Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Milka 07:26, 14 kwi 2021

Podwójna radość, zaliczone szczepienie, otwarcie ogrodu no i ta publikacja, wielkie, wielkie gratulacje
Joku 11:20, 14 kwi 2021

Dopisuję się do gratulujących.
Ogrodowy_Kal... 14:43, 14 kwi 2021

Muszę przyznać, że zaskoczyła mnie ekspozycja rojników w skorodowanych puszkach po konserwach, czy co tam w nich było.
Zaskoczenie i szacunek.
Wczoraj przytachałem z rekultywowanego wysypiska śmieci dziką wiśnię ale chyba zrobię jeszcze monitoring na puszki Naprawdę fantastyczny pomysł i ta korozja właśnie.
Basieksp 15:07, 14 kwi 2021

Ja też zaczęłam rozglądać się za puszkami, rojniki już mam, miejsce też tylko nazbierać trochę puszek
Gardenarium 15:37, 14 kwi 2021

Puszki są po psich pokarmach. Mam 4 psy więc puszek było moc. Teraz kupuję "Balerony" więc puszek nie mam. Obedrzeć z etykiet, rzucić pod płot i niech leżą aż zardzewieją. Mam jeszcze dwa pomysły "puszkowe", ale na razie nie zdradzę. Zapasy puszek czekają na nasz wolny czas na tworzenie takowych "dzieł" z odzysku.

Miałam eszewerie, eonium, rojniki. Kolekcja prawie w całości przezimowała, podgrzewana grzejnikiem olejowym w namiocie foliowym.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:40, 14 kwi 2021

Ja jeszcze na temat pogody, normalnie wściekła jestem na ten deszcz ze śniegiem, aż do bólu wściekła Wy też?

Instagram Ogrodowiska
antracyt 15:48, 14 kwi 2021

My też... nie na deszcz ze śniegiem, bo u nas nie ma, ale na koszmarnie silny i mroźny wiatr. Nic zrobić nie można w ogrodzie, młode przyrosty roślin sponiewierane. Opóźnia się wiosna w tym roku w porównaniu do lat poprzednich.
Kasya 15:50, 14 kwi 2021

Gardenarium napisał(a)
Ja jeszcze na temat pogody, normalnie wściekła jestem na ten deszcz ze śniegiem, aż do bólu wściekła Wy też?

Oj tak !
Nic robic nie można i nic nie rosnie przez to zimno
wiklasia 17:40, 14 kwi 2021

Mnie jakoś ta wściekłość na deszcz i śnieg na razie nie dopadła .
Choć pewnie, że wolałabym słonko i błękit nieba.
Ale ....
na początku maja syn ma komunię, więc może to lekkie przystopowanie wzrostu z powodu niższych temperatur spowoduje, że tulipany dotrwają i drzewa będą jeszcze obsypane kwieciem. Fajnie by było. Chyba, że wcześniej szlag kwiecie trafi przez przymrozki właśnie.
A poza tym niech ziemia sobie pochłepce tej wody. Niech uzupełni jej niedobory. Dla niej to z korzyścią.
A że ja będę musiała trochę dłużej potuptać w miejscu z niecierpliwością w sercu i motyką w dłoni. No cóż. Listopad, grudzień, styczeń, luty i marzec wytrzymałam, to te dwa tygodnie chyba też dam radę.
Gardenarium 18:05, 14 kwi 2021

Dobre podejście, ale ogrodów robić się nie daje A potem wszystko naraz

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies