Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:26, 13 sty 2017

Do góry
Ależ fajny - mnie też interesuje program, w jakim wykonałaś projekt. Super
Typografia ogrodu 13:25, 13 sty 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja bym nie chciała miec wiekszego areału ..bo to kolejna 5lataka...12 arów mi styknie...nie wolno byc zachłannym

PS. jeszcze brakuje nam wiaty na drewno i badziewie ...miała sie stawiać teraz w marcu ....ale jednak czekam na drogę bo projekt juz jest w uzgodnieniach i jest realna szansa ze niebawem zrobią ....wiec czekamy bo nie wiem ile mam nasypac kamyka zeby poziomy zgrac jakoś sensownie.
uf jak dobrze że potrzeby wiary na drewno nie mam muszę M powiedzieć że mogłoby zawsze być gorzej
U nas drewna sporo metrów leży pod plotem.wysoko na 1,5 i głęboko na metr a długości....13 metrów.dluga ta wiara musiałaby być.
Typografia ogrodu 12:48, 13 sty 2017
Do góry
AniMa napisał(a)
Asiu ale jakbym miała taki areał jak Ty to k olejne 3 lata planowania a realizacji... fiufiu - do końca spłaty kredytu?

ja bym nie chciała miec wiekszego areału ..bo to kolejna 5lataka...12 arów mi styknie...nie wolno byc zachłannym

PS. jeszcze brakuje nam wiaty na drewno i badziewie ...miała sie stawiać teraz w marcu ....ale jednak czekam na drogę bo projekt juz jest w uzgodnieniach i jest realna szansa ze niebawem zrobią ....wiec czekamy bo nie wiem ile mam nasypac kamyka zeby poziomy zgrac jakoś sensownie.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:17, 13 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Beatko A masz już projekt swoich mebli? Bo my w tym sezonie mamy do zrobienia ławki we wgłębniku i dlatego tak podpytuję może coś podpatrzę?

Reniu jest jakby w trakcie myślę cały czas nad nim intensywnie i kalkuluję jak tylko już coś mi się w miarę konkretnego nakreśli, pewnie że się będę chwalić Ja przecież też cały czas podpatruje u Was

Na dzień dzisiejszy pewne jest to, że to będzie sofa i dwa fotele i konstrukcja z profilu zamkniętego.
Anna i Ogród 06:25, 13 sty 2017
Do góry
Makao_J napisał(a)
Kuchni wg feng shui nie studiowałam. Wyspę mam ale nie mam na niej ani zlewu ani kuchni. Nawet nie wiem czy się zgadza. Muszę zerknąć.

Ja też nie sypiam w podróżach i też zawsze jestem wrakiem. Porażka Mimo wszystko lubię podróże.

Myślę że taki projekt na pewno można kupić ale ile on by kosztował???

nie myśle o projekcie na zamówienie ...bo to mozna zawsze zrobić ....tylko o takim gotowym z katalogu ...czy jest szansa trawfić na taki co i z feng-szui sie zgadza
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:16, 12 sty 2017

Do góry
Beatko A masz już projekt swoich mebli? Bo my w tym sezonie mamy do zrobienia ławki we wgłębniku i dlatego tak podpytuję może coś podpatrzę?
Anna i Ogród 22:07, 12 sty 2017

Do góry
Kuchni wg feng shui nie studiowałam. Wyspę mam ale nie mam na niej ani zlewu ani kuchni. Nawet nie wiem czy się zgadza. Muszę zerknąć.

Ja też nie sypiam w podróżach i też zawsze jestem wrakiem. Porażka Mimo wszystko lubię podróże.

Myślę że taki projekt na pewno można kupić ale ile on by kosztował???
Anna i Ogród 21:48, 12 sty 2017
Do góry
Makao_J napisał(a)

Nie nie brakuje mi powietrza Może masz klaustrofobię i dlatego tak reagujesz.
Wiem tylko że to jedyna rzecz nie zgodna z zasadami feng shui. Resztę starałam się spełnić. Nawet drzwi przeniesione zostały na drugą stronę by otwierały się na łóżko

klaustrofobie? to nie wiem ......wole myśleć że mam wewnętrzne feng-szui które mi nie pozwala mi spać w wielu miejscach
w samochodzie , autobusie , pociągu na długich dystansach tez nie sypiam ...a potem jestem wrakiem człowieka i to akurat oceniam jako wadę

PS. zastanawiam się czy można kupić gotowy projekt domu...taki typowy zaprojektowany zgodnie z Feng-Szui....tak sobie czytam......kuchnie masz tez wg Feng-szui? bo teraz moda gigantyczna na wyspy w kuchni na których sa kuchenki instalowane ....wiele domów takie rozwiązanie ma ...a feng-szui akurat tego nie akceptuje......ciekawe te nauki są.

Mój ogród pod lasem 11:20, 12 sty 2017

Do góry
malgol napisał(a)
A Danusia zaproponowała mi takie rozwiązanie tematu rabaty

Mam nadzieję,że uda mi się ją dostosować do tego planu

1 Hortensja
2 miskanty
3 cisy Fastigiata Robusta
4 zawilce plus peonie
5 turzyce
6 konwalnik
7 Golden Tuffet
białe - derenie

Witam.
Piękny ogród, fajny projekt
Zastanawiam się, czy lepiej wyglądają derenie przed hortkami, czy odwrotnie?
Też mam taki dylemat u siebie.
Ja mam żółte tuje Rheingold, też wolno rosną, ale docelowo jednak po 10 latach do ok 1m a Golden Tuffet będą niższe. Ja swoje przycinam w małe stożki.
Pozdrawiam i będę podglądać
Ogródek Iwony II 09:00, 12 sty 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Cieszysz się chociaż na powrót? Mi po długiej nieobecności jakoś zawsze było trudno się przestawić ...
Jutro wywiadówka, potem dyskoteka noworoczna i Ferie. Tylko 3 dni ferii będę realizować projekt, więc do szkoły się z dziećmi umówiłam Ale to już sama przyjemność. Praca ze zdolnymi dziećmi zupełnie inaczej wygląda. Potrafią zaskakiwać

Wole spędzać czas z dziećmi, jak pomyślę, że mała do niani idzie to mi jej szkoda i mam nadzieje, że chorować nie zacznie.

Jak się przyzwyczaję to będzie już dobrze. Najgorsze jest to, że tracę 2godziny dziennie na dojazdy i dla mnie i dzieci będzie męczące przestawienie się i wcześniejsze (dużo) odstawianie ich, tak bym jeszcze miała czas na dojazd do pracy.

Ja też lubię zdolne dzieci
Ogródek Iwony II 23:29, 11 sty 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Iwonko nowy awatarek , ciężki czas dla ciebie, u nas ferie od 31 stycznia, ja wracam po feriach do pracy.

Cieszysz się chociaż na powrót? Mi po długiej nieobecności jakoś zawsze było trudno się przestawić ...
Jutro wywiadówka, potem dyskoteka noworoczna i Ferie. Tylko 3 dni ferii będę realizować projekt, więc do szkoły się z dziećmi umówiłam Ale to już sama przyjemność. Praca ze zdolnymi dziećmi zupełnie inaczej wygląda. Potrafią zaskakiwać
Ogrodowe skarby 22:00, 11 sty 2017

Do góry
Dodałam na wnętrzowisku zdjęcia co prawda tylko dwa no ale to zawsze coś. Projekt nasz wykonanie eMusia ( nie chodzi o meble kuchenne tylko o całą resztę)
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:43, 11 sty 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No i popełniłam pierwszy projekt.
Mam nadzieję, że wywoła dyskusje i zmieni się znacznie
To są moje już istniejące jałowce Blue Arrow. Przed nimi śmiałki darniowe.
No i nieobsadzona jeszcze rabata narożna. Są tam te czosnki (wsadziałam wczoraj) i po prawej istniejące jałowce stricta.
Na planie przed czosnkami rozplenice (wiem, nie moja gleba), rozchodnik (choć chyba za duży urośnie) i na "samprzodzie: jakieś carexy.
A to drzewo to Miłorząb. Niestety, program nie ma fastigaty. Póki co, taki.
No to start Radzić, odradzać zapraszam

Drzewo za blisko zywopłotu, odsuń bo wyłysieją te żywopłoty

Paskie nie, nudno strasznie, gdzieś dalej ktoś pisał L - lepiej, kwadraty też lepiej. Paski kiepsko wyglądają jak patrzysz na nie wzdłuż. Musi coś zahakować się. Żeby łądniejsze widoki były ze wszystkich stron. Tu żadna symetria nie jest potrzebna Drzewo nie zielone.
Osiedlowy ogródek 17:30, 10 sty 2017

Do góry
moze te 3 nigry wystarczą? rabata ma 13m a nigry sadzimy co 2,5-3m
może ustaw sobie poglądowo jakieś 3 wiadra i zrób wokól nich okrąg srednicy 3m i może okaże się ze nie zmieści się już nic między nigre a świerka. a narazie tą lukę zakryjesz wysokimi trawami. jak rysowałaś ten projekt w gardenpuzzle to rzut z góry jak Ci wyszedł? w dobrej odleglosci masz te nigry?
Kochani! - pomóżcie proszę z przedogródkiem! 21:01, 08 sty 2017

Do góry
Ok zrobiłam mały zarys prawej części przedogródka zgodnie z liniami p. Danusi(oczywiście będą tam też inne roślinki - na razie taką wymyśliłam bazę - jak macie sugestie to proszę dajcie znać) Jak to połączyć z tym kwadratem między wejściem a tarasem? Co tam posadzić by nawiązywało do lewej części

stan rzeczywisty

projekt

Problematyczny kwadracik (tego cyprysika tam nie będzie)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies