Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 07:35, 02 kwi 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Monika piękne ciemierniki i tak dużo. Jedna białe robią najładniejszy efekt. Te kolorowe ładne, ale jak ziemią nijaka to nie ma tego kontrastu.

Kupiłam gdzieś pod koniec stycznia w Biedrze 6 doniczek i zostały mi tylko 3 szt. Trzy zgniły. Takie to kupowanie w środku zimy jak były u nas takie mrozy blisko -20 do z balkonu ściągnęłam je do domu i klaply i już nie odżyły. Te 3 szt już posadzone w glebie.
Pozdrawiam Monika

Tak Elu, te jasne są jednak bardziej widoczne na rabatach, ciemne mi się gubią jednak trochę, może dlatego, że pojedyńcze sztuki, może jak się rozrosną i tak jak Sylwia ma w podwórku na gęsto, to zrobią bardziej widoczny efekt, na to liczę
Pozdrawiam Elu

Monia81 07:39, 02 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)
Rabata z ciemiernikami wygląda obłędnie. Co robisz, ze tak ładnie rosną? Moje słabiej się rozrastają, a mam je już kilka lat.

Ewuś tak naprawdę nic nie robię, oprócz podsypywania ich skorupkami z jajek właśnie dostały dawkę zmielonych jajek te odmianowe nie chcą mi się tak siać jak te zwykłe i cuchnące niestety...

Monia81 07:43, 02 kwi 2026

April napisał(a)
Wspaniała rabata z ciemiernikami. W takiej masie robią niesamowite wrażenie.
Chyba muszę swoje oswobodzić z suchej hacone

U mnie te zwyklaki sieją się najbardziej, też wyrastają w takich miejscach, że trzeba je wysadzać
Bylinki ładnie się budzą po zimie
Czosnek niedźwiedzi, myślałam, że przepadł, ale się pojawił

Brunerry, orliki

Bergenie zaczynają...
Monia81 07:45, 02 kwi 2026

Wszystkim życzę spokojnych, radosnych Świąt

Ula Twoje nie zawodne pierwiosnki

Polon 08:14, 02 kwi 2026

Monia81 napisał(a)

Tak, w masie jest efekt mam nadzieję, że ciemierniki cuchnące na tarasowej też mi kiedyś zrobią taki fajny efekt, w tym roku połamał mi je śnieg, więc efektu nie ma, ale może kiedyś
Tulipanki, może coś zakwitnie jednak, bo myślałam, że same liściory będą...

Czy ten tulipan to aktualny???
Pięknie się zapowiada cała kępa