Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Zacisze Alicji 09:13, 02 sty 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Alicja aby się wszystko spełniło to moje marzenie. Niczego nie chce tylko zdrowia i spokoju na świecie i w Polsce.

Piękne widoki bo USA to piękny kraj. Ludzie pewnie też szczęśliwi.

U nas dzisiaj bardzo ciepło poszłam na spacer wróciłam spocona. To nie do wiary jak żyje takiego ciepła 1 stycznia nie było.

Pozdrawiam

Elu! Dziękuję, oby się spełniło. Pogoda szaleje, mogłaby być taka w marcu, rośliny zaczynają rosnąć,
kwitnąć, a jak przyjdzie mróz? Wolałabym cieszyć się taką pogodą wiosną.
Pozdrawiam serdecznie.
Małymi krokami-Ogród Wioli 23:50, 01 sty 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ciemierniki w pączuszkach... Ach! Czekam na nie bardzo,bo sporo posadziłam wiosną

Nawet te przemrożone co kupiłam przecenione, mają pączki hurra!

Hej Wiola wszystkiego dobrego w 2023 r.
Ale się rozpoczął z taka temperatura. Jak żyje nie pamiętam takiej.
Też byłam dzisiaj na spacerze wróciłam mokra. Kurtka to nie ubiór na +19. Nie rozbierałam sie boje się przeziębienia. Młodzi porozbierani jak w lecie.

U mnie też mnóstwo kwiatów ciemierniki mają, ale jeszcze przy ziemi.
Dzisiaj w Maji w ogrodzie oglądałam jak właścicielka jednego z ogrodów mówiła, że przycina boczne liście w lutym aby bardziej wyeksponować kwiaty.

U moich duże boczne liście może przytnę zobaczę jak zima będzie podążać.

Pozdrawiam
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:20, 01 sty 2023

Do góry
Znak nieskończoności (tzw leniwa ósemka) bardzo pomocny zawsze. Każdy ogród jest taka nieskończonością

Każde dziecko przed rozpoczęciem lekcji codziennie powinno go przez 2-3 minuty malować. Ręka w powietrzu, ołówkiem,mazakiem na papierze. Lewa lub prawa ręka lub razem obiema rękami. Bardzo pomocny w równoważeniu półkul mózgowych.

Ja tam nie reklamuje tylko pisze gdzie co kupuję i tyle. Nie będę się wygłupiać. To od czytającego zależy czy skorzysta z mojej podpowiedzi no nie?

Zdrowia i spokoju życzę i pozdrawiam

I to podejście mi się podoba!!

Muszę spróbować z tymi ósemkami z dzieciakami. Jutro zacznę tak każdą lekcję!

Grzebiuszka ziemna 18:16, 01 sty 2023

Do góry
Ja to karze o takim zegarze na postumencie.
W tym roku będę trochę inwestycji ogrodowych przeprowadzać więc może i taki zegar sobie sprawie.

Bożenka wszystkim pozytywnie zazdroszczę zdolności i różnych talentów, że mają czas aby się realizować.
U mnie brak mocy i lenistwo zaczyna mnie ogarniac.

Jeszcze raz zdrowia i spełnienia marzeń w tym roku
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:56, 01 sty 2023

Do góry
Znak nieskończoności (tzw leniwa ósemka) bardzo pomocny zawsze. Każdy ogród jest taka nieskończonością

Każde dziecko przed rozpoczęciem lekcji codziennie powinno go przez 2-3 minuty malować. Ręka w powietrzu, ołówkiem,mazakiem na papierze. Lewa lub prawa ręka lub razem obiema rękami. Bardzo pomocny w równoważeniu półkul mózgowych.

Ja tam nie reklamuje tylko pisze gdzie co kupuję i tyle. Nie będę się wygłupiać. To od czytającego zależy czy skorzysta z mojej podpowiedzi no nie?

Zdrowia i spokoju życzę i pozdrawiam
Zacisze Alicji 17:36, 01 sty 2023

Do góry
Alicja aby się wszystko spełniło to moje marzenie. Niczego nie chce tylko zdrowia i spokoju na świecie i w Polsce.

Piękne widoki bo USA to piękny kraj. Ludzie pewnie też szczęśliwi.

U nas dzisiaj bardzo ciepło poszłam na spacer wróciłam spocona. To nie do wiary jak żyje takiego ciepła 1 stycznia nie było.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:51, 01 sty 2023

Do góry
Wszystkim tu zagladajacym życzę dobrego roku 2023.

Aby zakończyła się wojna na Ukrainie, aby wszystkim zdrowie dopisało.

W jesieni dużo rozsądku i zmian na lepsze dla Polski.
Abysmy byli wszyscy razem bez podziałów.

Pozdrawiam

Ciemierniki już kwitną,rybki pływają
U nas temperaturę +17 w cieniu

Ptasi gaj 21:47, 25 gru 2022

Do góry
Kasiu dopiero teraz usiadłam aby spocząć.

Tobie i wszystkim tutaj zagladajscym też wszystkiego dobrego jeszcze na te Święta Bożego Narodzenia.

Byłam dzisiaj na wsi śniegu prawie nie ma tylko na jednej stercie. Wszystko wsiąkło nie jest mokro. W oczkach suchych brak wody. Wniosek, że ziemia bardzo spragniona i wchłonęła wodę z topniejącego śniegu. W melioracji płynie woda tak jak tydzień temu. Więc po takiej ilości śniegu jestem zaskoczona.
U mnie wszystko w różnych kolorach brązu.

Kret/y ma radoche, gęsiego ryje

Ptasi gaj 23:31, 21 gru 2022

Do góry
Dorotko u nas też pada paskudna pogoda. Brudy po śniegu wszędzie widać. Tydzień temu taka piękna pogoda.
Nie znoszę takiej chlapu. Wody od groma wszystko się topi

Mam jeszcze balkon do ubrania. Zawsze miałam już ubrany na Mikołaja to znowu padał śnieg potem mróz teraz deszcz. Jutro jak nie będzie padać to ubiorę.
W moim małym ogródeczku II 20:49, 21 gru 2022

Do góry

I to ma być babcia na tej ostatniej focie?

Zobacz Dorotka ile tutaj oglądaczy. Piękne cudne dekoracje.

Dziękuję za miły wpis i zostawiam moją zimową wioskę.

Ranczo Edy 13:39, 21 gru 2022

Do góry
Mam sporo ciemiernikow ale też niemrawo wychodzą z ziemi. Jakieś tam kwiatki wychodzą ale ledwo przy ziemi
Czasami się zastanawiam czy nie trzeba było obciąć liści. Może te liście zabierają soki i kwiaty miernie wyrastają.
To co się dowiedziałam że lubią ziemię wapienna.
No ale się uczę je uprawiać więc obserwuje na razie.

Elcia nie nie liście obcinamy dopiero po zimie i to tylko te bylejakie ciemne porażone zniszczone razem z łodygą ,a później gdy jest dużo młodych można starych część wyciąć ale nigdy całkiem nie obcinamy liści jesienią dosypuję im ziemi z kompostu tak dookoła bo w lutym już maja kwiaty teraz wcześniej więc nie przykrywam bo to zimowe kwiaty
Ptasi gaj 14:43, 18 gru 2022

Do góry
Tak Kasiu jest ok 30-40 cm miałam nawet zaspy ok 70 cm.
Wczoraj przecież sypał przez 3/4 dnia taki gęsty.
W każdym razie jak ruszy odwilż to będą jeziora.

Ptaki jeszcze wieczorem przy karmnikach siedziały widocznie takie głodne były.
Swiecilam im latarka.

Lidka taka zimę lubię. Najgorsza to dla mnie chlapa po sniegowa
Ptasi gaj 14:35, 18 gru 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że u Ciebie dosypało też, tylko piszesz, że suchy, u nas straszny ciężar, wczoraj już była walka o dachy, martwimy się o dom, czy więźba wytrzyma.
Jest szansa, ze jutro kopertę wyślęTylko nie myłam ich żeby czasem nie pleśniały.

Tak śniegu od groma. W nocy był mróz ok -8 stopni teraz jest -1.
Wczoraj z foliaka ściągałem aby się nie połamał jak w kwietniu.
Po co myć i tak do ziemi powędrują.
Glina i zielsko 11:31, 18 gru 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Zima
W przedogródku

Fragment różanki

Szadź
Lubie ten stan

Clon crimson sentry
Do przycięcia,wiosną.

Pozdrawiam Was dziewczyny ciepło.
Ja dziś pracuje
A po pracy uruchamiam garkuchnie.

