Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

TAR 14:04, 19 lut 2025

Lubie cegle, w trzecim domu w koncu mam. Choc wystroj zupelnie inny. Cegla pasuje do wielu stylow. U Was połaczenie z belkami drewnianymi bardzo udane. Chyba juz powoli na finiszu?
Ulina 15:01, 19 lut 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
zawieszone kinkiety

i inne dekoracje

A kiedy będziecie malować na gotowo, zapytuję? ...przypomina mi się moje malowanie wakacyjne, nie żebym Was poganiała, ale wiem ile z tym zachodu- okleić, zafoliować i dwa dni schodzi na samo malowanie.
sylwia_slomc... 17:59, 19 lut 2025

April napisał(a)

Zdolne bestie
Fajnie to wygląda.

Nam też się podoba, ale ile Się Em uklął przy murowaniu tego komina i ściany to moje uszy wysłuchiwały bo to ja się uparłam na wklęsłą fugę i zacierałam ją od razu w trakcie murowania
sylwia_slomc... 17:59, 19 lut 2025

veva napisał(a)
Pięknie Wam wyszła ta ściana z cegły. Widać, że jesteście bardzo pracowici i uzdolnieni

Dzięki
sylwia_slomc... 18:01, 19 lut 2025

Juzia napisał(a)
Wszyscy cegłą się zachwycają a mi oczy same lecą na te drewniane meble...

Te drewniane meble to kredens, który ubiegłej zimy szlifowaliśmy i opalałam. Była relacja z tego Ale wszystkie meble w domu będą drewniane w starych klimatach.
sylwia_slomc... 18:03, 19 lut 2025

Miskantowo napisał(a)

Ja też je zauważyłam

Zapowiada się to wszystko bardzo klimatycznie.
Cegła, drewno, fajans…dom z duszą.

Taki ma być z duszą, charakterem i historiąZ zewnątrz też będą spore zmiany bo wokół okien będzie imitacja deski i marzą mi się drewniane okiennice, ale nie takie żaluzjowe tylko z dech jak dawniej we dworach bywały.
sylwia_slomc... 18:04, 19 lut 2025

TAR napisał(a)
Lubie cegle, w trzecim domu w koncu mam. Choc wystroj zupelnie inny. Cegla pasuje do wielu stylow. U Was połaczenie z belkami drewnianymi bardzo udane. Chyba juz powoli na finiszu?

W tej części domu prawie kończymy, zostaje budowa drugiej strony, a to potrwaaaa
sylwia_slomc... 18:19, 19 lut 2025

Ulina napisał(a)

A kiedy będziecie malować na gotowo, zapytuję? ...przypomina mi się moje malowanie wakacyjne, nie żebym Was poganiała, ale wiem ile z tym zachodu- okleić, zafoliować i dwa dni schodzi na samo malowanie.

Ula z pierwszego jest plan na tą sobotę, ale czy dojdzie do skutku nie wiem bo zmarł znajomy rodziców i może być pogrzeb, ktoś z babcią musi zostać gdyby Ich nie było. Wtedy nic nie zrobimy
sylwia_slomc... 18:41, 23 lut 2025

U nas od trzech tygodni codziennie słońce, ale w nocy mrozi więc ziemia zmarznięta na kamień, a śniegu brak. Niestety wygląda na to, że albo od mrozu, albo od braku dostępności wody większość ciemierników zwiędła. W piątek i sobotę próbowałam je i wszystkie rodki podlewać, ale skutek marny, woda zamarza nie wsiąka w glebę bo zamarznięta. raczej się roślinom nie udało jej pobrać bo nadal leżą, bergenie również. tak, ze pierwsze podlewanie zaliczone, skutek marny, ale nic nie mogę na to poradzić. W przyszłym tygodniu ma być ocieplenie, to może ziemia choć trochę odpuści ...
Jak nie to kiepsko będzie
sylwia_slomc... 18:43, 23 lut 2025

Ogrodowo mam tylko trzy fotki
hibiskusa obrośniętego żółtymi porostami, fajnie to wygląda