Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 12:24, 19 sty 2019

Do góry
Trochę przysypało, ale już się topi.....
ogród (nie)Mocy 12:07, 19 sty 2019

Do góry
Na tym dzisiejszym zdjęciu widać najlepiej, gdzie nie bardzo mogę sadzić inne rośliny niż byliny, prawda? Śnieg z dachu spadł przedwczoraj, było na + więc się sporo rozpuściło, mała tujka przeżyła.
Blaski i cienie nowego życia 11:39, 19 sty 2019

Do góry
Wiosenny pachnący akcent

Mokradło... i mój ogród 11:23, 19 sty 2019

Do góry
I kilka zimowych obrazków:

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:36, 19 sty 2019

Do góry
Artysta Mróz
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:31, 19 sty 2019

Do góry
W saloniku jeszcze Boże Narodzenie

Ale w lasku już wiosna

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:28, 19 sty 2019

Do góry
Dziś ścisną mróz, piękna pogoda pełna słońca - wrzucam kilka fotek bo chyba mnie choroba bierze i czuję sie kiepsko i dziś nici z pracy w ogrodzie...
W ogródku emerytki 08:10, 19 sty 2019

Do góry
Szczawik, to utrapienie. Tak jak mech wątrobowiec. A ostatnio na giełdzie pan proponował doniczkowe rośliny z dodatkiem tego mchu. Jak spytałam w jakiej cenie mech z tej doniczki, to mało mnie nie zabił. Bo obok klienci się odwrócili natychmiast.
Ale ceny na mech mi nie podał.

A dzisiejsze wiadomości, to takie, że mi sypnęło w nocy śniegiem, niewiele, ale jest biało, i to cieszy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:45, 18 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

to myślałam, że jakieś sztuczne do dekoracji

Epifity to cudowne porośla...te różowe po raz pierwszy zobaczyłam na giełdzie jesienią
Anulajda w raju 22:45, 18 sty 2019

Do góry
anulajda napisał(a)
Cały ogród przysypany śniegiem

ja wiem, że nie wszyscy lubią zimę ... ale ja taką kocham najbardziej cudnie, bajkowo macham ciepło
Sezon 2017 u Hanusi 22:37, 18 sty 2019

Do góry
Monisiu, jeden lubi lilie , as inny Liliję. Nie ma przymusu lubić wszystko.

Na dobranoc caprifolium czyli wiciokrzew. Uwielbiam jego zapach wieczorowa porą.

Ogród z koniczynką 21:48, 18 sty 2019

Do góry
Wczoraj było tak dużo śniegu, a dziś zostały tylko grzywki koronkowe...
Motylogród 21:30, 18 sty 2019

Do góry
Mariposa napisał(a)
Kolejne podejście. Nie wiem, czy teraz z trawami nie przesadziłam

A przypomnij mi proszę, jedna kratka to metr czy pół metra? Bo róże takie małe to raczej nie są, po paru latach i przy dobrej glebie na dodatek Maluchów różanych przecież sadzić nie będziesz, bo Ci zginą w tych trawach
Motylogród 21:28, 18 sty 2019

Do góry
A możecie jeszcze zerknąć na kwaśną?
Toszko, liczę na Twoją podpowiedź, jesteś niewątpliwie specjalistką od kwasolubnych rabat

tylko zamiast molinii (M) dałabym seslerię jesienną (dla spójności z różanką) lub jakąś wyższą kostrzewę, a w miejsce seslerii na rysunku (S) dałabym hakone. Z kwitnących latem po azaliach byłyby kremowe liliowce EveryDailily Cream i niebieskie hortensje You&Me Together, brakuje mi czegoś w różu, np. rozrzuconego pośrodku, między azaliami.
Tajemniczy Ogród 21:20, 18 sty 2019

Do góry
No, na prawdę, zdjęcia zimą wcale mnie nie pociągają Ale żeby mieć choć jakiś ślad zimowy z tego roku, cyknęłam kilka fotek. Szału nie ma
W cieniu - zacieniona 21:00, 18 sty 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

...pozdrawiam .
Długo mnie nie było,czasem tak trzeba.

Pozdrawiam, życzę wszystkiego najlepszego. Przede wszystkim zdrowia.
ewa
Moja działka na Dębowym Lesie 20:58, 18 sty 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Wczoraj zauważyłam że dzień już dłuższy. ☺☺☺

ciuteńkę dluższy ledwo zauważalny jhak dla mnie
dana1s napisał(a)
Kochana mój też szary i smutny, żeby chociaż słonko wyszło to od razu człowiek by energii dostał.
Jak plany wiosenne? Masz już coś w głowie jeżeli chodzi o staw?

Ta szarość jest już nudna dla mnie w tym roku.Ale czasu na nudę jak na razie nie mam.Słonka,, dalej mało,, zbyt mało. jak dla mnie.

To moje ostanie świeżo zrobione serwetniki
Moja działka na Dębowym Lesie 20:54, 18 sty 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Fajnie, że są zdjęcia Dębowego / choć mało/.
Ta zima nie jest dobra, mało słońca i pogoda w kratkę źle wpływają na nastrój i samopoczucie.
A wiosna przyjdzie szybciej niż myślisz
Trzymaj się
Grażynko, będzie wiosna będzie więcej zdjęć.
Bo ja lubię kolory itp.A ta szarości nie nastraja mnie ostatnio pozytywnie.
Tak pogoda w kratkę, zima jest i już nie ma.
Wiosny chcę oj chcę

ogród (nie)Mocy 20:51, 18 sty 2019

Do góry
U mnie ona ma taki kolorek, bo to chyba ta sama.

w fazie przebarwiania

tu już w karminowym

Jak obejrzysz krzycz to usunę
ogród (nie)Mocy 20:48, 18 sty 2019

Do góry
Dragonka napisał(a)

Toszko Kochana, rozplanowanie kolorów jeszcze na pory roku to jest wyższa szkoła wtajemniczenia, obawiam się. Ja na razie próbuję wyjść z przedszkola i chyba będę 'zimować'

Ta pięknotka ze zdjęcia Twoja? One tak do pół metra rosną, tak? Liście ma ładne, takie ciemnozielone.

Ogarnia mnie lekkie uczucie paniki..
Dobra, to wiśnie pierwsze kwitną, pewno kwiecień-maj jak podobne jej.Hortki raczej od lipca, albo później.. kolor fioletowy powiedzmy by miały. Z niskich zadarniających strasznie podobają mi się takie niezapominajki białe, alpejskie chyba to są? Tylko potrzebuję coś pomiędzy nie. Może różowego, co by zgasło jak wzejdą żółte. Kozłówka długoszyjkowa jest tez niezbyt wysoka i koniecznie ją gdzieś chcę u siebie, bardzo za mną chodzi
Idę pogłówkować nad resztą moich chciejstw na tą frontową.

Ta pięknotka to jest dokładnie ta sama ogrodówka You&Me którą pokazywałam w jesiennej kolorystyce, czyli w karminowym kolorze Pisałam już, że to kameleon, który kwitnie czasami już w maju, a na pewno w czerwcu. W zależnosci od ph ziemi jest od różu, lub fioletu, a przy kwaśnej glebie z dużą zawartością tlenków żelaza (a tym samym glinu) jest niebieska. Potem, w sierpniu/wrześniu te same kiscie kwiatów robią się zielonkawe (tu widać ten kolor ale już fazie łapania karminowego koloru)

Niestety, okazuje się, że nie mam żadnego zdjęcia letniego. Tylko taki szkaradek na zobrazowanie jak dużo kwiatów ma ta hortka

Zamiast niezapominajek można dobrać na cienistą rabatę (bo cały czas wydaje mi się, że to cienista -na froncie- rabata) brunerę 'Looking Glas', która na wiosnę kwitnie kwiatami łudząco podobnymi do niezapominajek. A po kwitnieniu ma cudne, srebrne liście.
Kozłówka jest na słoneczną rabatę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies