Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:08, 24 paź 2016

Madzenka napisał(a)
W trzech częściach nadrabialam u Ciebie zaległosci. Co miałam skomentowac to juz zapomniałam

Mma nadzieje, ze fotki z dzisiaj i juz sladu po deszczu nie ma

Sytuacja hydrologiczna lepsza, ale to do następnego deszczu, jak nie będzie jakiegoś kompleksowego podejścia do problemu, to taki stan się będzie powtarzał, niestety
lindsay80 14:09, 24 paź 2016

Karol99 napisał(a)
Red Barony mnie zachwyciły.

Dawno Cię nie widziałam Karol, Red Barony jeszcze fajnie wyglądają, w ogóle je lubię przez cały rok.
lindsay80 14:09, 24 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
tyle że sami jaskiniowcy chyba mieli mniejszy ubaw potem była impreza na plaży więc nie było lepiej

Grunt to poczucie humoru
lindsay80 14:11, 24 paź 2016

Psiamama napisał(a)
Parę dni mnie nie było i mam 234 wpisy do nadrobienia idę czytać co się u ciebie wyrabia

łapię ostatnie ciepłe dni i przesadzam jeszcze trochę rzeczy, żeby na wiosnę było mniej roboty
lindsay80 14:12, 24 paź 2016

frezja napisał(a)

U mnie też chęci wróciły do pracy donice pięknie obsadzone.

Dzięki Ewa, chęci były, ale choróbsko mnie zaatakowało, leżałam wczoraj plackiem i faszerowałam się lekami, dziś jest lepiej, więc znowu poszłam coś działać bo pogoda ładna.
lindsay80 14:13, 24 paź 2016

jazzy napisał(a)
Piękna złota jesień u Ciebie! Donice obsadzone bardzo gustownie
U mnie dziś też była cudowna słoneczna pogoda! Oby więcej takich dni nadeszło

Jeszcze dziś i jutro trochę słoneczka nam się dostanie, ja właśnie korzystam.
lindsay80 14:19, 24 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Ooo jakie cudenka )))) jakie cudenka )) piekne kadry z ogrodu zwłaszcza te szerokie nijak sie maja do naszej wczorajszej rozmowy))) pieknie masz ) jak gardło ? Lepiej ? Jestes dla mnie miodem na dusze wiesz? /))

Tez obsadziłam dzis donice i nawet dynie pomalowałam jutro pogotuje bo dzis noc mnie zastała /))))

Tyle komplementów, dzięki Jola
W sobotę do wieczora walczyłam z przesadzaniem róż, a w niedzielę wstałam zupełnie chora, pogoda dziś jest to wzięłam się dalej za te bukszpanowe kostki, nie wiem jak to się dla mnie skończy, bo powinnam siedzieć w domu i się leczyć, ale szkoda mi tego ciepełka.

Widziałam dynię - kapitalna jest, za rok zgapię, ja sobie jedną na szaro machnęłam, ale gdzie jej tam do tej Twojej

lindsay80 14:20, 24 paź 2016

leon60 napisał(a)
w taką pogodę to aż się chce fotki robić piękna jesień Edytko

Wróciła piękna jesień na kilka dni, fajnie by było zatrzymać ją na dłużej.
lindsay80 14:38, 24 paź 2016

Nett napisał(a)
Edytko chciałam Cię podpytac o różę Artemis. Czy Twoim zdaniem pasowałaby pomiedzy rozplenicę Hameln? Czy rozplenica jej nie zdominuje? Czy jedna sztuka wystarczy, czy musiałoby być więcej?
I jeśli mogłabyś się podzielić swoją opinią o tej róży- czy osłonięta przez płot sobie poradzi, kiedy startuje, czy kwitnie cały czas, czy raczej z przerwami. Jak z chorobami itp.
Z góry bardzo dziękuję

Artemis to duża róża, w 2 - 3 roku na pewno będzie widoczna pomiędzy tymi rozplenicami.
Zresztą na poparcie tej tezy zdjęcie, tylko, że ta moja rozplenica to Autumn Magic - i róza i rozplenica rosną u mnie od lata ubiegłego roku.

Ja mam te róże posadzone 65 cm od ogrodzenia, ogrodzenie jest od wschodu, więc do południa płot przesłania im słońce, a od południa do końca dnia już są w słońcu.
Kwitnie z przerwami, najintensywniej w drugiej połowie czerwca, potem solidnie przycinam i drugi raz zaczyna kwitnąć po połowie lipca, kwiatów jest już mniej.
Z wad - bardzo śmieci, trzeba ją podpierać, w tym roku wypuściła długie baty.
Zalety - bardzo obfite kwitnienie, ładny, delikatny zapach, zdrowa, piękny, byłyszczący kolor liści, kwitnie do przymrozków.

lindsay80 14:41, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)
Edytka
A jak tam kostki? przerobilaś?

w sobotę przesadzałam róże, wsadzałam trawki z lasu i sadzonki lawendy, na kostki brakło czasu - dziś do tego wróciłam, ale popołudnie mam wyjazdowe więc jak uda mi się jedną zrobić to będzie dobrze.