Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:37, 28 mar 2014

monteverde napisał(a)

Pikne szczególnie śnieżniki

Snieżnik dostał mi się jeden z jakąś inną roślinką a teraz mam już całkiem sporo i wysiewa sie nawet na innych grzadkach.
Bogdzia 20:38, 28 mar 2014

monteverde napisał(a)

Dzięki zakodowałam w głowie i na piśmie, bo to coraz więcej z głowy wylatuje pozdrówka

Pozdrówka Aniu serdeczne.
alinak 20:43, 28 mar 2014

Jakoś ostatnio szczególnie łapią mnie za serce żółte krokusy.....i zaś na jesień zakup , bo już u Anki się zachwycałam ..a teraz u ciebie ....
lubię te leśne zakątki ...taki ogród kocham najbardziej ...ja też dziś cały dzień tyrałam . dosadziłam do żywopłotu 4 thuje żeby całkiem kompostownik zakryły , bo pęcherznice nie sprawdziły się przez bezlistny stan w zimie . te poszły na liściastą ścianę pęcherznic....
ło matko i tak co dzień robota ...od poniedziałku biorę się za rozmnażanie host ....
odpoczywaj intensywnie Bożenko ...ja odkryłam ostatnio cud na zmęczenie ...zapodaję sobie tak co dwa tygodnie szklaneczkę kroplówki ( gastrolit )....nawet serce lepiej pracuje ...
Madzenka 21:02, 28 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Aniu warunki sa znane, ale jeszcze raz napisze zeby Marzence tez przypomniec.
1. Ziemia musi byc kwasna
2. Rh sadzimy na tej samej wysokości na jakiej rosły w doniczce, wyżej moze byc ale niżej nie moze .
3. Rozluźnic bryłę korzeniowa.
4. Przez pierwszy rok nie dajemy nawozów , choc ostatnio w Mai polecano nawozy długo działajace. One wolno dzialają i w dłuższym czasie , na pewno sa lepsze od tych krótko działających jesli ktoś musi dac nawóz ale ja i tak uważam że najbezpieczniej jest nawozu nie dawac.
5. Pamietac o podlewaniu.

3 x powtórzyłam te 5 punktów, jutro test z pamięci
Aneczka 21:09, 28 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

A cóż to za kwiatuszki? Są śliczne!
Bogdzia 21:14, 28 mar 2014

alinak napisał(a)
Jakoś ostatnio szczególnie łapią mnie za serce żółte krokusy.....i zaś na jesień zakup , bo już u Anki się zachwycałam ..a teraz u ciebie ....
lubię te leśne zakątki ...taki ogród kocham najbardziej ...ja też dziś cały dzień tyrałam . dosadziłam do żywopłotu 4 thuje żeby całkiem kompostownik zakryły , bo pęcherznice nie sprawdziły się przez bezlistny stan w zimie . te poszły na liściastą ścianę pęcherznic....
ło matko i tak co dzień robota ...od poniedziałku biorę się za rozmnażanie host ....
odpoczywaj intensywnie Bożenko ...ja odkryłam ostatnio cud na zmęczenie ...zapodaję sobie tak co dwa tygodnie szklaneczkę kroplówki ( gastrolit )....nawet serce lepiej pracuje ...

Pijesz ten gastrolit czy kroplówke Ci daja? To mnie co dzień by się taki specyfik przydał.U mnie kompostownik tez za thujami , myśle ze to najlepsza zasłona z możliwych i choc ich nie lubię to jednak docenic trzeba bo fantastycznie zakryja wszystko. Pozdrawiam Alinko.
gierczusia 21:15, 28 mar 2014

Na te krokusy z wrzoścem to mi szczenka opadła .... I nic więcej już nie napiszę , bo szczenki szukać muszę

Buziaki Bogdziu
Bogdzia 21:16, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

3 x powtórzyłam te 5 punktów, jutro test z pamięci

Pochwale Cie za pilnośc, musiałas byc dobrą uczennicą.
Bogdzia 21:17, 28 mar 2014

Aneczka napisał(a)

A cóż to za kwiatuszki? Są śliczne!

To pierwiosnek ząbkowany , jest tam jeszcze zdjecie różowego i mam jeszcze biały ale się spóźnia z kwitnieniem.
Bogdzia 21:19, 28 mar 2014

gierczusia napisał(a)
Na te krokusy z wrzoścem to mi szczenka opadła .... I nic więcej już nie napiszę , bo szczenki szukać muszę

Buziaki Bogdziu

Krokusy już chyba nudne sie stały ale ja się nimi cieszę , te granatowe to moje ulubione.Pozdrawiam Elu.