Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

anpi 23:41, 18 sty 2019

Jak przestaniesz walczyć ze szczawikiem i coraz większe ilości dopuścisz do kwitnienia to opanuje Ci ścieżki żwirowe. Nasiona z tych strączków strzelają wysoko i daleko!Wiem co mówię bo miałam w elewację gęściutko powbijane jak makiem sypnąć do wysokości okien z kilku tylko kępek które początkowo mi się spodobały na moje nieszczeście ! A jeżeli masz pod żwirem włókninę, w którą szczawik szczelnie się wplata pozbyć się go bez jej zdjęcia i usunięcia z pod niej tej plątaniny korzeni nie jest możliwe.
gogo 00:19, 19 sty 2019

Aniu, pod żwirowymi ścieżkami mam folię i tam szczawik łatwo usunąć, bo nie ma jak wgryźć się w ziemię
Mam tam, gdzie ziemia, czyli między roślinami.
Ja go ochrzciłam " strzelawka ".
Do mnie przywędrował z jakąś kupioną rośliną.
gogo 00:47, 19 sty 2019

Jak to dobrze, że spadł śnieg i przykrył rośliny kołderką
Właśnie popatrzyłam na termometr, jest -8 stopni!!!!
Prognoza się sprawdziła.
hanka_andrus 08:10, 19 sty 2019

Szczawik, to utrapienie. Tak jak mech wątrobowiec. A ostatnio na giełdzie pan proponował doniczkowe rośliny z dodatkiem tego mchu. Jak spytałam w jakiej cenie mech z tej doniczki, to mało mnie nie zabił. Bo obok klienci się odwrócili natychmiast.
Ale ceny na mech mi nie podał.

A dzisiejsze wiadomości, to takie, że mi sypnęło w nocy śniegiem, niewiele, ale jest biało, i to cieszy.
hanka_andrus 08:10, 19 sty 2019

Szczawik, to utrapienie. Tak jak mech wątrobowiec. A ostatnio na giełdzie pan proponował doniczkowe rośliny z dodatkiem tego mchu. Jak spytałam w jakiej cenie mech z tej doniczki, to mało mnie nie zabił. Bo obok klienci się odwrócili natychmiast.
Ale ceny na mech mi nie podał.

A dzisiejsze wiadomości, to takie, że mi sypnęło w nocy śniegiem, niewiele, ale jest biało, i to cieszy.
daszum 08:19, 19 sty 2019

Grażyna z jakimi powojnikami posadzisz różę Lullaby?
zawitka 08:55, 19 sty 2019

Ładny ten ostrokrzew mam takiego ale mniejszego .Przesadzałam go w tym roku zobaczę jak porzetrzyma zimę nie okręcony ale w ciepłym miejscu
gogo 11:41, 19 sty 2019

Witajcie
HANIU, na szczęście nie mam wątrobowca, choć był w niejednej doniczce.
Przed posadzeniem wyrzucam prawie całą ziemię, ale przy szczawiku wystarczy jedno ziarenko.
Doczekałaś się śniegu
DANKO, najbardziej pasuje mi powojnik Viola, na zdjęciach wygląda na granatowy.
Choć zdjęcia przekłamują kolory i może okazać się fioletowy.
Wtedy dam jakiś niebieski.
HALINKO, mój ostrokrzew ma 3 lata, kupiony miał ok. 20-25 cm.
U mnie jednak zimne wiatry, ale u Ciebie w ciepłym, osłoniętym miejscu, na pewno wytrzyma.
daszum 11:57, 19 sty 2019

Dziękuję, zaraz tę Violę pooglądam.
UrszulaB 14:14, 19 sty 2019

A ja przywloklam sobie do ogrodu z kupionymi roslinami karmnik oscisty. Fajnie wygladal w doniczce, tworzac cos w rodzaju zielonej poduszki. I sama (o ja glupia!) rozmnozylam go sobie na rabacie! Dbalam o niego podlewalam... I to diabelstwo mi sie rozlazlo na wszystkie sciezki. On wcale nie jest taki ladny jak np. odmiana aurea. Ten moj jest jakis rozlazly... Jak sie go pozbyc? Ktos wie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies