Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Motylogród

Motylogród

Anda 21:30, 18 sty 2019

Mariposa napisał(a)
Kolejne podejście. Nie wiem, czy teraz z trawami nie przesadziłam

A przypomnij mi proszę, jedna kratka to metr czy pół metra? Bo róże takie małe to raczej nie są, po paru latach i przy dobrej glebie na dodatek Maluchów różanych przecież sadzić nie będziesz, bo Ci zginą w tych trawach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mariposa 21:32, 18 sty 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
A ja sobie po cichutku obserwuję i podziwiam. Za ciężką pracę nad ziemią. I za te precyzyjne plany rabat. Bo ja z tych, co spontanicznie sadzą. I zazdroszczą umiejętności planowania

Agatko, jak miło Cię gościć! Muszę mieć na początek jakiś plan, bo jak zobaczę na wiosnę te rabaty to oszaleję i zacznę sadzić na hurra (a wyczucia na razie brak)! Wolałabym nie mieć za dużo do poprawiania, lepiej dać ten czas roślinom na rośnięcie
Umiejętności planowania to ja raczej nie mam, która to już wersja z kolei nawet nie policzę...
Mariposa 21:35, 18 sty 2019

Anda napisał(a)

A przypomnij mi proszę, jedna kratka to metr czy pół metra? Bo róże takie małe to raczej nie są, po paru latach i przy dobrej glebie na dodatek Maluchów różanych przecież sadzić nie będziesz, bo Ci zginą w tych trawach

Skala była na pierwszym zdjęciu - 1cm (2 kratki) = 1m.
Hmmm, czyli za mało - ale zostawiłam wolne przestrzenie na planie między różami, to może się zmieszczą
Jak czytam na wątkach, że macie po 100-200 egzemplarzy róż u siebie, to zupełnie nie wiem, gdzie Wy je mieścicie...
Zakrecona 21:38, 18 sty 2019

Elu ja też za wiele powiedzieć nie mogę, bo zielona jestem , ale liczę, że kiedyś się to zmieni.
Margerytka40 22:19, 18 sty 2019

Mariposa napisał(a)

Asiu, jak znajdziesz chwilę, to poprzestawiaj mi te cisy, pliiis

Wiesz, ja nie jestem znawcą a raczej na wyczucie biorę to całe planowanie. Pogadamy we w., jeszcze obejrzę co i jak
Mariposa 22:22, 18 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)

Wiesz, ja nie jestem znawcą a raczej na wyczucie biorę to całe planowanie. Pogadamy we w., jeszcze obejrzę co i jak

OK

Mariposa 22:24, 18 sty 2019

Doczytałam, że dzwonek skupiony daje radę na kwaśnej, np. odmiana Speciosa kwitnie na fioletowo, dorasta 1m - może by pasował między azaliami?
Bogdzia 16:22, 29 sty 2019

Elu serdeczne dzięki za zorganizowanie dzisiejszego cudnego spotkania. Nawet nie myślałam że tak mnie postawi na nogi.Niby bez roslinek i słoneczka a jak było fajnie z Wami pogadac. Pyszna tarta , faworki , kolorowe kanapki, cudny nowy domek , bardzo odpoczęłam od codzienności. Dzieki serdeczne. Buziaki.
Margerytka40 17:05, 29 sty 2019

Elu buziak wielki za gościnę, czas tak szybko upłynął w doborowym towarzystwie
Zakrecona 18:46, 29 sty 2019

Fajnie, że się spotkanko udało Pozdrowionka!