Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród liliowo-lawendowy 13:39, 13 kwi 2021

Do góry
Nati1992 napisał(a)
Zastanawiam sie czy mogę na to co widać zasiac nasiona
trawy wiadomo idealnie nie bedzie.. ale chodzi mi o to żeby nie wpadac w błoto jak popada deszcz może troche zarosnie do wakacji

To dobry pomysł, będzie estetycznie i błoto nie będzie się wnosiło do domu.

Na to - nie siej, jest zbyt nierówno, warto glebogryzarką przejechać, przegrabić i uwałować.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:36, 13 kwi 2021

Do góry
Rench napisał(a)
Ale się cieszę, że ogrody będą otwarte. Mam nadzieję, że 8 maja uda mi się wstąpić i obejrzeć te cudowności

Wpadaj jak najczęściej. Co jakiś czas najlepiej jak się da
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:35, 13 kwi 2021

Do góry
My też cieszymy się na spotkania z Wami. Jesteśmy zaszczepieni AZ i wszystko ok.
Ogród liliowo-lawendowy 12:59, 13 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przeniosłam do działu "projektowanie ogrodów".
Pokaż jakieś zdjęcia.

Wymyśl jakiś tytuł ogrodu, to zmienię nazwę wątku.

Bardzo lubię lilie i lawendę więc może "Ogród liliowo-lawendowy"
I pewnie to będzie rosło pierwsze i tego będzie najwięcej

Dziękuję za pomoc
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:17, 13 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Druga fajna wiadomość:

Nowością jest to, że jesienią będzie publikacja naszego ogrodu w wersji jesiennej w amerykańskim magazynie Fall Gardens w Stanach Zjednoczonych. Obecnie jest artykuł w opracowaniu
o historii powstania ogrodu.

Zdjęcia są w prestiżowym Gapphotos i te właśnie będą w artykule.

https://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?view=chapman-garden-fall-&featureref=4500

Wspaniałe wieści! Gratuluję Nie wątpię, że to jest dopiero początek prestiżowych publikacji, nagród i wyróżnień dla Waszego Dzieła. Życzę z całego serca
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:37, 13 kwi 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Gratuluję artykułu, Danusiu Super, że ogród otwieracie. Powinno mi się udać odwiedzić

Koniecznie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:36, 13 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Piękne zdjęcia, wydobyły z Waszego ogrodu to co najlepsze.

Wtedy to miałam moc donic, nie wiem czy kiedyś tyle ustawię na tym tarasie
Moje ogrodowe wzloty i upadki 10:41, 13 kwi 2021

Do góry
wiola_14 napisał(a)
A jest tak.
Posadziłam na przemian miskanta Morning Light z hortesją bukietową sweet sommer i zrobiłam obwódkę z ice dance

Ice Dance za gęsto, to potwór i zabije trawnik na bank aż do samej nawierzchni
Ogród liliowo-lawendowy 10:34, 13 kwi 2021

Do góry
Przeniosłam do działu "projektowanie ogrodów".
Pokaż jakieś zdjęcia.

Wymyśl jakiś tytuł ogrodu, to zmienię nazwę wątku.
Coś jeszcze, coś więcej... 09:37, 13 kwi 2021

Do góry
Leżaki czekają
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:23, 13 kwi 2021

Do góry
Mnie ta nuda, że wiosna zastopowała też bardzo denerwuje, bo trawnik stoi w miejscu.
No i oczekuję liści na rabatach i tulipanów. Jak u was z tulipanami, bo zapomniałam, masz dużo czy raczej poszłaś w inne cebulowe?
Nawożenie, zasilanie trawnika 08:13, 13 kwi 2021

Do góry
stendi napisał(a)
Cześć, mam taki, problem daje nawóz co 2-3 tygodnie z firmy agros i trawa nie jest idealnie zielona tylko miejscami żółta i po 2 tygodniach robi się, coraz bardziej żółta jak posypie nawozem jest trochę lepiej na moment i znowu żółķnieje pomożecie ????

Idealnie zielona robi się tam, gdzie dostała odpowiednią ilość nawozu i wody i wtedy rośnie bujnie. Tam gdzie żółta - nie robi się żółta, po prostu nie posypałeś równomiernie albo dodatkowo zasobność gleby w tym miejscu akurat też może być gorsza i trawa nie zyskuje składników w odpowiedniej ilości.

A tak w ogóle to pokaż zdjęcia trawnika, bo może jest inny problem.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:08, 12 kwi 2021

Do góry
Druga fajna wiadomość:

Nowością jest to, że jesienią będzie publikacja naszego ogrodu w wersji jesiennej w amerykańskim magazynie Fall Gardens w Stanach Zjednoczonych. Obecnie jest artykuł w opracowaniu
o historii powstania ogrodu.

Zdjęcia są w prestiżowym Gapphotos i te właśnie będą w artykule.

https://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?view=chapman-garden-fall-&featureref=4500
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:05, 12 kwi 2021

Do góry
Z ogromną przyjemnością informujemy, że skończyliśmy urządzanie "kawiarenki" (nowe wyposażenie)
i otwieramy ogrody 24-25 kwietnia, chyba na tulipany, dopiero zaczynają kwitnąć. Na razie terminy są ustalone do lipca.

Cały czas pracujemy na jak najlepszy efekt, sadzimy drzewa, topiary, urządzamy nowe kąciki, ustawiamy rzeźby (także do sprzedaży).

Zapraszamy w takim razie już za niecałe dwa tygodnie. Będzie kolorowo i wiosennie.

https://www.ogrodowisko.pl/dni-otwarte

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 12 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kochana, nie tak bardzo, nie wygrałam niestety z nr PESEL Gdybym zaczęła 5 lat wcześniej, byłoby inaczej. KIedyś jak się zaczęło, to 11 w nocy ale się skończyło. Teraz 16.30 i koniec roboty, nie da rady czasem dokończyć te 7 metrów pielenia. Takie to są możliwości Kasiu, a raczej ich brak. Pesel

Danuś, wygraną jest możliwość realizacji marzenia, a Ty nie dość że masz ukochaną osobę przy boku która je podziela, to jeszcze realizujesz swój wielki projekt. Realizując go, każdego dnia wygrywasz walkę o marzenia. To nie pesel jest problemem, a niecierpliwość w osiąganiu celu. Rozumie Cie doskonale bo sama jestem niecierpliwa, ale jeśli Ci to pomoże to wiedz, że jesteś ogromną szczęściarą
Skarpa w ogrodzie 18:54, 12 kwi 2021

Do góry
Skarpa jest za stroma, garbowata, źle to wygląda, powinna zostać ukształtowana łagodniej.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:40, 11 kwi 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Czas projektu jest najbardziej ekscytujące, codzienne nowe pomysły, realizacje i możliwości
Cudownie Ci idzie - normalnie szach -mat z marzeniami - wygrałaś

Kochana, nie tak bardzo, nie wygrałam niestety z nr PESEL Gdybym zaczęła 5 lat wcześniej, byłoby inaczej. KIedyś jak się zaczęło, to 11 w nocy ale się skończyło. Teraz 16.30 i koniec roboty, nie da rady czasem dokończyć te 7 metrów pielenia. Takie to są możliwości Kasiu, a raczej ich brak. Pesel
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:38, 11 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
A jakie masz doświadczenia z ostrozkami ? One krotkowieczne są ?
Bo u mnie jak wyrośnie taka wielka kępa wysokich to padają potem

A różnie, krótko je mam, są dość łamliwe ale trwają.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:07, 11 kwi 2021

Do góry
U mnie 3 lata pod rząd to samo, może w tym roku mróz był wcześniej i majowych już nie będzie?
Zdecydowanie lepiej zachowuje się grujecznik o ciemnych liściach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies