Niestety szkółkarze nie dbają o to aby sprzedawane przez nich rośliny były w pełni zdrowe i bez niepożądanych "dodatków". Wypadałoby każdą roślinkę lubianą przez opuchlaki (a lista jest spora) przejrzeć wydłubując ziemię z korzeni
A ja niestety nie mam białych. Rozglądałam się za białymi z podwójnie ułożonymi płatkami ale niestety w miejscowych szkółkach brak... Kupiłam miniaturowe różowe (podobno do max 25 cm dorastają). Zobaczymy w następnym sezonie
Pozdrawiam Jola!
Na FB zajajarzyłam wiec i tu wrzucę.. aczkolwiek nieaktualne,.. w następnych wyborach zakładam partię przyjaciół ogrodów
Głupie foto nasunęło skojarzenia, że wyglądam jak na tych plakatach wyborczych ..
Mam Ashley pierwszy rok od właściwie czerwca. Kupowałam w pobliskiej szkółce bardzo dorodna. Zasadziłem na stałe miejsce i ruszyła.
Ma bardzo ładne kwiaty, u mnie nie choruje, jeszcze kwitnie na pędzie ma tyle kwiatów jak widzisz poniżej
Jestem zadowolona możesz kupowac.
No i poważna zmiana:
Było
Jest
Wylaliśmy stopień do domku ogrodnika, podjazd przy garażu wylany betonem i na to żwirek.
Na razie podjazdu nie ruszamy. Powody ekonomiczne. Jak trawa zda egzamin, będzie trawa. Jak się nie uda, będziemy się martwić później...
No i zaczęłam wycinać trawę przy płytkach...Zarasta...
Tylko nie wiem co z miejscem za drzewem, bo robi mi się spory narożnik
I jak połączyć wejście z placykiem ,teraz jest tam trawnik ale na drugim zdjęciu trawnik zaczyna się bardziej na prawo i wygląda to tak, jakbym wchodziła na rabatę ?
Molinia Variegata
Trzcinnik FC
Stipa
Perłówka orzęsiona Melica ciliata - pokłada się, ale w nieregularnych nasadzeniach jest świetnym uzupełnieniem dla róż. Kilkakrotnie kwitnie w ciągu sezonu