Sio potworze!!!! nie kupuje żadnych powojników, z rubensa zrezygnowalam!! Przecież ja mam 10 powojników, na co mi kolejne!!!
Przytargam albo nie przytargam... Do trzech razy sztuka..... Dla teściowej mam Rh i dwie azalie. Będzie machniom No i sie jutro napracuję w jej ogrodzie, wszystko muszę pociąć.... Bo nie pozowoliłam moich nasadzeń ruszać beze mnie
Właśnie doczytałam, ze pędraki to larwy larwy: chrabąszcza majowego, guniaka czerwczyka, ogrodnicy niszczylistki, listnika zmiennobarwnego i w niektórych rejonach wałkarza lipczyka
Mi to co cytujesz wyglada na pedraka własnie, jakiego robala to nie ma znaczenia.
Doczytałam też że Dursban jest malo skuteczny na pędraki tylko pomaga przy doroslych osobnikach (chrząszczach) Nicienie w 3-4 roku cyklu rozwojowego również nie są skutczne. Tu pomoze mechaniczne niszczenie. Najlepiej przeorać miejsce, w ktorym jest ich dużo i dopiero zlać chemią
W tym przypadku u mnie kompromisów nie ma! jak sie nei zna, to sie nie wtrąca! Czasem tylko gdy całkiem zdesperowana byłam to sie pytałam, pokazując dwa warianty do wyboru
I ja czekam na fotki rh z pąkami i start listków w azaliach.
Jutro sadzę rh i azalie w ogrodzie teściowej w ranach ekwiwalentu za wieeeelkiego bukszpana
Dzisiaj odebrałam przesyłkę z EMA5 z wrotyczem, jutro będę lała i sprawdze jakie będą efekty. Czy ktoś stosował APACZ na opuchlaki w fazie chrząszcza lub larw? Może latem zrobić atak lancą doglebową apaczem?