Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Własny Vengerberg 12:17, 29 kwi 2024

Do góry
Sobota upłynęłam nam pod znakiem trawnika. Powyznaczliśmy wszystkie linie rabat, zwertykulowaliśmy i zrobiliśmy aerację trawnika. Pierwsze takie zabiegi, więc zebrane sporo.

Magary Dramaty z Rabaty 12:09, 29 kwi 2024

Do góry
Magara napisał(a)

Zuza - espeszjaly for ju : paprotnik łuskowaty, nerecznica kuraty, paprotnik Clivicola, nerecznica Polydactyla I jeszcze rutewka dwuskrzydłowa Ankum
Clivicola mnie ujął/ujęła najbardziej, cudo. Chyba gdzieś miałam z tyłu głowy, wydaje mi się, że Jola-Joku ją pokazywała.

Jak się sprawdzi na pewno dokupię (o ile wcześniej nie kupię betoniarki )

Wychodzi na to, że na paprotkach wszelakich też się nie znam
Super zakupy, nie ma co betoniarki szukać.
Zieleń, drewno i antracyt 12:00, 29 kwi 2024

Do góry
Kasya napisał(a)
Patrzę na tego Makowieckiego
Ale mój chyba jednak inny ?
Nie mogę go zidentyfikować…

Twój bardziej niebieski się wydaje. Prawdę mówiąc przy tym jednym trochę się wahałam z nazwą, czy nie pomyliłam kolejności oznaczeń. Może wcale nie masz pomyłki. Niestety nie zrobiłam mu więcej zdjęć.
Malinowy zakątek 11:25, 29 kwi 2024

Do góry
Zobacz moje zmarzliny

Ogrod nad bajorkiem 10:07, 29 kwi 2024

Do góry
Popracowalam wczoraj, ledwo sie ruszam. Ale gorka z ziemia rozwieziona, rabata przekopana i odchwaszczona przygotowana do sadzenia, musi z niej tylko wyleciec kilka roslin, wczesniej to miejsce słuzylo za przechowalnik wiec widac posadzone rozne rosliny z przypadku. Na pewno wyleci tez grujecznik kolumnowy, szukam dla niego miejsca. Cos u mnie kolumnowe nie sprawdzaja sie, nie umiem ich skomponowac.

Posadzilam Golden Tuffety pod bukiem, obok bioty Franky Boy, pomiedzy dalam bodziszki, floksy rozłogowe, kukliki Album, Lemon Drops, Marmelade i Frills Pink. Na razie jeszcze mocno rozgrzebane ale sadze kawalkami.

Ambitnie zakladam, ze skoncze w tym tygodniu i zabiore sie za 2 mniejsze A potem bede odpoczywac. Komary juz tna, zadna przyjemnosc.

I zostanie mi na przyszly sezon ten kawalek przytarasowej, na ktorej obecnie lezy szmata, (od Golden Tuffetow dalej) plus rabata z tylu tez oszmacona i rabata z tylu przy ogrodzeniu. Cos tam juz posadzone ale musze odchwaszczyc i kore sypnac. Z 50 workow mi potrzeba.

I juz na sam koniec zajme sie "dziczą" przy ogrodzeniu od oczka. Na razie rosna tam klony, brzozy i buki i niech sobie rosna, nie planuje nic z nich przesadzac. Musze tylko miec pomysla jak zagospodarowac reszte. No i tam mocno uprzatnąć. Teraz ściele sie dywan konwalijki dwulistnej, cudna jest.
Malinowy zakątek 09:43, 29 kwi 2024

Do góry
Melduje że moje laurowiśnie padły całkowicie
zamiast nich aby osłonic sie troche od sasiadów dam powojniki puszczone na ogrodzeniu (ustalone z sasiadka )
poszukuje odmian które szybko rosna, nie trzeba ciac i nie przemarzna zastanawiałam sie nad odmiana Montana ale boje sie ze moze przemarznac.
kros z Was ma jakies doswiadczenia?

Ja ogolnie mam jeden gatunek powojnika i jest slixczny ale rosnie bardzo powoli i te ostatnie mrozu po -5 mu nie zaszkodzily
Aranżacja ogródka przy zabudowie bliźniaczej. 09:22, 29 kwi 2024

Do góry
A tu trzcinnik na mijankę z werbeną.Na lamelach myślałam aby puścić powojnik.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:19, 29 kwi 2024

Do góry

Klony

Puget pink, Dawida, mandżurski, esk sunset, palmowy, palmowy nn, polny, atropurpureum
I nieklon
Ogród prawie wymarzony … 07:56, 29 kwi 2024

Do góry
Dzięki Dziewczyny za pochwały ogrodu i tulipków ❤️♥️

Miłego ❤️

Zieleń, drewno i antracyt 06:59, 29 kwi 2024

Do góry
Patrzę na tego Makowieckiego
Ale mój chyba jednak inny ?
Nie mogę go zidentyfikować…
Zieleń, drewno i antracyt 06:54, 29 kwi 2024

Do góry
antracyt napisał(a)

Ten piękny i mam go
Magary Dramaty z Rabaty 00:01, 29 kwi 2024

Do góry
Ania-ajka - wiem, zaglądam do Ciebie na bieżąco, widziałam, czytałam Chyba śladu nie zostawiłam, no bo co tu mądrego powiedzieć w takiej sytuacji??? Teraz to pozostaje nam czekać.
Dziś obejrzałam film Marty Potoczek z Leniwej Niedzieli o ratowaniu roślin po przymrozkach. Mówiła o zasilaniu dolistnym i doglebowym. Zamówiłam trzy opakowania Goteo Regenerator, który polecała. Tyle mogę zrobić. I czekać.

Zuza - espeszjaly for ju : paprotnik łuskowaty, nerecznica kuraty, paprotnik Clivicola, nerecznica Polydactyla I jeszcze rutewka dwuskrzydłowa Ankum
Clivicola mnie ujął/ujęła najbardziej, cudo. Chyba gdzieś miałam z tyłu głowy, wydaje mi się, że Jola-Joku ją pokazywała.

Jak się sprawdzi na pewno dokupię (o ile wcześniej nie kupię betoniarki )

Haniu - też się staram omijać wzrokiem to co poległo, ale się nie da, za dużo tego Ruszyłam do prac, ale stoję w rozkroku i czuję niemoc
Odnośnie strat poprzymrozkowych - Marta Potoczek (już wyżej pisałam) bardzo obrazowo dziś mówiła, żeby tych roślin dotkniętych przymrozkiem nie ruszać. One i tak są w stresie jak po wypadku komunikacyjnym. Grzebanie w nich, cięcie etc. - spowoduje dodatkowy stres. Przekonała mnie. Poza oskubaniem grujecznika z suchych listków - do reszty nie podchodzę, będzie co będzie...

Basia - No jest głośno Żyją żaby, ptaki, owady. Dlatego staram się w siebie optymizm wtłoczyć i nie poddawać
Wizytówka - Ogród prawie wymarzony 23:22, 28 kwi 2024

Do góry
Wiosna 2024

I festiwal tulipanów ❤️♥️

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:04, 28 kwi 2024

Do góry
kasiek napisał(a)

Aguś to kolejna porcja ujęć dla Ciebie

Tego ujęcia jeszcze nie widziałam, Super! Dziękuję! Jest piękne
Anna i Ogród 2 22:09, 28 kwi 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Pasuje ten trójkąt pozostałe rabaty też masz w liniach prostych, fajnie się to zgrywa Jest tak jak Juzia pisze, elegancko

Dzięki
Jestem szczęśliwa jak na nią patrzę. Na prawdę szczęśliwa. Poza tym w końcu rabata solidnie przygotowana tzn. we wrześniu wysiałam poplon a jak go przekopałam to późną jesienią nawieziony został obornik. Teraz jak kopię dołki to czuć pulchną ziemię i gródki obornika
Malinowy zakątek 22:00, 28 kwi 2024

Do góry
Moje stado jezowek
Wszystkie w zasadzie do rozsądzenia, teraz można już?

Werbena patagońska ruszyła i na szczęście mroznjej nie zaszkodził
Zieleń, drewno i antracyt 21:58, 28 kwi 2024

Do góry
Ostatnia odmiana na dziś

Zieleń, drewno i antracyt 21:51, 28 kwi 2024

Do góry
Tu w pełnej krasie
Zieleń, drewno i antracyt 21:50, 28 kwi 2024

Do góry
Asia, coś specjalnie dla Ciebie

Ogród z zegarem 21:48, 28 kwi 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
[img

O Matko ale busz!!
Czy ty drozdże lejesz?

I basen jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies