Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 26 maj 2014

Do góry
regli napisał(a)
Skąd masz tojeść? Darowana czy gdzieś udało Ci się kupić?

Wyżebrałam od Małej Mi.
Długo szukałam w necie ale nigdzie niei znalałam do kupienia.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 12:26, 26 maj 2014

Do góry
Współczuje walki.

Ja w zeszlym roku kupiłam trzy cisy z misecznikami i pryskalam jak juz widziaalm że w miseczkach nie mam jajek
.
w tym roku wiosną opryskaalm PROMALEM i miseczników nie mam. Czyliw tym przypadku profilaktyka podziałała.

Trzymam kciuki za wygraną
Wilcza Góra 11:18, 25 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Pokaz prosze donice w całej krasie
wilga cudna, cierpliwość popłaca

donice...
prosisz to pokażę, ale raczej będziesz zawiedziona...
w pełnej krasie to one jeszcze nie są, bo nasadzenia nieskończone ... działam każdego dnia, ale robię tyle rzeczy w tym samym momencie, że nie wiem kiedy skończę
wszystkie roślinki to jeszcze maleństwa ...

pokażę to co już się udało zrobić, a resztę potem....(dobre słowo - potem = nie wiem kiedy, bo nie wiem kiedy skończę hihihih )

tu została jeszcze jedna donica do "zrobienia", bo wkład taki ogromniasty organizuję ... (czyli nieskończone)

na mniejszym tarasie +- wszystko jest, brakuje tylko oświetlenia ale to może dziś się już uda

na większym tarasie rośnie sobie tzw"kompozycja", ale jeszcze nie wszyscy zaprezentowali swoje wdzięki (pelargonie cudniaste, a petunie jeszcze się ociągają) tu są czarne metalowe donice

to tyle...lecę do ogrodu i mam nadzieję, ze powiedzenie "niedzielna praca w g... się obraca" ani mnie ani żadnych zapóźnionych ogrodników nie dotyczy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:22, 25 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
A teraz najgorsze
Jeden z bukszpanów tych nowo posadzonych wygląda dziś tak

Liście najpierw zrobiły sie białawe i takie papierowe w dotyku, a dzis to jest suche

Poczekaj jeszcze chwilę i zetnij wszystko co ususzone, wg mnie przymarźnięte lub przypalone od slonca. Pamiętajmy że bukszpany są często zimowane w szklarniach i mają młode przyrosty wcześniej niż te w ogrodzie. Po wystawieniu na zewnątrz albo je zmrozi albo przypali. Ale miejmy nadzieję źe po przycieciu odżyje. Moje 2 szt tak samo dostały ...

Ps moje gracki sadzone jesieną też jeszcze liche, musimy się uzbroić w ciepliwość do lipca.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:15, 24 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ja mam też glińsko z iłem ale akurat pod lawende i pod stipę zawsze domieszuję kupe piasku żółtego.
wczoraj dosadzałam stipy tam do tych nowych bukszpanów i w każdej dziuerze ze stipa domieszywałam piasku.
u mnie to działa, na dodatek stipa jednak faktycznei się wysiewa więc kolejnego roku łan stipy za free

Niby też dodałam, ale coś nie idzie jej u mnie. Może za mało?
Ogród do kwadratu 12:15, 24 maj 2014

Do góry
o co chodzi z tymi środkami systemicznymi?
Wilcza Góra 12:14, 24 maj 2014

Do góry
Pokaz prosze donice w całej krasie
wilga cudna, cierpliwość popłaca
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:11, 24 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Malkul, u mnie ta stipa coś marnie rośnie. Praktycznie stoi w miejscu Za ciężką ziemię mam, coś jej nie pasi. prosić jej nie będę.
Berberysy GC jeszcze nie

ja mam też glińsko z iłem ale akurat pod lawende i pod stipę zawsze domieszuję kupe piasku żółtego.
wczoraj dosadzałam stipy tam do tych nowych bukszpanów i w każdej dziuerze ze stipa domieszywałam piasku.
u mnie to działa, na dodatek stipa jednak faktycznei się wysiewa więc kolejnego roku łan stipy za free
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:12, 23 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Jestem z rewizytą. Podziwiałam już Twoje ogrodzenie gabionowe. Boskie jest! Tez takie właśnie rozważam. Będę z pewnością podglądać.
Moja codzienność - ogród Oli 19:59, 23 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Kruca fix jaki kancik! Szacun

Gosia kanty na nowej rabacie jeszcze takie robocze nad idealna linią będę pracować na czasie
Dziś w innym miejscu robiłam i wyglądam jak rak
Kraina Czarów w fazie projektów 14:50, 23 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

O Matulu. Kobiet jakbyś se walnęła takie poduchy to bym Ci padła do stóp.
Cudne to mało powiedziane

hahaha ty lepiej powiedz jakbyś zrobiła takie poduchy chyba do szefowej napiszę
Wilcza Góra 14:43, 23 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ja dzis ide do fryzjera i będę dumać o Wilczku rudowłosym
chwasty opanowałaś?

nic podobnego...
dla chwastów mam tak mało czasu, że na razie "są górą" w Wilczej
Dla odmiany czas na zmiany... 14:39, 23 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wreszcie babo! I tu się zdjęć doczekałam!
Zupka u mnie dziś została zjedzona do reszty:.
Przywrotniki - ile ich tam masz nasadzone ale będzie piękny efekt, ostatnio u Seby były śliczniusie ale jak łan to dopiero będzie czadersko!
Jak urosną a dasz fotki to krzycz u mnie bo tego nie mogę przegapić

I kolejne pytanko-kto ma takie zgrabne nogi (pytam o tę Panienieczkę podlewającą warzywniki)?

no ja wiem, ze wstrętna ze mnie baba...i że dawno zdjęć nie było...ale myślę, ze choć częściow jestem rozgrzeszona...przywrotnik to moja miłość z zeszłego roku...widzisz, wierna jestem....będzie go tam jeszcze więcj, tzn., w sensie na długość...cały pas pod świerkami, aż do granicy właściwie, ale póki co ruszyć nie mogę, bo piach zalega

a te zgrabne 'szkitki' to mojej najmłodszej...wiadomo, po mamusi

buziaki kochana
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:35, 23 maj 2014

Do góry
Anitko-mam nadzieję że złapalaś że to był żart
Wiem że jestes bardziej tę drugą niz pierwszą, a marzenia są po to by je spełniać
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:33, 23 maj 2014

Do góry
ja też się boję, wiem o którym hgotelu mowa bo na stopa jechaliśm,y tam z naszego hotelu bu popływać z żółwiami (abu dab cos tam chyba).
Ogród niby nowoczesny ale... 14:32, 23 maj 2014

Do góry
MAdziu-jak babcie kocham wszystkie zmiany mi się u ciebie baaardzoooo podobają, jednak lusto niet.

Jakoś nie lubię luster w ogrodach.
Ale ważne że Wam sie podoba i tym trzeba się cieszyć

A ja czekam na zdjęcia okolic tarasowych i altanowcch i długonogich
Wilcza Góra 14:29, 23 maj 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

jak byłam u fryzjera to myślałam o Tobie....mialam taką myśl..a może by się tak "na Ciocię" pofarbować...
lato już za pasem......
niestety nie byłam zdecydowana i się nie odważyłam, ale bardzo lubię Twój kolorek

buziaki

p.s. a tak poza tym....rudy wilk ? lis, to rozumiem, ale wilk to nie może być rudy

ja dzis ide do fryzjera i będę dumać o Wilczku rudowłosym
chwasty opanowałaś?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:27, 23 maj 2014

Do góry
Karola lubimy jednak te same klimaty, Marsa Alam raczej dzikie ja się zakochałam i zamierzam wrócić
To tu... 14:27, 23 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Czuję pismo nosem że strasznei przyjemny ogród się tworzy

Na razie tylko na kartce. W połowie czerwca wracamy z urlopu i zakasam rękawy.

Jak już coś konkretnego wysmaruję uśmiechnę sie do Was o zerknięcie czy to ma ręce i nogi Ogrodowiskowe...
To tu... 14:24, 23 maj 2014

Do góry
Czuję pismo nosem że strasznei przyjemny ogród się tworzy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies