Czy to są rzodkiewki? Nic nie rośnie oprócz zielonego. Podejrzewam że to przez przykrycie agrowłókniną, a w szklarni każda jest podgryziona przez ślimaki. Skorupki jajek nie pomogły, bo znajdywałam bardzo małe ślimaki.
Co polecanie na pozbycie się mrówek? Mam je na każdej grządce.
Magarku, bardzo miłe dla oka obrazki, ale masz wypicowane, podziwiam i zazdroszczę, tak pozytywnie.
Jestem ciekawa, jakie róże zakupiłaś, ja mam w tym roku jakąś różaną fazę. Zimą zamówiłam 5 sztuk, wiosną jeszcze kilka.
A tak w ogóle, to róże średnio mi rosną, ziemia chyba im niezbyt odpowiada i słońca mało. To chyba tak na przekór przeciwnościom.
No nie mogę jak pięknie to wszystko rośnie Cudnie, a epimedium rubrum w takiej kępie wygląda zjawiskowo Myślałam że ja mam rubrum ale u mojego listki są takie trochę przyciemnione, nie limonkowe i najpierw są same kwiatki.
Twój ogród Aniu, napity, będzie wszystko rosło, jak na drożdżach. U nas niestety nie padało.
Piękne widoczki z ogrodu, wiosennie, kolorowo. Pozdrawiam poświątecznie.
Jak przepięknie się u Ciebie zrobiło
/Runianki się nie bój, wystarczy przyciąć ją na brzegach, albo przesadź w suche miejsce, u mnie też się trochę rozłazi, ale wystarczająco spokojnie żebym mogła ją kontrolować, tworzy dywanik.