Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Urszulla 17:57, 21 sty 2019

Ciekawe czy jeżówki się u Ciebie będą siały. Niby te odmianowe nie wychodzą z samosiewu takie same. Ale ja dostałam kiedyś od sąsiadki i jest identyczna.
Adela 19:09, 21 sty 2019

Dziękuję Wam drogie ogrodowiskowe koleżanki za odwiedziny
Rzadko teraz bywam, jesli już to tylko na chwilkę. Choroba eMa sprawiła, że spadło na mnie więcej zadań do wykonania. Nie wyrabiam czasowo.

Grażynko - pogoda u mnie też zmienna. Śnieg padał, topniał potem znów napadało - i tak na zmianę. Teraz mrozi i śnieg leży tam, gdzie było go najwięcej.
Te roślinki, które przykryte były śniegiem z dachu jakoś się uchowały. Ale chronić trzeba.
Podobnie jak Wy, tez często oglądam zdjęcia ogródka, gdy był w pełnej krasie. Już mi tęskno do takiego ogrodu.
Pozdrawiam serdecznie

Anie Chełma - a czy wiecie, że to właśnie w Waszych ogrodach jeżówki mnie urzekły?
Mam zamiar zgromadzić ich więcej. Oby te, które mam, szczęśliwie przetrwały zimę.
Pozdrawiam cieplutko
Adela 19:20, 21 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Elunia u Ciebie to zima w pełni. Ale zdjęcia letnie. Te jeżówki, powojniki i te żółte( nie pamiętam nazwy) piękne. Dawno nie byłam u Ciebie. Pozdrawiam.

Czekam na wiosnę i lato, wtedy zobaczę jak wystartują powojniki. Jeśli im będzie dobrze u mnie, to rodzinkę clematisów powiększę. Zaraziłaś mnie nimi dzięki za to.
Pozdrówka, pa
Adela 19:22, 21 sty 2019

marba napisał(a)

Jeżówki w gościnie u hortensji. Śliczna fotka.

Dzięki, też mi się podoba. Jeżówki ładnie też wyglądają w kompozycji z miskantami.
Basiu - macham do Ciebie
Adela 19:25, 21 sty 2019

Urszulla napisał(a)
Ciekawe czy jeżówki się u Ciebie będą siały. Niby te odmianowe nie wychodzą z samosiewu takie same. Ale ja dostałam kiedyś od sąsiadki i jest identyczna.

Zobaczę, jeśli wcześniej nie wyplewię razem z chwastami
Pozdrawiam serdecznie i cieplutko - bo mrozi trochę
gosika67 21:16, 21 sty 2019

Jeżówki masz ładne, mi się wysiewają, porozdawałam tu i tam.
Marta 22:10, 21 sty 2019

Piękne wspominki, mi też tęskno do takich widoków. Jeżówki piękne są, więc wcale się nie dziwię, że chcesz ich jeszcze więcej. Pięknie się też rozrastają po podziale. Pozdrawiam serdecznie
Adela 23:05, 21 sty 2019

Goniu, Marto, dzięki że wpadłyście

Serdecznie pozdrawiam

Skoro wspominamy....

gogo 23:10, 21 sty 2019

Ja jeżówki dokupię, chyba, że mi się wysieją
Bo wyskubałam nasiona, zanim ścięłam górę.
Na pewno kupię Green Jewel i Twister.
Adela 23:17, 21 sty 2019