Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 19:23, 30 paź 2018

Sebek napisał(a)
A stolik barowy bedzie? Bo nie wiem czy juz robić rezerwację czy czekać

Ale się dzieje!

Za "stolik barowy" będzie "robił" po prostu taras z drewna
A stołki będą w wodzie na brzegu. Blisko krawędzi tarasu.

Instagram Ogrodowiska
Adela 19:24, 30 paź 2018

Buki nazwane Waszymi imionami, kamień w kształcie serduszka, ławeczka..... ale to wszystko romantyczne
Gardenarium 19:29, 30 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, pokazywane instalacje i prace przekraczają moją zdolność pojmowania. Od czego są te niebieskie rury po całości tak głęboko?

W basenie stołki barowe ... aqua - park w ogrodzie?

Co do pelargonii - nie znam się. Jakieś różne ładne.

Witek kopie już i rozprowadza "poważny" wodociąg do budynków w przyszłości i do nawadniania, głębokość taka że - poniżej przemarzania. Dopiero od tych rur będą strategiczne podłączenia mniejszego zasięgu. Rura 6-tka trójka czy nawet grubsza..nie zapamiętałam.

Stołki nazwałam barowe, ale to dla odpoczynku, jak się człek zmęczy pływaniem, to sobie posiedzi i napije się. Nawet nie alkoholu bym powiedziała, a czegoś zimnego.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:31, 30 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bo Nam to przy robocie nikt nigdy fotek nie cykaTo serce to znak, że Was ta ziemia kocha

My oddaliśmy serce tej ziemi, a ona oddaje nam Urodziła serce prawdziwe.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:32, 30 paź 2018

ewsyg napisał(a)
Danusiu, co to jest za roślina ta burgundowa, która wygląda jak podagrycznik ?
Bardzo to ładna, czy to jest arcydzięgiel ?

Tak to arcydzięgiel Angelica gigas , ale nie przezimował mi. W tym roku go nie było.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:35, 30 paź 2018

kasia1 napisał(a)
Danusiu, jaka jest odległość między bukami? (tam gdzie będzie ławka) Jaką dokładnie odmianę buka posadziliście?

Ustawiłam co 3 metry, ale jeszcze rozsunęłam na wypadek, że buk będzie gruby. Myślę, że 4 metry między nimi jest. Tak na oko ustawiałam.
Z ukosa wygląda na mniej.

Fagus sylvatica 'Dawyck Gold' - kolumnowy. Mamy je już kilka lat i się tułają po ogrodzie. Czas było najwyższy dać im godne miejsce. Co prawda je co roku przesadzałam do większych doniczek, ale ile można? Wyglądają fajnie razem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:36, 30 paź 2018

mira napisał(a)

no i to bym chciała zobaczyć jak siedzicie i pijecie - trudno sobie wyobrazić jakie to uczucie

czy cieniówkę zlikwidowałaś całkowicie czy będzie gdzieś indziej

Siedzenie sobie wyobrażam, brakowało nam takiej ochłody w to lato. Przyda się i będziemy - wieczorem na pewno.

Na razie cieniówki nie planowałam, powinna być, ale ma być też wiata na donice, więc może tam doraźnie będę przetrzymywać rośliny. Inna opcja, cieniówka będzie dużo dalej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:42, 30 paź 2018

Bog napisał(a)
Danusiu jestem ciekawa po co tak głęboko wykopany rów czy żeby nie zamarzła woda w rurze?
pozdrawiam Bogusia

Tak, to wodociąg do budynków. Poniżej przemarzania gruntu.

Instagram Ogrodowiska
Figaro 16:34, 02 lis 2018

Gardenarium napisał(a)
Usunęliśmy cieniówkę, rabata przesuwa się dalej.
Obsadziłam osobiście rabatę prawie w całości.

Tutaj złote buki : Danuta i Witold.
Pomiędzy nimi będzie stała ławka dla nas, żeby patrzeć na jeziorko

To juz dla pokolen nastepnych jest i kiedys wnuki powiedza ze to ich dziadkowie tu pot zostawili ale i serce cale i milosc.

Tak to czuje.
Gardenarium 20:06, 02 lis 2018

Też tak czujemy, jedynie mamy ten problem, że wnuków nie ma Ale mamy dzieci Dorosłe, więc na wnuki jest szansa

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies