Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:44, 06 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)

A widzisz czyli w kokosie też zalane smalczykiem.
Mam masakryczna ilość foremek babeczek - O to wykorzystam tylko jak je powiesić muszę obmyśleć

a byłam pod tą śnieguliczką co Ci się podobała i mam dla Ciebie wyśmienitą wiadomość - jest odrost całkiem spory a ja muszę przesadzić tę śnieguliczkę

a tu fotka z 4.12.2017 - inna śnieguliczka - ale ta tworzy u mnie beznadziejny krzak - teraz scięłam mocno zobaczę co odrośnie

...uDany ogród 18:39, 06 gru 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
A czy ptaki korzystają z tej różanej stołówki? Pytam, bo u znajomej skrzydlaci dobierają się do owoców już po pierwszych przymrozkach a u mnie róż nie ruszają. I tak się zastanawiam czy to zależy od gatunku/odmiany róży czy moje mają poprostu inny gust kulinarny.
Fotki cudowne, jak zawsze.

Aniu wróble chyba tylko siedzą na tej róży, ale kosy i inne ptaki jedzą aż miło
To multiflora ona ma mikro owocki i chyba łatwo im je zjadać. Większych u mnie nie ruszają.
Dziękuję!

Dzisiaj pojawiły się szczygiełki Fota słaba, bo z połowy działki ale tak się ucieszyłam na ich widok, że musiałam to uwiecznić

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 18:37, 06 gru 2018

Do góry
Dzięki Karolina i Jola

Za drzwiami do ogrodu... 18:34, 06 gru 2018

Do góry
Aniu dziękuję za troskę,już o wiele lepiej
Dla poprawienia samopoczucia wczoraj przy uzupełnianiu Mikołajkowych zakupów w B. skusiłam się na cebulki czosnków i dzisiaj powędrowały do ogrodu...na szczęście nie musiałam ich sadzić za pomocą dłutka i młotka jak Aganiadałam radę zwykłą łopatką.Ziemia tylko z wierzchu przymrożona ,dzisiaj 0 st.C.
Odwzajemniam buziaczki i życzę wór prezentów! (ogrodnik lubi wór kory,mączki bazalowej,kompostu albo granulowanego obornika... a najlepiej wór cebulek kwiatowych)

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 18:29, 06 gru 2018

Do góry
Dzień dobry, czy mogę prosić o weryfikację moich przypuszczeń, co do tych drzew? Ze względu na wydzielaną woń oraz miękkość igieł typuję daglezję, choć nigdy jej nie widziałam na żywo. Zwyczajnie bardzo mi się podobają jako parawan od zewnętrznej strony. Roztarte igły wydzielają woń jak mydełko "zielone jabłuszko". Ewentualnie, czym mogę tę daglezję zastąpić? Chodzi mi o pokrój. (chcę kupić od razu możliwie jak największe drzewa).
Ogród pod akacjami 17:59, 06 gru 2018

Do góry
Witam

Pozdrawiam
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:49, 06 gru 2018

Do góry
Japońska 2015 i 2018:

Przy wykuszu:

Potem poszukam jeszcze jak wyglądała Frontowa.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:46, 06 gru 2018

Do góry
Pod Bukiem:

Pod Klonem i przy Magnolii 2015 i 2018:

Świerkowo-Jodłowa:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:43, 06 gru 2018

Do góry
Rabata z Kiku-Shidare 2015 i 2018:

Przy piaskownicy:

Trzy Fastigiaty:

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:41, 06 gru 2018

Do góry
Powtarzam się ale firletka jest gwiazdą w ogrodzie - kiedyś jak miała sporo wyrywałam i do donicy do kompozycji bo takich futerkowych liści nic nie ma

rojniki nie wiem jak przetrwają - czas próby

te tu leżą 8 lat !

liście zawilcy sa brzydkie szybko wycinałam ale same kwiatostany nie

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:40, 06 gru 2018

Do góry
Chwila wolnego i tak mnie naszło, by porównać jak mój ogród się zmienił w ciągu ostatnich 3ch lat.
Ciekawa sprawa: wtedy już mi się wydawało, że nasadzenia są geste, drzewa i krzewy wysokie, kwiaty obficie kwitną... Hihi - teraz dopiero widać, jak się myliłam.
No ale niech to bedzie moralnym wsparciem dla tych, kto dopiero zaczyna przygodę z ogrodem: czas szybko leci i owoce naszej pracy są osiągalne już nawet po kilku latach

Rabata Rodkowa 2015 i 2018:

Wiązowa:

Kolista:

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:35, 06 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak to likwidujesz ściankę w pracowni, a co zamiast niej planujesz???
Twój kącik był mega, najładniejszy na O...a tu zmiany.....

Zmiany są nieuniknione - nie likwiduję ...powiększam i porządkuję
dziękuję za uznanie

w pobliżu ścianki

róża ukorzenia się metodą Dzidki

lak wysiany moją metodą

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:32, 06 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Robię tak samo jak do kokosa, foremki na błyszczącej gazecie kładę i jak zastygnie w garnku to do nich upycham potem tylko drucikiem przebić. Na drzewko wieszam z foremką, mam specjalne dla ptaków kupiłam rok temu te plastikowe właśnie, też za dekorację świąteczna w ogrodzie robią, a ptaki szczęśliweOd gazety oczywiście na końcu odrywam

A widzisz czyli w kokosie też zalane smalczykiem.
Mam masakryczna ilość foremek babeczek - O to wykorzystam tylko jak je powiesić muszę obmyśleć

a byłam pod tą śnieguliczką co Ci się podobała i mam dla Ciebie wyśmienitą wiadomość - jest odrost całkiem spory a ja muszę przesadzić tę śnieguliczkę

a tu fotka z 4.12.2017 - inna śnieguliczka - ale ta tworzy u mnie beznadziejny krzak - teraz scięłam mocno zobaczę co odrośnie

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:29, 06 gru 2018

Do góry
Ewik napisał(a)
Janka, listopadowy ogród prezentuje sie super, u nas do dzis róze kwitną ale zapowiadają na dzisiejszą nockę - 8 , że zapewne spektakl sie skończy .

U mnie po ostatnich przymrozkach już tylko jakieś podmarznięte niedobitki zostały...

Kasiolaaa napisał(a)
Janeczko u Ciebie nie wazna jaka pora roku zawsze jest cudnie

Dzięki, teraz czas na zimowe dekoracje ogrodowe:

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:27, 06 gru 2018

Do góry

to chyba dzielżan

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:25, 06 gru 2018

Do góry
róże takie zaskakujące są

lubię spozierać na pąki azalii choć zawsze z obawą - no ale jak patrzę na nie to jakby wiosnę widziała

i to co lubie najbardziej - zaschnięte byliny
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:22, 06 gru 2018

Do góry
Czuję się dzisiaj spełniona w ogrodzie - kilka godzin robi swoje
lepsze samopoczucie - czuję plecy dobrze jest
ogród zyskał po zgrabieniu liści schludny wygląd
a mnie nie drażnią doniczki zostawione to tu to tam

no i nie mogę się doczekać kiedy znów taki czas sobie zafunduję / było zero wiatru !!!! i ciut słoneczka ach/ bo mam 2 pomysły na dekoracje w tym wreszcie jedną na furtkę !!!

porobiłam ciut zdjęć

rozchodniki stoją na baczność jeszcze liści nie zgubiły - jak śnieg przyprószy super dekoracja

makówka się ładnie spatynowała ale chyba ją schowam ....no i zapisze gdzie schowałam

hortensji dalej nie owinęłam - stoją takie rozpretensjonowane jakby chcialy jeszcze lata

Ogród Cioci cz. 3 17:17, 06 gru 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:16, 06 gru 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Miro czytam i podziwiam. Dekoracje pierwsza klasa
Cholernie zabiegna jestem koncem roku i ciesze sie n swieta, ze odpoczne. Takie na duuuzo osob muzykujacych i z dobrym jedzieniem tez bym chciala. jakos nie udaje mi sie pokoledowac solidnie, bo mam malo muzyczna rodzine. R wprawdzie gra na ukuleli ale tylko troche i jakos nie mozemy sie z moja gitara zgrac, bo za malo czasu na wspolne cwiczenie mamy. O spiewaniu juz nie wspomne ale ostanio utworzyla nm sie mala grupka przyjaciol i podspiewujemy troche

A to w święta będziecie mieć więcej czasu żeby się zgrać
A zresztą to nie o to chodzi jak tam komu wychodzi

dowiesiłam dziś serduszek - mają być tylko białe albo szklane

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies