Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 17:00, 09 paź 2018

Do góry

Zdjęcia niezbyt wyraźne. Donice w miejscu ewentualnych róż. Rabata będzie trochę szersza niż na zdjęciu
Ogród pod lasem 16:52, 09 paź 2018

Do góry
Iza, zerknij na szybko, o coś takiego chodziło?
ogród (nie)Mocy 16:39, 09 paź 2018

Do góry
Dragonka napisał(a)

Goście, goście, jak ja lubię cześć Zano, miło Cię poznać. Już wyjaśniam- droga prowadzi do przodu domu. Na razie korzystamy z drogi wewnętrznej, tj. jeździmy przez kawałek działki sąsiadów.Czyli wjeżdżając z drogi głównej jedziemy kawałkiem sąsiada, potem wjeżdzamy na naszą od "tarasu strony", a jak chcesz do wejścia, to trzeba jechać do końca. Ja jestem ostatnia, nie ma mną już nikogo, tylko dżungla
Kiedyś, kiedyś w dalekiej przyszłości ma być ślepa droga, która będzie dla nas dojazdową, stąd mąż tak się uparł, żeby dom tak postawić.

pokażę Ci na takim odręcznym planie , może lepiej zobrazuje to

Czyli kiedyś będziecie mieli własną drogę tę po lewej stronie na rysunku? I garaż jest w domu? A teraz parkujecie w tym blaszanym garażu czy w tym domowym? Blaszak zostaje na wieki wieków czy będziecie chcieli się go kiedyś pozbyć? Sorry, że tak dopytuję, ale to wszystko ma wpływ na jakieś planowanie rabat.
Na poprzednim rysunku zaznaczyłaś warzywnik na wprost tarasu. Czy nie lepiej umiejscowić go gdzieś indziej, bardziej z boku a na wprost tarasu (na którym udaje się czasami usiąść z kawą) stworzyć miłą dla oka rabatę?

No, ale planowanie nasadzeń to jeszcze przyszłość, na razie walcz Kobieto z ziemią.
Osiedlowy ogródek 15:16, 09 paź 2018

Do góry

Mi się najbardziej podoba taki kształt.
Ogród Muszelki 14:52, 09 paź 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Kwiatki niewielkie, o średnicy ok. 10 cm., ale bardzo urokliwe. Gdy clematis osiąga pełnię kwitnienia są ich tysiące.

Miałam czas zajrzeć do Ciebie i baaardzo mi się tu podoba
Za drzwiami do ogrodu... 14:50, 09 paź 2018

Do góry
Sylwia,a to może być ten Tiger?Wyrósł mi w rabacie ,przeniosłam do doniczki,jak był jeszcze malusieńki i zielony aby poczekać aż trochę urośnie do identyfikacji.Teraz się przebarwił i pewnie tak jak myślałam ,to jakiś sumak.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:46, 09 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie oczopląs.

Wspaniały oczopląs, uwielbiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:30, 09 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

New Dawn to tzw. żelazna róża. Stara odmiana. Teoretycznie powinna znieść wszystko. U mnie była najbardziej chorowita, nie chciała powtarzać kwitnienia i od czerwca była w czarnych plamach. Cięcie to była katorga z powodu potężnych kolców. Wyciepałam wszystkie 4. Twoja nie przemarzła z powodu cięcia.
Aktualny stan ściętolistnego (bardzo przypomina ambrowca)- co na niego patrzę, to od razu myśl biegnie do drewnianego domku z bala.

No to wszystko jasne. Grzeczna róża Choć ja ją lubiłam, niezwykle obficie kwitła niemal całe lato. Choć śmieciuch był straszny i rzeczywiście grzyba łapała szybko.
Wciąż czekam na te piękne barwy ściętolistnego. Miło, że tak Ci się kojarzy. W sumie i vice versa A może właśnie dlatego kusi mnie ten ambrowiec na front, bo uwielbiam te powcinane listki.
Działeczka Asi :) 14:24, 09 paź 2018

Do góry
asiak napisał(a)
ależ u ciebie pięknie kolorowo. Normalnie zawrót głowy. I ile róż ci kwitnie. Jestem aż zazdrosna. Moje strajkują.
Podpowiedz mi proszę co to za pomarańczowa trawka na zdjęciu na pierwszym planie?
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:08, 09 paź 2018

Do góry
Poppy napisał(a)

A jakie zamawiałaś?

Ta druga bardzo ładna i w PL niespotykana w handlu, coś jak dalia 'Polka'. I kolory pierwszej i ostatniej ładne.

Ja byłam u Austina, nie jestem specjalnie poruszona jego ogrodem. To po prostu ogród szkółkarza do prezentacji. Inne rosaria o niebo lepsze.
Za drzwiami do ogrodu... 14:03, 09 paź 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
No proszę jaka piękna jesień się zaczyna w Ch
Witam i pozdrawiam .

Witam ,witam...!!!Chyba myślami Cię ściągnęłam Miło, że zaglądasz
Jak na razie piękna jesień,ale deszczyk też by się przydał bo strasznie sucho.
A co tam zmalowała u Ciebie jesień?

I jak to nie mieć sumaka,chociażby za płotem...

Jednego sobie też zostawiłam.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:50, 09 paź 2018

Do góry
Trawnik nawieziony jesiennie, wszystkie iglaki też, padam. Zamiast się kurować latam z wiaderkami z nawozami. Popołudniu jeszcze czosnku główkowate dosadzę, kupiłam 100 szt., chcę efektu jak u Oli
Pożyczone zdjęcie:

Na zielonej... trawce :) 13:46, 09 paź 2018

Do góry
Angelika czy często wykorzystujecie pawilon?
Napisz mi proszę coś więcej o tym jak się użytkuje, czy zmieniłabyś coś, np. długość, szerokość, czy czegoś Ci tam brakuje?
Pytam, bo zabieram się za nasz i ciągle zastanawiam sie nad wymiarami

AngelikaX napisał(a)

Za drzwiami do ogrodu... 13:36, 09 paź 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Śniadanie uprzyjemniłam sobie widokami z Twojego ogrodu. Pysznie było .

Podziwiam piękność i wielość roślin które masz u siebie - super - a te jesienne kolory!! Magia!

Bardzo mi miłoZapraszam nie tylko na śniadanko
Tak,jesień czaruje...!Pomalowała mi hostę na żółto...

Migawki z ogródka 13:23, 09 paź 2018

Do góry
tulucy napisał(a)

Podziwiam twoje różane szaleństwo Aż się prosi jakiś dzień otwarty w czerwcu zaplanować, celem podziwiania tak zacnej kolekcji.

A przy okazji, co to za roślinka? jakiś dzwonek? albo żółwik? Nie mam pojęcia ale rewelacyjnie komponuje się z różą
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:12, 09 paź 2018

Do góry
Witam wszystkich!
Planuję obsadzić rabatę przy ścianie stodoły, jednak dopiero zaczynam przygodę z roślinami i pracą w ogrodzie i jestem w tym temacie "zielona", dlatego proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty.
Jedyne co chcę zostawić to bluszcz(po obu stronach sadzone w tym samym czasie jednak po jednej stronie rośnie bardzo powoli nie wiem czemu? ), który zasłoni ścianę, chciałabym kilka roślin zimozielonych i trawy oraz aby było okryte korą, jednak jestem otwarta na różne propozycje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies