Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 11:26, 30 mar 2026

Gosialuk napisał(a)
Takich pierniczków jeszcze nie widziałam. Pięknie wyglądają i zapewne smakowite.
Kciuki trzymam cały czas.
Dziękuję Wrzucam kolejną inspirację. Czekam na następne świąteczne foremki, oby zdążyła przesyłka przed świętami.

Dorota321 11:39, 30 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ale masz zmysł do dekoracji ogrodowych i donic oraz dodatków. Ciasteczka piękne. Natchniona tymi w wersji poprzednich świąt kupiłam te odciskane foremki na te święta z zajączkami itp. Czy gdzieś na wątku odnajdę przepis na Twoje ciasto na nie?
Dziękuję, miło mi, że się spodobało. Ja ciągle coś kombinuję, staram się być cały czas zajęta. Nawet jak odpoczywam to biorę druty i dziergam swetry. Wychodzi na to, że co miesiąc mam nowy sweter.
Przepis udostępniałam jakoś przed Bożym Narodzeniem i kilka osób go sobie pobrało. Postaram się wstawić go jeszcze raz w wolniejszej chwili. Teraz muszę iść pikować pomidorki, bo dostałam pikówkę.

Ewa777 12:23, 30 mar 2026

Zadziwiasz mnie pomysłowością. Nawet ciasta to dzieła sztuki. Czy te kurki i zajączki to też ciastka?
W ogrodzie mnóstwo kwiecia. Bardzo bogata jest wiosna w Twoim ogrodzie.
Wafel 16:07, 30 mar 2026

Ewa, szkoda że nie jesteś moją sąsiadką, też lubię rytuał kawa + ciastko , ale nigdy nie mam ciastek w tak pięknym wydaniu
Joku 19:58, 30 mar 2026

Dorota321 napisał(a)

O rany, toż to istne dzieło sztuki . Te kwiatki, kuleczki wycinasz z rozwałkowanego ciasta? Pod spodem jest jakiś dżem czy coś innego?
Patrycja_KG_Lu 07:47, 31 mar 2026

Dziękuję. Jak mi powiedziałaś jaki przedział czasu gdzie był wstawiany przepis to znalazlam
Dorota321 napisał(a)

Ciastka piekłam z tego przepisu, po odciśnięciu wzoru i upieczeniu ładnie zachowują kształty i są miękkie.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
anabuko1 09:42, 02 kwi 2026

Dorota321 napisał(a)
Dziękuję Wrzucam kolejną inspirację. Czekam na następne świąteczne foremki, oby zdążyła przesyłka przed świętami.

Witaj Dorotko.

W ogrodzie już wiosenne, pięknie kwitnąco.

Dekoracje swiateczne też są.
Hak zawsze wszystko perfekcyjnie zrobione.
I ciasta już masz po pieczone.
No suuper
A do tych kwiatków do gdzie foremki kupowałaś