Lidka to z 17 grud fotki. Ładne są, ale u nas śniegu tyle, że tirami można wywozić.
U mnie garkuchnia od zawsze bo to do mnie się wszyscy schodzą bo największe pomieszczenia. wszystko robię sama od barszczu po ciasta bi każdego roku sobie obiecuje, że to ostatni raz.
Jednak dzieci nie zapraszają czekam zawsze 2 tygodnie przed świętami może z któres zaprosi, ale gdzie tam.
Właściwie zakupy zrobione tylko zacząć przetwarzać. Pierogów też robię ok setki. Barszczu ok wiadra. Każdy dostaje słój do domu. Zakwas buraczany już zrobiony bardzo dobry i zdrowy.
Idę dalej działać.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:18, 17 gru 2022

Do góry
Nie udało się śniegu ściągnąć ze świerków.
Ubraliśmy w lampki jałowca i lilaka połonin

Ptasi gaj 23:13, 17 gru 2022

Do góry
Kasiu niby tak blisko a u mnie suchy śnieg.
Rzeczywiście tyle śniegu jeszcze nie miałam na działce.
Ma być odwilż wszystko popłynie oby tak nie było.
Śnieg jest mokry od ziemi bo nie zmarznięta. Mieliśmy dzisiaj dużo do odśnieżanie bramy nie można było otworzyć nigdzie nie mogłam dojść.
Biedne ptaki i zwierzęta sarny, bażanty kawałka zielonego.
Pod sosnami odgarnelam im śnieg i podsypalam owsa i pszenicy, aby miały gdzie grzebac.
Ptaszki karmę mają więc nie będą miały tak źle.

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:52, 17 gru 2022

Do góry
A ja jadę na wieś popatrzeć i lampki na zewnątrz rozwiesić.
Sypie śniegiem od gidz 6 rano, bardzo lubię jak sypie. Nareszcie biali. Po niedzieli ma być odwilż może to pomyłka.

Przywiozę czerwone gałązki derenia i sosnę zacznę coś działać. Na razie mam zakupu zrobione dzisiaj w Lid..u.
Wszystko świeże popakowane data 26.12. Niestety jak wszędzie drogo, ale jak żyć bez rybek na wigilijnym stole i reszty łakoci.

Fajnie

Ja lubię jak śniegu jest akurat,ale jak jest go za dużo jak teraz i sypie od niedzieli ,to już nie mogę patrzeć na ten śnieg. Tak po niedzieli odwilż, będzie chlapa, ale przynajmniej nie będzie trzeba odśnieżać codziennie. U mnie na pewno śnieg do Świąt cały nie zginie ,bo mam kupy wysokości ogrodzenia

Ja jeszcze zakupy mam do zrobienia.Tak drogo wszędzie ,ale też lubię rybki i łakocie w Święta
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:33, 17 gru 2022

Do góry
A ja jadę na wieś popatrzeć i lampki na zewnątrz rozwiesić.
Sypie śniegiem od gidz 6 rano, bardzo lubię jak sypie. Nareszcie biali. Po niedzieli ma być odwilż może to pomyłka.

Przywiozę czerwone gałązki derenia i sosnę zacznę coś działać. Na razie mam zakupu zrobione dzisiaj w Lid..u.
Wszystko świeże popakowane data 26.12. Niestety jak wszędzie drogo, ale jak żyć bez rybek na wigilijnym stole i reszty łakoci.
W ogródku Martki 22:43, 16 gru 2022

Do góry
Hej Martuś dużo śniegu u nas.
Widzę, że podarunki jakieś dostałas. Jaka głębokość tego pojazdu na 4 kolkach podoba mi się.

Oranżeria to strzał w dziesiątkę. A przesiadujesz przynajmniej w niej masz czas. Chciałam się dowiedzieć czy ta koza dobrze grzeje (ogrzewa) w taka zimę.

Jutro jadę na wieś i ja będę wieszać lampki. Świerki mam za wysokie zejdę na niziny ogrodowe. Coś wymyślę.

Pozdrawiam

Ogrodowe wariacje 20:20, 16 gru 2022

Do góry
[

Hej Wiann
Jutro jadę na wieś będzie odśnieżanie i strojenie lampkami.
Świerka dużego pewnie nie ubiorę bo widzę śnieg przymarznięte na gałęziach i nie da rady otrzepac.

Po niedzieli odwilż szykuje się chlapa brrrrr

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies