Oszroniony trawnik wzrok przyciąga a trawa kolebie się w jesiennym słońcu i już powoli zima nadchodzi i ciepłe wieczory przy kominku.
Pozdrawiam ciepło
Rzeczywiscie rano trawnik wygladal jak srebrny dywan. Bo obecnie jak zielony to ma tam jakies przeswity roznych odcieni zieleni.
Tak po szronie piekny.
W kominku pale i cieplo.
Sporo dzisiaj zrobilam juz koncowka robot, kompostownik uprzatniety, siatka z oczka zdjeta odkurzone liscie przy oczku, roze okopane. U mnie dzisiaj juz byly bryly zmarzniete.
Jutro jeszcze podleje zimozielone oprocz tui dzisiaj puscilam nawodnienie. Nie jest mokro tak sobie, nie wiadomo jaka zima bedzie. Moze byc sucha i mrozna to trzeba podlac.
Widzialam w tv. Na dyscavery historia ogladalam filmy na ten temat wiec znam historie tamtych czasow z filmow i ksiazek.
Takie to były czasy. Pilsudski nie byl krysztalowy ten film o tym nie mowi.
Fajne te Twoje trawiaste chochoły i wierzbowe słoneczko w oddali
Dobrze że udało Ci się zrobić co zaplanowałaś.Ja dzisiaj też okopcowałam część róż,ale wszystkich nie dałam rady,zaszło słoneczko.Tak się zastanawiałam,czy iść bo jeszcze kaszlę,że poszłam zbyt późno.Ale ciepło się ubrałam i poszłam,bo jak kompost zamarznie, to czym obsypię?
Oj robi się mroźno, w końcu zima też chce przyjść... pięknie Elu masz ogród posprzątany, trawy powiązane... ja wczoraj opróżniałam mauzery z wody, podlałam wszystkie thuje i pozostałe iglaki, dostały też rh. Pozdrawiam Elu