Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 11:35, 02 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
To sadziec wyżej piękny kolor

To wernonia. Mam sadzonki i są trzy od 4 lat, słabo przyrasta, a raczej wcale nie przyrasta ..szkoda, bo ładna.

A to sadziec Baby Joe

Ogród Małej Mi 2017 11:34, 02 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Asiu etap bicia się myślami

Biję się z myślami co teraz.. teoretycznie z powodu ślimaków powinnam zorać ogród i zrobić kamienna pustynię.. opuchlaki kolejne dziadostwo co zniechęca do ogrodniczkowania.. Zielone malutkie gąsienice wtryniły mi agrest i orliki. Czytam, że jak znalazły już drogę do ogrodu to będą co roku.. Narcyzów nie mam bo mucha narcyzowa.. mszyce, krety i armia chińska z mrówek..

Jak nie powalczę by było tego mniej to nas paskudy zeżrą.. Z drugiej strony ilość pracy, nerwów i kasy ... często niewspółmierne do efektów..

I wpisy ekologiczne, że szanujemy wszystkie robaczki.. dostaję wtedy białej gorączki i mam ochotę oddać to wszytko ekologom.. jeszcze z dopłatą..

Czytam o równowadze w przyrodzie.. dobre to było jak ludzie mieszkali w szałasach, nie było betonu, stali i szybkich środków transportu.

Mam nerwa.. cieszyłam się, że rok dość łaskawy, zdecydowanie za suchy i za ciepły, ale łaskawy.

Zero trąb powietrznych, przymrozków.. grad solidny ale tylko raz.. , ślimaki podsypane granulkami i cięte jakoś zostawiły mi trochę roślin.... opuchlaki są, ale kilka rozchodników przetrwało i większość żurawek.. i jak stan prawie radosny, to ćma bez opamiętania nie trzyma się książkowych rzutów..2 -3 w roku!!!!

Chętnie bym pogrzebała w ogrodzie, a tu też nie ma kiedy.. ot .. i nastrój do niczego.. jeszcze małpy uciekają z pułapek lejkowych.. nie potopiły się do końca..

Za to podlewa ogród.. szkoda, że do szklarni nie leje.. ale tam i tak już nic nie ma.. kilka pomidorów koktajlowych opóźnionych w rozwoju..

Wczoraj w euforii wpadłam na pół godziny posadzić doniczki z floksami, dziura na skalniaku po jałowcu to fruu.. a tam wszytko pasuje fruuu....

Plan wiosenny.. wywalić wszytko ze skalniaka i posadzić na nowo.

Mam wrażenie że tylk hortensje i trawy są bezproblemowe
Ogród Małej Mi 2017 11:31, 02 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu dojechać nie masz czasu to zapraszam wirtualnie póki co
https://www.youtube.com/watch?v=VGa20TfMt6I&feature=youtu.be
1.52 to u nas

Gratulacje Sylwia... jest pięknie.. na temat łąki nie zmieniam zdania
Kolejne gratulacje, że przepaść pomiędzy pierwszym a drugim czy trzecim miejscem jest jak lata świetlne. To nie ma już z czego wybierać????? U nas co drugi ogród w okolicy jest o niebo lepszy niże te drugie i trzecie.. No tak ale to nie chodziło o ogród a o posesję..

W Gminie jesteście naprawdę lata świetlne przed wszystkimi z ogrodem.. takiego nikt nie ma Kawał roboty odwaliliście, kawał ogromnej roboty i efekty widać ..

Edit, Twoja dalia ma jeden kwiat i jeden pączek.. przełamała się.

Anulajda w raju 11:29, 02 wrz 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Anula ja chyba u jeszcze Ciebie nie bylam. A tu takie cudownosci rozane i nietylko. Oo mamuniu jak tu pieknie.

Chyba nie byłaś dziękuję za odwiedzinki i macham różanie
Ukojenie 11:28, 02 wrz 2018

Do góry
Powstal stroik jesienne:

Chyba trafi do Dziadka eM
Moja działka na Dębowym Lesie 11:28, 02 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, fajne miejsce znalazłaś dla miśków, będą pilnować wejścia do ogrodu.
Ach, te Twoje dalie, mogę oglądać ciągle.
Czerwony hibiskus piękny, ale do mojego ogrodu jest za duży.

Też tak mi się wydaje ,że to dobre, bardzo dobre miejsce na nowe pienne hortensje.
Po pierwsze pustawo tam teraz.Po 2, nic do ziemi, bo tam pelno cebulowych.
Po 3, ładny będzie widok przy wejściu..
Prawda ??
Dalie cudne, jestem za tym aby je sadzić upychać tam gdzie jest miejsce .Pięknie kwitną od lata do jesieni.Do samych przymrozków.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:26, 02 wrz 2018

Do góry
pawel2806 napisał(a)
Rosną w ciężkich warunkach jak na hortensje bo na patelni(rabata z hortensjami ma 2 m)

Sporo miejsca mają do obrzeży jeszcze
A co to za hortensje?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:22, 02 wrz 2018

Do góry
Rosną w ciężkich warunkach jak na hortensje bo na patelni(rabata z hortensjami ma 2 m)
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:14, 02 wrz 2018

Do góry
Teraz jest tak. Kory zabrakło

Przedziwny Ogród 10:50, 02 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, czy Ty masz róże miniaturowe w pokazywanych ostatnich zdjęciach?
Zaczyna mi się podobać pomysł posadzenia róż w ogrodzie, obok nowych traw, jeżówek, cynii i dalii pomponowych. Ale musiałyby być małe krzaczki.

Grażynko, nie mam ani jednej róży miniaturki. Jeśli chcesz wsadzić między trawy cynie i dalie to mwybierz róże rabatowe. Przynajmniej wysokością będą podobne, i kwiaty ładnie będą się komponowały.

Ogród tworzony z pasją 10:25, 02 wrz 2018

Do góry
Hej, jestem

Wpadłem pokazać mój okrąg z miskantow. Pamiętacie go jeszcze?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:24, 02 wrz 2018

Do góry
Jak sama piszesz 65 to mało żeby dosadzać coś do hortensji, zostaw tylko hortensje powstanie piękny szpaler, posadż je co 120/130 od siebie

Nowocześnie z różAnką :D 10:22, 02 wrz 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Troszkę ładniejszy widok

Tutaj mam wysyłana średnia kore, jakieś resztki z poprzednich lat.

Bardzo ładnie wszystko się ze sobą komponuje.
Wśród brzóz i dębów 10:20, 02 wrz 2018

Do góry
Aniu, ta trawa to miskant, przypuszczam, że to Morning Light, ale pewności nie mam. Pierwszy raz w tym roku kwitnie.
A ten sukulent to grubosz potocznie zwany Uszami Shrecka. Na zimę wróci do domu.

Przedziwny Ogród 10:17, 02 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję za to zdjęcie. Już wiem gdzie posadzę swoją kremową jeżowkę, przynajmniej bibulka już się nie będzie męczyć w donicy. Pozdrawiam
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:15, 02 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aniu - wygrzebałam dla Ciebie jakąś wcześniejszą fotę
Przed

Po
aaa czyli to jest to miejsce tylko z innej perspektywy. To naprawdę zmiana na big plus. Ale Ty masz chyba zakamarków w tym ogrodzie, podobają mi się takie przestrzenie. Sama mam wielki trawnik otoczony rabatami i nudno mi to wszystko wygląda..
Ogród Małej Mi 2017 10:07, 02 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś dostałam potwierdzanie, że te małpy jak nie maja już bukszpanu to ewakuują się jak desant z lin na pobliskie świerki

Matko....a jak zjedzą świerki to pewnie na coś innego jeszcze....jak szarańcza
Nowocześnie z różAnką :D 10:06, 02 wrz 2018

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 10:06, 02 wrz 2018

Do góry
Troszkę ładniejszy widok

Tutaj mam wysyłana średnia kore, jakieś resztki z poprzednich lat.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:05, 02 wrz 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

I zaczyna się zbieranie cebul

Ja wczoraj posunęłam się dalej bo skoro w ogrodzie mam jesień ....i wiosnę naraz to posadziłam krokusy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies