Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 06:52, 26 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Dzisiaj to już nas jesień mgłami i deszczykiem rozpieszczała

Witam Anitko po małej przerwie, jak zawsze kilometry stron do nadrobienia Jesień u ciebie po prostu piękna, nawet w zamglony dzień. Patrząc na twojego tulipanowca muszę koniecznie mojego podmienić

Anitka napisał(a)
Przywieść to było wyzwanie, ale wyciągnąć te pamiątki i "postawienie na półeczki", żeby kurzem się pokrywały to dopiero było wyzwanie. Burza mózgów, przypomnienie kilku praw fizyki o dźwigniach, tarciu , punkcie ciężkości i sile grawitacji I przeszukanie wszystkich zakamarków, bo wszystko może się przydać. Dobrze tak coś trzymać na czarna godzinę A już wiele razy chciałam się pozbyć tych kostek i krawężnika ze śmietnika. No i pomalutku centymetr po centymetrze "pamiątki" na "półeczkach" stanęły.

Czy nie było lżejszych pamiątek? Podziwiam poświęcenie, koryto jest obłędne, zostanie już z wami na wieki

Anitka napisał(a)
I takie mamy wykopaliska archeologiczne teraz

Teraz tylko coś z tych klocków trzeba poskładać
Koryto musi poczekać na większe moce przerobowe,żeby zawędrować na swoja półeczkę, bo trzy osoby to stanowczo za mało

Już wiem, gdzie będę przyjeżdżać jak mi się zamarzy reset w południowym stylu a'la Grecja czy Chorwacja Znając twój gust będzie szał!!!
Oby tylko wasze kręgosłupy wytrzymały ciężar koryta, nie może być lżejsza ta piękność?!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 06:35, 26 paź 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Dzis dzień klejenia donic i obudowy kranu. Może jutro dam rady położyć siatkę na kleju. Lustra będą na donicach (lub trochę powyżej) a w donicach zimozielone np bukszpan + trawa lub bluszcz.

Tak z żyrandolem

Kasiu, ale dałaś czadu!!!!!! Jest pięknie, pomysł fantastyczny Już widzę, jak ten bluszcz wypełza z donic... Coś cudownego, tajemniczy pokoik w zaczarowanym ogrodzie, istna perełka, jeszcze jak nabierze patyny - ależ będzie czarować Jestem pod wrażeniem!!!
Mam ogromne zaległości na forum, ale już zaczynam się odrabiać i czytam powoli co u Was słychać. Jak zawsze dużo się dzieje Buziaki kochana
Wzgórze chaosu 06:28, 26 paź 2018

Do góry
Trochę spamowania, ale mam nadzieję, że nie zanudzam za bardzo
Wzgórze chaosu 06:24, 26 paź 2018

Do góry
Uwielbiam ten widok z kuchennego okna Srebrnych świerków udaję, że nie widzę Jesienne liście robią tu całą robotę
Wzgórze chaosu 06:17, 26 paź 2018

Do góry
Miskant olbrzymi z każdym rokiem jest coraz bardziej olbrzymi Mimo, że za każdym razem odrasta od nowa. W przyszłym roku czeka nas ograniczanie nieco jego podstawy. Jeśli ktoś chciałby sadzonkę to dajcie znać
Wzgórze chaosu 06:12, 26 paź 2018

Do góry
Gwiazda trawnika przy altanie Glediczja trójcierniowa - piękna o każdej porze roku... Dostała w tym roku nowe towarzystwo Zamiast limonkowych i czerwonych żurawek posadziłam rozplenice Hameln, limonkowe jeżówki i jako obwódkę Hakone Ben Kaze. Zobaczymy czy się polubią
Wzgórze chaosu 06:08, 26 paź 2018

Do góry
Na pierwszym planie hortensja Silver Dollar, po limce i vanilce trzecia ulubiona

Klon globosum to mój kolejny ulubieniec Nazywam go jesienną żarówką, która rozświetla i umila widok z kuchennego okna.
Wzgórze chaosu 06:02, 26 paź 2018

Do góry
Pięknie przebarwiają się liście borówki amerykańskiej. Do kompletu w pobliżu rośnie czerwony klon
Wzgórze chaosu 05:53, 26 paź 2018

Do góry
Wzgórze chaosu 05:52, 26 paź 2018

Do góry
Kolejny rodzynek, tym razem w żółtej tonacji Tak pięknie przebarwia się z koloru zielonego.
Wzgórze chaosu 05:50, 26 paź 2018

Do góry
Jesienne klony aż rażą swoimi kolorami... ten zdecydowanie jest moim ulubionym Szkoda tylko, że rośnie w miejscu, którego nie widać z okien domu. Na wiosnę już postanowione, że taki sam pojawi się obok pomalowanej pergoli.
Wzgórze chaosu 05:47, 26 paź 2018

Do góry
Czasu na forum ostatnio bardzo mi brak, ale za tydzień już powinno być lepiej Wrzucam zaległe wrześniowe migawki z nowej rabaty Myślę, że będzie tu pewna roszada na wiosnę, ale z ogólnej koncepcji jestem zadowolona
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:40, 26 paź 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:37, 26 paź 2018

Do góry
W sierpniu 2017 w ogóle miałam mocno różowo

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:34, 26 paź 2018

Do góry
Rok 2017

Rabata w połowie sierpnia była zjawiskowa

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:29, 26 paź 2018

Do góry
A pod domkiem jeszcze nie było tarasu, ale było kolorowo. Jak teraz patrzę, to nawet bardziej kolorowo niż w tym roku

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:24, 26 paź 2018

Do góry
Zeszły rok inaczej prezentował dalie, inna była aranżacja

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:17, 26 paź 2018

Do góry
Ta druga z lewej to anemonowa, pstrokata, nie zawirusowana, a z Anglii ten "kot" pochodzi
Wybraź sobie że porwałam się nieświadomie na sklep z sadzonkami dalii. Przyszły po Bożym Ciele w plastikowych pojemniczkach - sadzoneczki małe. Teraz spore potwory na kompoście urosły, niektóre dopiero pokazują w ogóle jakiś kolor. Generalnie ładne wybrałam.

Dahlia 'Pink Giraffe'

Mam w zasobach wiele zdjęć dalii, z zeszłego roku, będę odkopywać a gotowce mam takie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:59, 25 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pogrzebię w korzeniach, jak jest etykietka to robię zdjęcie, nie wiem czy tam była, ale sprawdzę.

dużo masz jeszcze tych kolaży ?

naprawdę jak widzę to czuję jak serce wali
jak będziesz się nudzić zimą to może się pobawisz i wszystkie pompony w jeden kolaż wstawisz albo jakoś jeszcze inaczej - tymi obrazkami można się bawić - nie wiem czy są jakieś kwiaty które tak pięknie się prezentują - o kurcze chyba przesadziłam

ta druga z lewej to taka czy jakaś zawirusowana - ciekawa

pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:29, 25 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie mogę oderwać oczu od tej przecudownej kompozycji... Chcę poszukać takich kolorków, by stworzyć coś tak pięknego...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies