Ta pięknotka to jest dokładnie ta sama ogrodówka You&Me którą pokazywałam w jesiennej kolorystyce, czyli w karminowym kolorze Pisałam już, że to kameleon, który kwitnie czasami już w maju, a na pewno w czerwcu. W zależnosci od ph ziemi jest od różu, lub fioletu, a przy kwaśnej glebie z dużą zawartością tlenków żelaza (a tym samym glinu) jest niebieska. Potem, w sierpniu/wrześniu te same kiscie kwiatów robią się zielonkawe (tu widać ten kolor ale już fazie łapania karminowego koloru)
Niestety, okazuje się, że nie mam żadnego zdjęcia letniego. Tylko taki szkaradek na zobrazowanie jak dużo kwiatów ma ta hortka
Zamiast niezapominajek można dobrać na cienistą rabatę (bo cały czas wydaje mi się, że to cienista -na froncie- rabata) brunerę 'Looking Glas', która na wiosnę kwitnie kwiatami łudząco podobnymi do niezapominajek. A po kwitnieniu ma cudne, srebrne liście.
Kozłówka jest na słoneczną rabatę.
Miałam dużo do nadrobienia u Ciebie, podłączam się do zachwytu nad inspiracją Toszki (te drzewa w panelach cisowych). Super to wygląda. Nie wiem, czy nie zgapię na front u siebie, tylko ja mam ciągle schizę co do cięcia drzew - byliny i krzewy dam radę, ale kto mi będzie ciął drzewa???
Chociaż pocieszyłam się, że cięte drzewa mają slaby system korzeniowy, bo u mnie na froncie idą przewody gazowe i kanalizacyjne (będą szły, bo na razie jest szambo).
Basiu, nie martw się, ja też, oglądając zbyt dużo inspiracji, chciałabym wszystko.
W takich sytuacjach najlepsze byłoby losowanie
Cisowe parawany z Amonagawą super rozwiązanie.
Pierwszy krok już masz zaplanowany, reszta pójdzie jak w piosence Anny Jantar.
Witaj Basiu ale tu u Ciebie ruch
Udało mi się nadrobić wątek. Świetnie sie czyta, Piszesz z taką lekkoscią (ja czasem kilka razy kasuję posta zanim go wyślę)
Co do trudności w wyborze to witaj w klubie też mam z tym problem. Jeśli pozwolisz to troszkę się rozgoszczę
A ja nastawiam się na poszukiwania hortensji You&Me.Może macie też pewne internetowe źródło zakupu ładnych sadzonek? Proszę ewent na privAlbo zacznę już od stycznia nękać właściciela naszej szkółki o sprowadzenie tej odmiany
Uff, w końcu dotarłam do końca Gonie i gonię, ale taki u Ciebie ruch, że zadyszki dostałam. Fajnie się tutaj dzieje i tylu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Pozdrawiam