdziesz dla siebie. Jest tam trochę pomysłów do wykorzystania w warzywniku

Kasiu dostaliśmy od znajomego 40 jednakowych okien, długo szukałam czegoś w jednakowym kształcie. M dorobi szprosy i całą konstrukcję, już sobie obmyślił w głowie jak to zrobić. Wie, że ja nie znoszę prowizorki dlatego musi się ostro nagłówkować żeby wykonać to w taki sposób, by zdobiło a nie straszyło
Byłam już w Twoich inspiracjach i znalazłam kilka cudownych pomysłów, dziękuję!!

Dla Ciebie moje ulubione miejsce w ogrodzie

Sezon 2017 u Hanusi 11:02, 27 sty 2019

Do góry
I takie owoce

...uDany ogród 10:56, 27 sty 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)
Z drzewami tak już jest, fajnie żeby były, chroniły przed upałem latem, dawały schronienie ptakom, ale żeby nie rzucały cienia na kwiaty - na to po prostu trzeba by mieć duży kawał ziemi. U mnie dopóki za płotem był nieużytek, drzewa służyły za letni parasol, ale jak sąsiad zbudował dom - zabiera nam trochę zachodniego słońca. Na razie przycinamy od czubka sosny rosnące od południa

Ja na brak powierzchni nie narzekam, ale teść nasadził mnóstwo drzew , które rosły sobie bez żadnego kształtowania, jak chciały. Jak my weszliśmy zaczęliśmy przecinkę żeby wsadzić piętro krzewów, a później bylin i niższych krzaczków. Musiało być kwitnąco i biało
Ja póki co sąsiedztwa nie mam, ale niewykluczone że to się zmieni, dlatego tak próbuję kształtować przestrzeń żeby po wybudowaniu nadal mieć piękny widok i częściowo już się osłaniam od ewentualnych domów
Teraz czeka nas przecinanie jesionów, bo chochoły porosły i tylko trochę zielonego u góry maja, bo za gęsto rosły. Przytniemy od góry żeby im nadać kształtu a od dołu żeby dopuścić trochę słońca do leśnego zakątka, bo nawet cieniolubne słabo rosną...
Musze coś na to poradzić
Z tyłu kilka drzew całkowicie usuniemy żeby zrobić warzywnik moich marzeń, ciekawa jestem co z tego wyjdzie

Tu zmieni się zupełnie Zniknie namiot powstanie szklarnia

Sezon 2017 u Hanusi 10:55, 27 sty 2019

Do góry
Zbyszku, wiosny na razie nie widać, ale luty już daje nadzieję, bo i dzień dłuższy i pierwsze wysiewy w doniczki pewnie będą.
A póki co, zaglądam do archiwum, bo jesienią nie pokazywałam nic z uwagi na awarię.
Miałam między innymi, takie pomidorki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:47, 27 sty 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
To mnie małżuś podsumował

Ale się ubawiłam, dobre
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:45, 27 sty 2019

Do góry
W biedrze w końcu ciemierniki
Zdjęcia Roku 2013 10:42, 27 sty 2019

Do góry
A mnie w związku z robieniem fotek na forum mężuś zrobił takie coś

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:41, 27 sty 2019

Do góry
To mnie małżuś podsumował

Moja ostoja 10:35, 27 sty 2019

Do góry
Adela napisał(a)

Bardzo ładne te ujęcia roślinek. W lutym trzeba już oglądać kolory żeby dotrwać do wiosny zwłaszcza jak ona przychodzi późno. Fajnie też ogląda się metamorfozy po kilku latach. Mam w komputerze kilka lat uporządkowanych i wiem jak ważny jest porządek w tych tysiącach zdjęć. Teraz został mi do uporządkowania zeszły sezon - chyba najmniej zdjęć zrobiłam w zeszłym roku, trochę mi przeszło, za to skupiałam się na pracy w sadzonkowaniu. Pogawędziłam u Ciebie i zostawiłam swoje myśli ogrodowe przy kawie
Moja działka na Dębowym Lesie 09:52, 27 sty 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
I jeszcze takie pudełeczko do kuchni chyba na makaron

I taka filiżanka- doniczka.
Docelowo na jakiś inny może rojnik .

Piękne rękodzieło!
Kiedy oglądam takie prace to sam mam ochotę zacząć. Niestety na ochocie się kończy
Ogród z wilkiem zamkn. 09:37, 27 sty 2019

Do góry
jeśli chodzi o plany na nowy sezon ......
na pewno w tym miejscu (zdjęcie mało urodziwe ,ale chodzi o zobrazowanie pomysłu )
chcę połączyć ścieżkę boczną z zejściem z tarasu
tu po prawej kończy się ścieżka ,a na wprost na dole jest zejście z tarasu ....chcę dołożyć płyt ,żeby łączyło się to jakoś w całość ....bo wg mnie to zejście z tarasu urywa się w nicość i ścieżka też .....pewnie nic z tego nie wiecie co napisałam hihi ....ale nie wiem jak to wytłumaczyć o co mi chodzi

o coś takiego .....proszę na głos się nie śmiać z mojej nieudolności rysowania

i za ścieżką zrobić jakąś rabatę ....chyba ...
może coś takiego ....myślę jeszcze

Ogród z wilkiem zamkn. 09:27, 27 sty 2019

Do góry

od Świąt się trzyma

koniec
Ogród z wilkiem zamkn. 09:24, 27 sty 2019

Do góry
i jeszcze domowymi kwiatuchami Was pozanudzam
Miłego dnia

Ogród Muszelki 09:24, 27 sty 2019

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 09:20, 27 sty 2019

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 09:17, 27 sty 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies