Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród wśród pól i wiatrów 23:18, 03 paź 2016

Do góry
A jeszcze doniesienie ze skarpy
Irga żyje swoim życiem, rozchodniki chyba też, a rozplenica.. okaże się wiosną

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:04, 03 paź 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Ja myślę, że musisz założyć wątek w projektowaniu...
na planowanie i oglądanie będziesz miałam całą zimę, a i jeszcze 10 razy znajdziesz takie połączenia w których się zakochasz
Połączenie u Reni szałwii z trawą jest świetne
Moją ostatnią miłością jest róża okrywowa Sea foam kwitła cały sezon non stop tak wygląda we wrześniu ostatnie foto, https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=285
a t u Anulki https://www.ogrodowisko.pl/watek/5286-moj-ogrod-czyli-skandynawia-po-krzyzacku?page=349
Tulipany to bardzo dobry pomysł

W tym sęk, że ja jeszcze teraz chciałabym założyć choć tą rabatę przy tarasie
Od wiosny ruszamy dalej. Po kolei rabatki wokoło chatki
Mam kilka malutkich ciemnozielonych cisów (niestety nie znam odmiany), może dodać do rozplenicy i rozchodników ??? czy lepiej tujki kuleczki zielono żółte? A może zamiast rozplenicy stipę posadzić?

U Ciebie ślicznie , piękne ujęcia i rozplenica również się znalazła.
Ogród z łezką II 12:17, 03 paź 2016

Do góry
Piękna rozplenica
Sąsiedzi mają dobre serce
Rozpoznawanie traw 11:28, 03 paź 2016

Do góry
Witam,
Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że z przodu mam posadzony Miskant Zebrinus a z tyłu Rozplenica japońska. Czy ktoś mógłby to zweryfikować.

Moja glebo terapia 08:45, 03 paź 2016

Do góry
hej
śliczne rabatki
rozplenica niestety nie zimuje tez miałam na nią ochotę
a jeżówki się rozrosną to będziesz dzielić
Ogród z łezką II 19:26, 02 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Red Barony jeszcze świecą

rozplenica i tojad, na którego trzeba zawsze tak długo czekać

Kasiu jak ogród wypiękniał i dojrzał.Fajosko już masz
Ogród z łezką II 17:24, 02 paź 2016

Do góry
Red Barony jeszcze świecą

rozplenica i tojad, na którego trzeba zawsze tak długo czekać

Moja glebo terapia 15:33, 02 paź 2016

Do góry
Ehh rozplenica zauroczyła mnie i pod w pływem impulsu zakupiłam, dopiero jak do domu przyniosłam to zaczęłam myśleć) może chociaż jakieś nasionka uda się z niej zebrać. A żurawki wyjątkowo dobrze się tam mają może uda mi się je rozmnożyć w przyszłym roku choć trochę żal takie ładne kępy niszczyć)
Moja glebo terapia 11:27, 02 paź 2016

Do góry
Ależ te żurawki mi się u Ciebie podobają. Tę zieloną z czerwonym środkiem na pewno nabędę. Rozplenica rubrum raczej nie przezimuje ale chyba kiedyś tu czytałam, że którejś dziewczynie się udało w donicy w piwnicy przechować. Szkoda bo piękne są. Proszę psiórki wyściskać i wymiziać
Moja glebo terapia 21:26, 01 paź 2016

Do góry
Moje dzisiejsze nabytki
Rozplenica tak mnie urzekła, że musiałam kupić a teraz się zastanawiam czy mi przezimuje??

Jeżówka druga w moim życiu, wszyscy mają no to ja też mam nadzieje, że uda mi się z niej nasionka zebrać

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:28, 30 wrz 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Makusiu, na inwiligatora się nie nadaję z powodu nadruchliwości. Bardziej myślałam o tym, żeby ktoś mnie nie inwigilował.
Derenie dla Ciebie, bo lubisz plus rajskie jabłuszka (pyszne!) i rozplenica Hameln za żywotnikową kulką.

To są derenie? Takie czerwone liście???? Dlaczego wszystkie derenie "miejskie" plus derenie u mojego sąsiada nie mają takich liści? Żaden żadniutki! Wszystkie liście mają zielono-białe i może z lekka zmęczone już, ale nie takie płomienne! Co to za odmiana? No piękne są!

Rajskich jabłuszek nigdy nie próbowałam, a że hameln taka gigantka, też wiedzy nie miałam Moja maleńka Ale od AniCh więc doceniam zdecydowanie bardziej niż taka "szkółkową"!
Ogród dla moich synków 23:01, 29 wrz 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
to ja czekam na ten duzy aparat
ciekawa jestem co nasadzilas

A proszę:

Miskant Memory

Rozplenica, ale jaka?

paprocie

Moja "przyziemna" :) pasja 20:43, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Twoje trawiszcza zachwycają dobrze, że strat wiosennych w nich nie było

tylko jedna rozplenica Hameln padła
Blaski i cienie nowego życia 20:38, 29 wrz 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

tak, to rozplenica kosmata ale okazuje się że nie zimuje, więc pozostaje cieszyć się ewentualnymi siewkami.U mnie narazie tanowi wypełnienie bo będzie musiała ustąpić miejsca Artemiskom, a te znowu zaczynają kwitnąć i są cudowne

A ja nie wiedziałam,że nie zimuje i na upartego co roku kupowałam i szukałam po zimie
Młode różyczki dopiero pokażą swoje piękno w przyszłym sezonie, ale Artemiski maż już fajne

Ogród - Azyl Amatora 20:16, 29 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Dawno mnie u ciebie nie było, więc macham...i od razu wtrącam swoje trzy grosze...
1. przed rozplenicą widzę jakieś czerwone/różowe żurawki
2. rabata półkolista naprawdę wymaga uporządkowania. Turzyce i tulipany oczywiście powinny zostać, ale resztę trzeba by troszkę ujednolicić...może trzy tuje Danica (takie zielone kuleczki wprowadziłyby trochę spokoju)
3. czy ten perukowiec ma rosnąć za ławeczką? Na nie całym metrze? Przecież to jest potwór...Mój co roku jest radykalnie cięty i rozrasta się 2,5 metra w górę i 2,5 metra na szerokość.

No i muszę koniecznie dodać: zaskoczyła mnie twoja znajomość kolorów...neonowa czerwień...klasyczna czerwień...!!! Fiu, fiu...jestem pod wrażeniem.

Magda, nawet nie wiem czy takie nazwy kolorów istnieją
Rabatę z rozplenica zrobiłem z czerwonymi berberysami i turzycami. Dzięki za te trzy grosze...
Druga rabata poczeka do wiosny.
Perukowiec musi dać radę. Zobaczymy co będzie. Na słup dam powojnika Rubens. Mam nadzieje, ze to ciekawe połączenie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:52, 29 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
HAniu no inwigilować możesz z tej ławeczki taka "cicho-ciemna" Tylko czy chcesz? Jest przecież tyle do podziwiania w ogrodzie!

Makusiu, na inwiligatora się nie nadaję z powodu nadruchliwości. Bardziej myślałam o tym, żeby ktoś mnie nie inwigilował.
Derenie dla Ciebie, bo lubisz plus rajskie jabłuszka (pyszne!) i rozplenica Hameln za żywotnikową kulką.

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:24, 29 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
[b]
rozplenica Samba, powojniki i moje roczne siewki rozplenic Black Beuty, kolejne szykują się, są kłosy
Za to Edenka biedna, zarosły ją, musi za rok bujnąć

uroczo
ta samba to nowa tak ? pewnie nie zimuje...
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:18, 29 wrz 2016

Do góry

miskant Gracimilus i Dronning Ingrid
gracki najpierw mają taki czerwony i potem bieleją

rozplenica Samba
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:36, 29 wrz 2016

Do góry
Ula....tak, nawet z koncepcją

klaudia10140....dziękuję, zaraz zajrzę i witam na forum

rozplenica Samba, powojniki i moje roczne siewki rozplenic Black Beuty, kolejne szykują się, są kłosy
Za to Edenka biedna, zarosły ją, musi za rok bujnąć

linkowe patyki

ta hebe zimuje już 2 lata, no ale i zim nie było, nie kwitnie, w tle Albizja- senne drzewko
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:14, 29 wrz 2016

Do góry
Witam po dłuższej przerwie
Zaglądałam do Waszych wątków, nie zawsze pisałam, nie zawsze wszystko doczytałam, ale chociaż oko nacieszyłam

Ja u siebie w tym roku nic nie ruszyłam, ograniczyłam się tylko do pielenia tego co jest i zajęłam się troszkę warzywnikiem. Miałam w tym roku sporo pomidorków i ogóreczków, wszystko na bieżąco zjadaliśmy

ogródek zarósł, powinnam sporo poprzesadzać, bo niektóre roślinki nie mają wcale miejsca
najbardziej rozrosła mi się jedna rozplenica pożerając rozchodniki, różyczkę i nawet wlazła na hortensję
nie mam kiedy miejsca przygotować, żeby je przesadzić ciut wcześniej
z rozplenic Przemka przetrwała jedna i niestety nie ma ani jednego kłoska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies