Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Monia81 11:01, 26 paź 2018

No tak z dalsza wyglądało to na ładne roślinki, teraz jak zbliżenia zrobiłaś to już tak ładnie nie wygląda...to są te minusy zakupów internetowych, szkoda, że nie wszystko jednak można dostać w naszych szkółkach... pozdrawiam
sylwia_slomc... 11:04, 26 paź 2018

To zawsze loteria
anka_ 11:05, 26 paź 2018

Gosiek33 napisał(a)
Faktycznie,to zdecydowanie nieprofesjonalne.jaki to różanecznik?
Gosiu biorąc pod uwagę renomę szkółki byłam trochę rozczarowana. Ale popracuję nad nimi i w przyszłym roku będą śliczne. Z rododendronów kupiłam Purpureum Grandiflorum, Rasputina i Bolesława Chrobrego. Do tego azalię japońską Kermesinę i borówkę brusznicę Runo Bielawskie. Czekam jeszcze na przesyłkę z paprociami i innymi drobiazgami.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 11:12, 26 paź 2018

Moniko, Sylwio No właśnie z tymi zakupami przez internet. ale ja nie bardzo mam wybór bo transport mam tylko w weekendy (a to dni dla gospodarstwa) a najbliższa szkółka ponad 50 km ode mnie.
Ale czekam aż przestanie padać, ładnie powybieram to wszyściutko z korzonków i muszą ładnie rosnąć. Inne opcji nie ma

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Rosa 11:25, 26 paź 2018

R E K L A M U J
wyślij im te zdjęcia. Ja reklamowałam kupione w Alb.... rośliny i reklamację uznali.
MartaKozak 22:59, 26 paź 2018

mikina34 napisał(a)

Maliny jesienne, spora część liści wygląda tak:

Co to takiego?

Ja to miałam na rozach, to też rdza?
anabuko1 18:32, 30 paź 2018

Ptaszek ładnie ujęty,
No cóż zakupy przez internet , to czasami taka zgadywanka.
Jakie sadzonki się udadzą.
Też miałam kilka niewypałów.
Hmmm , ciekawa jestem co to masz na liściach malwy .
anka_ 19:02, 30 paź 2018

Rosa napisał(a)
R E K L A M U J
wyślij im te zdjęcia. Ja reklamowałam kupione w Alb.... rośliny i reklamację uznali.
Ewo zdecydowałam, że nie będę bawić się w żadne reklamację. Zadbam o te co przyszły i w przyszłym roku mam nadzieję będą wyglądały lepiej. Choć maila z grzecznymi 'podziękowaniami' (i zdjęciami) wysłałam- niestety bez odpowiedzi.

MartaKozak napisał(a)
Ja to miałam na rozach, to też rdza?

Marto wychodzi na to, że też rdza.

anabuko1 napisał(a)
Ptaszek ładnie ujęty,
No cóż zakupy przez internet , to czasami taka zgadywanka.
Jakie sadzonki się udadzą.
Też miałam kilka niewypałów.
Hmmm , ciekawa jestem co to masz na liściach malwy .
Co do zakupów to... no, idealne nie są. ale dzisiaj posadziłam rodki i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie nabiorą prawidłowego wyglądu.
Aniu ale z tą malwą to nie wiem o co chodzi... chyba, że masz na myśli maliny Moni. Ale te już Mazan zidentyfikował- rdza.

mikina34 09:09, 31 paź 2018

Pięknie portretujesz faunę, że się tak górnolotnie wyrażę
Roślinki przede wszystkim fatalnie zapakowane do transportu, ja na szczęście ostatnie dwa zamówienia z Alb..r. i Sadow..y miałam naprawdę porządnie zabezpieczone, zarówno, doniczki jak i same rośliny, wszystkie ładnie się przyjęły. Faktem jest, że to loteria jak nie widzisz co kupujesz własnym okiem, ale jak się nie ma co się lubi... jak mawia stare przysłowie pszczół
Pozdrawiam Cie słonecznie przy środzie pracowita kobieto
anka_ 14:20, 31 paź 2018

mikina34 napisał(a)
... ale jak się nie ma co się lubi... jak mawia stare przysłowie pszczół
Pozdrawiam Cie słonecznie przy środzie pracowita kobieto

No właśnie-" jak się nie ma co się lubi..." Ale dzisiejsza paczuszka bez zastrzeżeń. Pięknie zapakowana, ładne, zdrowe roślinki.

Częściowo posadzone...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies