Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:42, 24 paź 2016

siakowa napisał(a)
bujnie, kolorowo, soczyście a jak wrzosowisko?

nawet jeszcze całkiem, całkiem

UrsaMaior 14:47, 24 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Może jeszcze zdąży się przebarwić, trzymam kciuki!

No oby. Miłorząb też zielony buuu U naszego otrębuskiego kolegi HamadaSana dziś widziałam ambrowca jak ogień, nooo
Jak tam dziś? Chorujesz czy działasz?
ren133 14:50, 24 paź 2016

Róże przesadzałaś?
lindsay80 14:58, 24 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

No oby. Miłorząb też zielony buuu U naszego otrębuskiego kolegi HamadaSana dziś widziałam ambrowca jak ogień, nooo
Jak tam dziś? Chorujesz czy działasz?

Czyli wychodzi na to, że jednak za dużo cienia u Ciebie ;-/
Moje miłorzęby coraz bardziej kurczaczkowe.
Chora, ale działam, żałuję, że muszę przerwać, ale jadę po córke do szkoły, a potem na angielski z nią, ma dziś test z całego Unitu, więc przed wyjazdem jeszcze coś powtórzymy, a jak wróce będzie ciemno ;-/
lindsay80 15:01, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)
Róże przesadzałaś?

przesadzałam, ale to nie te co są przy płocie tylko MW i Ascot - w sumie 7 szt.

Renia, widziałam wczoraj fotki u Ciebie, cudnie masz - wieczorkiem się odezwę

15:10, 24 paź 2016
kolorowe dynie hitem jesieni

UrsaMaior 15:11, 24 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Czyli wychodzi na to, że jednak za dużo cienia u Ciebie ;-/
Moje miłorzęby coraz bardziej kurczaczkowe.
Chora, ale działam, żałuję, że muszę przerwać, ale jadę po córke do szkoły, a potem na angielski z nią, ma dziś test z całego Unitu, więc przed wyjazdem jeszcze coś powtórzymy, a jak wróce będzie ciemno ;-/

Kurka no, ale on ma miejscówkę w południowo-zachodnim kącie! Lampa cały dzień! Nie rozumiem o co chodzi. U mnie generalnie jakiś dziwny mikroklimat, jak mróz łapie to u sąsiadki wszystko białe, a u nas nic.
A córę wyślij w wakacje do szkoły w Anglii, będzie śmiechem zabijała jakieś tam unity
Nett 15:14, 24 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Artemis to duża róża, w 2 - 3 roku na pewno będzie widoczna pomiędzy tymi rozplenicami.
Zresztą na poparcie tej tezy zdjęcie, tylko, że ta moja rozplenica to Autumn Magic - i róza i rozplenica rosną u mnie od lata ubiegłego roku.

Ja mam te róże posadzone 65 cm od ogrodzenia, ogrodzenie jest od wschodu, więc do południa płot przesłania im słońce, a od południa do końca dnia już są w słońcu.
Kwitnie z przerwami, najintensywniej w drugiej połowie czerwca, potem solidnie przycinam i drugi raz zaczyna kwitnąć po połowie lipca, kwiatów jest już mniej.
Z wad - bardzo śmieci, trzeba ją podpierać, w tym roku wypuściła długie baty.
Zalety - bardzo obfite kwitnienie, ładny, delikatny zapach, zdrowa, piękny, byłyszczący kolor liści, kwitnie do przymrozków.

Bardzo bardzo dziękuję. A myślisz, że w ogóle to dobry pomysł dać róże pomiędzy rozplenice? Czy jednak lepsze byłyby jeżówki?
lindsay80 09:59, 26 paź 2016

eee_taam napisał(a)
kolorowe dynie hitem jesieni

rzeczywiście, cuda można z nich zrobić, tylko mi się jakoś nie chce, poszłam po największej linii oporu i psiknęłam tylko szarym sprayem, którym już kilka rzeczy dekoracyjnych w domu potraktowaliśmy.
lindsay80 10:05, 26 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Kurka no, ale on ma miejscówkę w południowo-zachodnim kącie! Lampa cały dzień! Nie rozumiem o co chodzi. U mnie generalnie jakiś dziwny mikroklimat, jak mróz łapie to u sąsiadki wszystko białe, a u nas nic.
A córę wyślij w wakacje do szkoły w Anglii, będzie śmiechem zabijała jakieś tam unity

Z tym mikroklimatem to i wady i zalety.
Córa na taki wyjazd jeszcze za mała, ale kiedyś pa pewno ją wyślę.