Gratulacje Sylwia... jest pięknie.. na temat łąki nie zmieniam zdania
Kolejne gratulacje, że przepaść pomiędzy pierwszym a drugim czy trzecim miejscem jest jak lata świetlne. To nie ma już z czego wybierać????? U nas co drugi ogród w okolicy jest o niebo lepszy niże te drugie i trzecie.. No tak ale to nie chodziło o ogród a o posesję..
W Gminie jesteście naprawdę lata świetlne przed wszystkimi z ogrodem.. takiego nikt nie ma Kawał roboty odwaliliście, kawał ogromnej roboty i efekty widać ..
Edit, Twoja dalia ma jeden kwiat i jeden pączek.. przełamała się.
Też tak mi się wydaje ,że to dobre, bardzo dobre miejsce na nowe pienne hortensje.
Po pierwsze pustawo tam teraz.Po 2, nic do ziemi, bo tam pelno cebulowych.
Po 3, ładny będzie widok przy wejściu..
Prawda ??
Dalie cudne, jestem za tym aby je sadzić upychać tam gdzie jest miejsce .Pięknie kwitną od lata do jesieni.Do samych przymrozków.
Grażynko, nie mam ani jednej róży miniaturki. Jeśli chcesz wsadzić między trawy cynie i dalie to mwybierz róże rabatowe. Przynajmniej wysokością będą podobne, i kwiaty ładnie będą się komponowały.
Aniu, ta trawa to miskant, przypuszczam, że to Morning Light, ale pewności nie mam. Pierwszy raz w tym roku kwitnie.
A ten sukulent to grubosz potocznie zwany Uszami Shrecka. Na zimę wróci do domu.
aaa czyli to jest to miejsce tylko z innej perspektywy. To naprawdę zmiana na big plus. Ale Ty masz chyba zakamarków w tym ogrodzie, podobają mi się takie przestrzenie. Sama mam wielki trawnik otoczony rabatami i nudno mi to wszystko wygląda..