Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 09:36, 02 kwi 2026

mrokasia napisał(a)
Mnie zupełnie nie interesuje co wypada a co nie. Byle innym nie przeszkadzać np. hałasem. Ale ja stara już jestem i niezbyt pobożna więc sobie pozwalam … .
Też zamierzam korzystać z 3 dni i pogody.
Jaka tam stara?!
Marcin89 09:45, 02 kwi 2026

Rysunek nadal nie taki jak chciałem, ale jest. Krzewy sadzone grupami, nie rzędami. W sumie dużo roślin, ale tu ma być gęsto.

Prawa strona fajnie wyszła kompozycyjnie. Grupa jasminowców i na końcu lilak, do tego duże rozplenice i azalia.

Okolice magnolii bardzo gęste. W razie potrzeby usunę kiedyś forsycje. Póki co daję 3 sztuki, które będą wąsko prowadzone.

Z lewej strony 3 hortensje piłkowane pod wiśnią i grupa hortensji Annabelle. Przy Annabelle widzę miskanta Morning Light lub Graciilimus, tylko na rysunku źle to wyszło. Myślę nadal. Lepsza była by grupa 3 traw.

Bylin drobnych nie rysowałem.

Zabrakło mi miejsca na 2 horty ogrodowe i 3 kosodrzewiny. Idę zaraz porozstawiać doniczki. Roślin nie mogę, bo nie wykopię ich wszystkich na raz.

Rysunek w miarę podpisany.