Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Jurajski Ogród 16:07, 20 cze 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Jak to możliwe, że stale mnie coś tu zaskakuje? Inne ujęcia?
Cudnie.
Moja santolina w tym roku nie dała rady. Wymarzła. Czy jest szansa, że odbije od korzenia?
Buziaki, Aguś

Moja tez nie...nie wyglądała jakby miała odbić więc wyciepałam w całości....
Eksperymentarium 15:13, 19 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Karolina nie jaest łatwo znależć Austinkę pnącą w kolorze pink. Na pewno Gertrude Jekyll w wersji climber bo krzaczasta ma u mnie 1-1,2 M
Poczekaj chwile na kwitnienie Royal Jubilee u mnie, bo ta dorasta do 1,5 M wiec moze by sie kwalifikowała?
Rozumiem, ze Falstaff za ciemny bo ten moze byc tez climberem. Tess of The D'Urbervilles tak samo ciemna. Są albo bladawce albo purpury...

Poczekaj zatem na kolor Royal J. I chyba musisz kupic historyczną?

No właśnie. .. zamawiam Gertude i Lady of Megginch - niby ma mieć 120 cm ale austinki rosną u mnie wyżej niż mają na metce. .. jak będzie 150-160 to będzie ok. Ma fajny kolor w katalogu.
Royal Jubiler najwyżej dosadze jesienią.
A jak z kwitnienie historycznych? Nie powtarzają chyba

CIEMNYCH jak Falstaff nie chcę. Próbuję czysty róż. Nie blady i nie ciemny. Może być zarowiasty. Kolor Gertrude idealny. Danusia tez dzisiaj wrzucila zdjęcia z hidkotowej ma tam jedną taką ciemniejsza różowa ale nie wiem co to.
Eksperymentarium 10:46, 19 cze 2016

Do góry
Karolina nie jaest łatwo znależć Austinkę pnącą w kolorze pink. Na pewno Gertrude Jekyll w wersji climber bo krzaczasta ma u mnie 1-1,2 M
Poczekaj chwile na kwitnienie Royal Jubilee u mnie, bo ta dorasta do 1,5 M wiec moze by sie kwalifikowała?
Rozumiem, ze Falstaff za ciemny bo ten moze byc tez climberem. Tess of The D'Urbervilles tak samo ciemna. Są albo bladawce albo purpury...

Poczekaj zatem na kolor Royal J. I chyba musisz kupic historyczną?
W Kruklandii 22:25, 18 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Proszę kilka fotek brzozowej! Wszędzie tylko róże i róże...Chyba tak jak Tess zrobię sobie przerwę do jesieni

No cóż królowe są tylko jedne Jesienią też są piękne Przerwę trzeba sobie będzie przedłużyć do zimy ...zawsze są jednak ogrody bez róż, więc po co robić sobie przerwę.
Juziu posadziłam dzisiaj Falstaffa i Brother Cadefael obie mają różne opinie ale raczej nie najlepsze. Ale cóż i tak u mnie róże marnie kwitną więc co za różnica
U Ciebie nowiuśkie róże zaczynają pokaz ślicznie

W Kruklandii 14:08, 18 cze 2016

Do góry
Proszę kilka fotek brzozowej! Wszędzie tylko róże i róże...Chyba tak jak Tess zrobię sobie przerwę do jesieni
Nasz przydomowy ogródek 12:48, 17 cze 2016

Do góry
Zbyszku co to jest tujon?
Ogród w Alei Lipowej... 12:20, 17 cze 2016

Do góry
justi napisał(a)

Rewelacyjnie to wyszło! Bajka! Do zgapienia.
Idę szukać rozchodników w skrzyneczce.
Znowu na wsi 11:57, 17 cze 2016

Do góry
Bogusiu lubię nowości i ciekawostki więc zawsze coś mi w rękę wpadnie

Magda dziękuję w imieniu kwiatków i swoim

Tess u mnie znowu pada. Zaczęło nad ranem i tak z przerwami do tej pory. Ogród faktycznie się rozrósł i zarósł. Od czasu do czasu zastanawiam się ile to już sezonów. Pierwszy 2012 był stracony, zaczęłam początkowo przy pomocy silniejszej ekipy w 2013 więc zarastam już 4. rok

Beta dziękuję. Ciekawa jestem tego żółtego żeleźniaka, będę go podglądać u ciebie. Mój różowy dość szybko przekwita. Ten twój żółty też? Żółwika nie posiadam, gdzieś go już widziałam na forum.
Ogród bez roweru 22:20, 16 cze 2016

Do góry
Witaj Tess.
Z limonkowym muszę potestować.
Odnośnie złego wpływu forum, cieszę się, że mój opis Ci się spodobał. I że masz podobne doświadczenia.
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:47, 16 cze 2016

Do góry
Metro i stację będę mieć 200-300 metrów od działki, ale za ogrodzeniem mam mieć ulicę i zamiast tej rabaty będzie ścieżka rowerowa...

Tess napisał(a)

Jak to? Naprawdę? To będziesz miała tunel metra pod domem prawie?
Znowu na wsi 21:40, 16 cze 2016

Do góry
Zazdroszczę deszczu. U mnie niby burza była w nocy, ale wody z tej burzy było jak na lekarstwo.

Jolu, cudnie ogród bujnął. Tak szybko. Przecież pamiętam, jak niedawno go nie było.
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:35, 16 cze 2016

Do góry
mar_za napisał(a)
Tess ale jestem ogólnie załamana . Wiesz, że nam to metro teraz budują. Byłam dziś w urzędzie dzielnicy, gdzie się dowiedziałam, za parę lat ta rabata będzie poza obrębem mojej działki.

Jak to? Naprawdę? To będziesz miała tunel metra pod domem prawie?
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:33, 16 cze 2016

Do góry
Ale jak morela do wycięcia, to i cienia nie będzie...

Zabijesz mnie, ale muszę o coś zapytać.

Przeanalizowałam zdjęcia, i widze, że masz kawałek żywopłocika niskiego, a żywopłocik jest w linii prostej.
Może to tylko tak wygląda z perspektywy, którą widzę, ale ja tam widzę proste linie.
Chodzi mi o to miejsce.

A gdyby przedłużyć ten żywopłocik niski (namalowałam zielonym)? Do cisów.
Wówczas rabatę zrobić tylko na długość cisów. I w liniach prostych. Miałabyś więcej miejsca na fotel (widziałam, że tam stoi).
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:20, 16 cze 2016

Do góry
Tess ale jestem ogólnie załamana . Wiesz, że nam to metro teraz budują. Byłam dziś w urzędzie dzielnicy, gdzie się dowiedziałam, za parę lat ta rabata będzie poza obrębem mojej działki.
U Matki... 21:12, 16 cze 2016

Do góry
A mnie zaskoczył.
Nie wpadłam na połączenie marmoladki z lawendą.
Pięknie się dzieje, Matuchno.
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:08, 16 cze 2016

Do góry
No, narobiłaś się.
Nie chcesz jej poszerzyć? Tak, żeby pomiedzy pniem a krawędzia rabaty coś więcej, niż obwódka weszła?

Taka np. rodgersja...
Tam cień, czy raczej słonecznie?
Mus owocowy w miejskiej dżungli 19:55, 16 cze 2016

Do góry
Dobrze, tak zrobię nauczycielko

Tess napisał(a)

To posadź hakone pomiędzy rododendronami.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 15 cze 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Jakie róże masz na tej cudownej różance? To pastella?

Masz oko Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Różanka zachwyca

Jakie róże masz na tej cudownej różance? To pastella?
Ogród bez roweru 21:55, 15 cze 2016

Do góry
MariBere napisał(a)
To forum ma na mnie niepokojący wpływ.

W okresie przedświątecznym forum zajęło się przygotowywaniem wianków. Najpierw się temu biernie przyglądałam, ale było mi jakoś głupio, więc kupiłam materiały i też coś skleciłam. Domownicy byli trochę zdziwieni. Gdyby mi ktoś rok temu powiedział, że będę robić wianki to bym go wyśmiała. Chyba gdzieś w tym czasie Ogrodowisko zaczęto u mnie w domu potocznie nazywać "sektą", do której właśnie dołączyłam.

Święta minęły, forum powoli przełączyło się na sianie i sadzonkowanie. A ja się przyglądałam. Ale po przeczytaniu wielu stron o efektach siania stipy w wątku Karola, nie wytrzymałam, wzięłam sekator i ścięłam zeszłoroczną stipę. Stipa została posiana i trafiła na parapet. A przecież miało być tak, że nie będę zaśmiecać domu żadnymi sadzonkami.... Taki był mój własny plan, ale nic z niego nie wyszło.

Tak właśnie to forum działa Jota w jotę ze mną było tak samo.
Cudnie to opisałaś.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies