Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Małymi kroczkami do celu... 14:54, 10 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Stipa? Hmmm No mam stipę, ale nie widziałam na niej takich ciemnych nasionek. Myślałam, że to może jakiś śmiałek.

Tak Gosiu to stipa,cudna jest,ale skoro ją masz to zapewne sama o tym dobrze wiesz
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:47, 10 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Poczekaj na efekt, to nie następuje tak od razu. Niewielu się to udaje od razu, ja dochodziłam do tego przez lata metodą prób i błędów. Tu na forum ludziska fajnie sobie podpowiadają i idzie to sprawniej. Mam te trawy o których piszesz, ale u mnie Hakonechloa bardzo słabo rośnie, po prostu wegetuje. Pod koniec lata zmienię jej miejscówkę bo na obecnej kiepsko wygląda. Ta trawa o którą pytasz to stipa, wysiewa się ją wczesną wiosną , czasem nawet przezimuje. Moje właśnie przezimowały.
Mój busz z górnego tarasu.

O stipie czytałem na różnych wątkach. Teraz będę wiedział, że wiosną trzeba wysiać. Hakonechloe kupię w najbliższym czasie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:27, 09 cze 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja też nie mam szczęścia do rozplenic. Ta trawa mnie nie lubi

Renia wydłużałaś wylewkę do ściany? Jak bardzo odstaje od ściany?

Ja muszę swoją wydłużyć bo po ścianie leci.

No wiesz jedna trawa to jeszcze spoko ... mnie dodatkowo stipa nie lubi

A wylewka jest od początku taka ... ona sporo wystaje ... ale ile to mogę Ci powiedzieć jutro ... cały czas nie mogę oświetlić sobie tego miejsca pilotem bo w sumie mogłabym ci i teraz sprawdzić ... piszę z tarasu ... ale po ciemku to średnio może być ... jutro sprawdzę Ci na pewno
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:46, 09 cze 2018

Do góry
Czekałam na te Twoje trawy! Uwielbiam!

Stipa rzeczywiście piękną niesamowicie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 08 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dziękuję za radę i za inspiracje. Od wiosny dokonuję nasadzeń i rabata nie za ciekawie wygląda ale ... dzisiaj posadziłem kolejne, zakupione kwiaty: kosaćce, wilczomlecze, rozchodniki, krwawniki i funkie. Coraz więcej roślin

A co to za trawa na pierwszym zdjęciu? Ta centralna? Pięknie wygląda.
Jeszcze poluję na Hakonechloa All Gold i konwalniki na obwódki
Poczekaj na efekt, to nie następuje tak od razu. Niewielu się to udaje od razu, ja dochodziłam do tego przez lata metodą prób i błędów. Tu na forum ludziska fajnie sobie podpowiadają i idzie to sprawniej. Mam te trawy o których piszesz, ale u mnie Hakonechloa bardzo słabo rośnie, po prostu wegetuje. Pod koniec lata zmienię jej miejscówkę bo na obecnej kiepsko wygląda. Ta trawa o którą pytasz to stipa, wysiewa się ją wczesną wiosną , czasem nawet przezimuje. Moje właśnie przezimowały.
Mój busz z górnego tarasu.

Pogubiłam się po drodze... 13:43, 08 cze 2018

Do góry
sylwik69 napisał(a)
A moje rozplenice w tym roku w 50% zmarzły susza i brak nawadniania nie ułatwia życia tym które przetrwały! a takie piękne były w ubiegłym roku...
macham
Moje o dziwo w 100% przeżyły i nawet stipa mi nie zmarzła.
Małymi kroczkami do celu... 13:26, 08 cze 2018

Do góry
Stipa? Hmmm No mam stipę, ale nie widziałam na niej takich ciemnych nasionek. Myślałam, że to może jakiś śmiałek.
Małymi kroczkami do celu... 13:19, 08 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Cześć, Paulinko, a jak już nakarmisz głodny brzuszek, napiszesz mi, jaka trawa ma takie ładne piórka?

Gosiu brzuszki nakarmione a trawka to stipa, cudna jest, chodzi mi po głowie rabata z nią w dużej ilości, muszę coś pomyśleć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:50, 08 cze 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

A przypomnij mi...stipa Ci zimuje-czy raczej musisz wymieniać?
odpukać.. Zimuje i sie rozsiewa bardzo dpbrze
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:31, 08 cze 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
prawda jest taka ze bardzo zaryzykowalam z taka iloscia stipy ale. Oplacilo mi sie to dIekuje a szalwi nie mozna ni ekochac

A przypomnij mi...stipa Ci zimuje-czy raczej musisz wymieniać?
Ukojenie 04:52, 08 cze 2018

Do góry
Anabelle znowu olbrzymie

Tu jest nowa lilia

I rosnie stipa wysiana z nasionek Uli
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:19, 07 cze 2018

Do góry
Joasiu co ja robię nie tak że mi Stipa nie rośnie? Wysiałam pięknie wyrosła a jak posadziłam na działce to po tygodniu marnieje. Dziś podałam gnojówką z pokrzywy i bzu czarnego, może ruszy.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:19, 07 cze 2018

Do góry
Kasiu, cieszę się, że Ci się podoba. Szkoda, że tak niewiele mam teraz czasu, żeby przysiąść na ławeczce.

Monia81 napisał(a)
ta stipa ci przepięknie świeci na rabatach, urokliwa jest buziaczki

Moniu, to prawda. Pięknie świeci i faluje na wietrze, ale w czerwcu cieszą też inne roślinki.

Malutki pod lasem 11:20, 07 cze 2018

Do góry
piękna stipa
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:10, 07 cze 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Haniu jak dobrze, że piszesz, że już wycinasz te pąki kwiatowe na czosnkach jadalnych, bo miałam się Ciebie pytać kiedy to zrobić, dzisiaj je wytnę ta stipa ci przepięknie świeci na rabatach, urokliwa jest buziaczki

Własnie miałam się Ciebie pytać kiedy to zrobić...
A skoro w temacie warzywek, to kiedy strąki bobu są gotowe do zrywania? Moje wydają się być już spore, ale czytam, że zbiór dopiero koniec czerwca-lipiec i nie wiem czy te moje to tylko w moich oczach takie duże
Malutki pod lasem 10:48, 07 cze 2018

Do góry
Jej jaka piękna stipa
Macham
Mirkowy ogród (początki) 10:03, 07 cze 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Pięknie Mireczko ci się wszystko rozrasta, a te trawiszcza robią wrażenie buźka
Dzięki Moni Trawy lubię i mam sporo odmian. Tylko Stipa u mnie jakoś nie rośnie. Buziaki
Te też lubię za kwiaty i kolor liści.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies