No wiesz jedna trawa to jeszcze spoko ... mnie dodatkowo stipa nie lubi
A wylewka jest od początku taka ... ona sporo wystaje ... ale ile to mogę Ci powiedzieć jutro ... cały czas nie mogę oświetlić sobie tego miejsca pilotem bo w sumie mogłabym ci i teraz sprawdzić ... piszę z tarasu ... ale po ciemku to średnio może być ... jutro sprawdzę Ci na pewno
Poczekaj na efekt, to nie następuje tak od razu. Niewielu się to udaje od razu, ja dochodziłam do tego przez lata metodą prób i błędów. Tu na forum ludziska fajnie sobie podpowiadają i idzie to sprawniej. Mam te trawy o których piszesz, ale u mnie Hakonechloa bardzo słabo rośnie, po prostu wegetuje. Pod koniec lata zmienię jej miejscówkę bo na obecnej kiepsko wygląda. Ta trawa o którą pytasz to stipa, wysiewa się ją wczesną wiosną , czasem nawet przezimuje. Moje właśnie przezimowały.
Mój busz z górnego tarasu.
Joasiu co ja robię nie tak że mi Stipa nie rośnie? Wysiałam pięknie wyrosła a jak posadziłam na działce to po tygodniu marnieje. Dziś podałam gnojówką z pokrzywy i bzu czarnego, może ruszy.
Własnie miałam się Ciebie pytać kiedy to zrobić...
A skoro w temacie warzywek, to kiedy strąki bobu są gotowe do zrywania? Moje wydają się być już spore, ale czytam, że zbiór dopiero koniec czerwca-lipiec i nie wiem czy te moje to tylko w moich oczach takie duże