Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 22:27, 27 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Kochane, jestem, jestem
Nie było mnie, bo byłam i odpoczywałam tu:

Aaaaaaaaaaaahhhhh!!!
Ogród z rzeźbą 22:27, 27 sie 2018

Do góry
Wola życia. I to dosłownie, wyrastał po prostu z muru:

I nasze Bale z perspektywy tarasu knajpki podczas ostatniej wieczornej kolacji (pyyysznej).

Ogród Basi 22:27, 27 sie 2018

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:26, 27 sie 2018

Do góry

nieznośne zwierzątko, widzicie co mi robi....hmmm...lałam mu dzisiaj dużo wody w te dziury, które mi zrobił
w trawniku przed mebelkami w najpiękniejszym i najnowszym miejscu w ogrodie też lubi zmiany i odnowę...
hi hi ma za swoje

jesień pomału nadchodzi
Nowocześnie z różAnką :D 22:24, 27 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za pochwały mebli miło mi bardzo że Wam się podobają!
Wróciłam już na stałe wczoraj, pogoda w naszym kraju przyjęła mnie deszczowa. M mówi że cały m-c skwar A akurat teraz pada
Ogród...ma-sa-kra! Nie był podlewamy wcale .. pielony tym bardziej
Teraz by się tydzień wolnego przydał na doprowadzenie do porządku
Lecę

Co to są za wysokie falujące tyczki?
Moja bajka 22:24, 27 sie 2018

Do góry
od Ewci z gdańska taką śliczną trawkę dostałam. Wylądowała na rabacie pod gruszką, ale zapomniałam po posadzeniu fotkę zrobić

zawilce jeszcze cieszą

przepadam za rudbekiami. Cudnie świecą i dłuuuugo cieszą
Ogród Basi 22:23, 27 sie 2018

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:22, 27 sie 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Takie duże te kamienie, że nie do ruszenia?

Normalnie musicie przekonać się na własne oczy i przyjechać

Ja czuję, że mogę góry przenosić

Bardzo się cieszymy z tych kamieni, jeszcze mam przyczepę zrębków do obłożenia rabat przywieźli, tylko mi
płukanie żwirku i odnowa tej ścieżki przy opasce domu nie idzie, ale w tym roku skończę
Ogród z rzeźbą 22:22, 27 sie 2018

Do góry
Miasto kamienne, a pełne zieleni

Moja bajka 22:20, 27 sie 2018

Do góry

ta malota wciąż kwitnie. Zaczynam się zastanawiać czy to bylina, czy jednoroczne coś. Niby bylina, ale nazwy nie zapamiętałam
Ogród z rzeźbą 22:18, 27 sie 2018

Do góry
Ania naprawdę pięknie. Żal było wyjeżdżać, zwłaszcza że jeszcze wiele było do zobaczenia. Niestety gorąc ograniczał możliwości pełnego wykorzystania dnia na wycieczki zwiedzające. Zrobiliśmy kilka wypadów popołudniowo-wieczornych.

Łucja taaaak, bardzo cudnie. Naprawdę polecam, Istria ma kilka takich miasteczek perełek. Rovinj piękny, ale niestety tak zadeptany przez "stonkę turystyczną", że absolutnie nie jest możliwe spokojne uraczenie się tym miejscem. Ale odwiedziliśmy też inne miasteczko, położone w głębi lądu Groznjan. Tam było zdecydowanie mniej turystów, a miasteczko cuuuudowne. To tzw. miasto artystów, pełne malutkich galrii, koniecznie trzeba zobaczyć.

Mimo, że turystów w Groznjan było niewiele, to jednak ciągle ktoś się w kadr ładował (jak nie obcy, to "swój") i zdjęć z szerszym kadrem bez ludziów mam niewiele.

Moja bajka 22:17, 27 sie 2018

Do góry
fajnie winobluszcz szopę porasta. Tu sąsiadka nie da rady wejść żeby go ciachnąć choćby chciała, hihi

widzicie jaki bez czarny Tower już strasznie wysoki? Wyższy od lusterka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:16, 27 sie 2018

Do góry

Ogród Basi 22:15, 27 sie 2018

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:15, 27 sie 2018

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dorotko, domki cudaśne, bardzo fajnie komponują się na rabacie.
Domki są ze styropianu i podczas deszczu zwywracało je. Muszę pomyśleć nad jakąś stabilizacją, może jakieś propozycje?

Przerwa na kawę... 22:14, 27 sie 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Ten rdest himalajski mnie absolutnie zachwyca. Niewielki 40-60 cm, kompaktowy, z dużą ilością kwiatów. Tu za kulą jest raptem 2 sadzonki z ubiegłego roku. I już w tym mogłam go podzielić. Nie rozchodzi się odnogami. Daje radę w pełnym słońcu. I ma cytrynowe listki i intensywnie amarantowe kwiaty. Przez całe lato jest taki. Odmiana Golden Arrow.

No faktycznie bardzo ładny przypomina mi kwiaty przetacznika, nawet ma takie same fioletowe pręciki, dopiero z bliska na zdjęciach zauważyłam.
Takiego nie widziałam u nikogo Piękny.
Ogród Basi 22:13, 27 sie 2018

Do góry
Moja bajka 22:13, 27 sie 2018

Do góry

lilia będzie znów kwitła . Są aż 3 pączki, pierwszy raz tyle na raz

ta zielona to pewnie Kermit

ciekawe czy uda się im rozmnożyć, czy też ryby cały skrzek wtrynią
Przerwa na kawę... 22:12, 27 sie 2018

Do góry
Na razie ze względu na zdrowie ogród poszedł odrobinę w odstawkę - nie wolno mi dźwigać. Siedzę więc i czytam o wymaganiach roślin, które wybrałam na rabaty z tyłu domu.

I dojrzałam do wymiany 2 głogów paul's scarlet - no drażnią mnie okropnie - znów są łyse. Są za duże na opryski wiosenne a grzyb je po prostu uwielbia. Już wolę się ich pozbyć mimo iż duże są. Najbardziej wkurzające są liście, które są w każdym możliwym zakątku i w kamieniach pod ławką. No i znów stoję przed dylematem - jakie drzewa wybrać.

Chciałabym, aby:
- kwitły - najlepiej na wiosnę
- korona nie może być szersza jak 3 metry
- wysokość do ok. 8 metrów lub gdy wyższe możliwość cięcia
- fajnie by było, aby się przebarwiało na jesieni
- zdrowe, mam dosyć drzew, które chorują
Miejsce jest słoneczne, nic tam nie przemarza, za płotem sąsiadka wyhodowała 4-5 metrowe tuje więc jest też dosyć osłonięte od wiatrów.

Wstępnie wybrałam:
- tulipanowiec Fastigiata - mój faworyt. Co prawda nie tnie się go ale Danusia swojego zwykłego tnie i nic mu nie jest. Jedyna obawa, czy się nie połamie i o jego rozmiar docelowy czy nie będzie za duży do mojego ogrodu. I czy ten kształt pasuje do rabat. Dużo tych "i" ze znakiem zapytania.
Chodzi o to miejsce

A zaraz obok mam takie drzewka - tamaryszek, Nigra i jabłonka w formie płaczącej

Czy myślicie, że tulipanowiec to dobry wybór?
Mam odmianę Edward Gursztyn 2 sztuki na rabacie na tyłach i dobrze się u mnie czują. Ładnie przyrastają.

Myślałam o magnolii Lennei Alba albo innej odmianie wyprowadzonej na drzewko tylko to docelowo może być ogromne drzewo. Trochę mnie odstrasza to, że łapią mączniaka (w szkółce widziałam ;()

Biorę też pod uwagę odmiany kuliste - platana Alphen’s Globe, dąb Green Dwarf czy ambrowca Gumball. Ładne są ale... nie kwitną.
No i znów dylemat drzewny na tapecie...

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:10, 27 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, jesteś niesamowita Co za pomysły! Piękne bukieciki i dekoracje z jeżówek... i te domki... Cuda
Dziękuję za pochwały, zrobiło się trochę chłodniej to i werwy troszkę więcej. Będę realizować swoje plany, od wiosny mam zamiar sama zrobić białe duże lampiony. Dziś zaczęłam. Co z tego wyjdzie.....? zobaczymy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies