Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:02, 28 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
zgadzam się w każdym slowie Ani...mi już dawno szczęka opadła i do tej pory jej nie znalazłam Bogdzia Twój ogród jest cudowny i niepowtarzalny pozdrawiam

Dzięki za miłe słowa ale .....................no co ja będe pisac jak Wy lepiej ode mnie wszystko wiecie.
Madzenka 20:02, 28 mar 2014

I ja czekam na fotki rh z pąkami i start listków w azaliach.
Jutro sadzę rh i azalie w ogrodzie teściowej w ranach ekwiwalentu za wieeeelkiego bukszpana
Bogdzia 20:04, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
I ja czekam na fotki rh z pąkami i start listków w azaliach.
Jutro sadzę rh i azalie w ogrodzie teściowej w ranach ekwiwalentu za wieeeelkiego bukszpana

Jak u teściowej to trzeba Ci powtórę z teorii zrobic ,żebys czegoś nie poknociła. Zaraz bedę odpisywac Ani to sprawdz czy pamietasz co trzeba, żeby Cie teściowa miotłą nie pogonila
Bogdzia 20:09, 28 mar 2014

monteverde napisał(a)

jakich?

Aniu warunki sa znane, ale jeszcze raz napisze zeby Marzence tez przypomniec.
1. Ziemia musi byc kwasna
2. Rh sadzimy na tej samej wysokości na jakiej rosły w doniczce, wyżej moze byc ale niżej nie moze .
3. Rozluźnic bryłę korzeniowa.
4. Przez pierwszy rok nie dajemy nawozów , choc ostatnio w Mai polecano nawozy długo działajace. One wolno dzialają i w dłuższym czasie , na pewno sa lepsze od tych krótko działających jesli ktoś musi dac nawóz ale ja i tak uważam że najbezpieczniej jest nawozu nie dawac.
5. Pamietac o podlewaniu.
Bogdzia 20:12, 28 mar 2014

Nikita napisał(a)
Napisałam przez pomyłkę u siebie ale jeszcze raz tu wpiszę:
Bliżej do żurawi podejść się nie dało, bo ja zdjęcia z drogi szybkiego ruchu robiłam, a tam jest zawsze płot na poboczu. Ale może kiedyś mi się uda zrobić bliżej zdjęcie....na pewno spróbuję.
One wcale takie płoche nie są...jak mnie zobaczyły to nie uciekały, nie odfruwały (tak jak te czaple z pod Nowego Sącza) tylko powolnym krokiem starały się oddalić ode mnie.
A widuję je raczej w dzień (wieczorem chyba nigdy nie widziałam) nie zależnie od pory dnia. Te pod Zielona Górą to faktycznie rano widziałam...gdzieś ok. godziny 9. Ale kolejne żurawie to koło godziny 13 i 15.
Z reguły stoją sobie parami na polach, bardzo rzadko w większych stadach.

Ja widziałam tylko żurawie z daleka .Były bardzo ostrożne i mowy nie było o tym by sie zbliżyc.Widac masz więcej szczescia niż ja. I dobrze miej to szczescie w kazdej dziedzinie bo fajna z Ciebie dziewczyna. Jeszcze raz dzieki za zdjecia.
Bogdzia 20:13, 28 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Było ciofaj, ciofaj..... i zachwyt nad fotkami Nikity... widać, że już nudzi się w trasie, to wszytko widzi wkoło..
Pozostawione 20 letnie RH Basi.. oj żal takei zostawiać.. ptasie radio posłuchałam... kos najpiękniej śpiewał .. (słuchałam te co są u mnie)...

I padłam ze śmiechu przy poście Hanusi..... do tego celu najlepiej chodzić w spódnicy.. ale wiatr i tak na maciejowej hula..

We wszystkim mam takie samo zdanie jak Ty.
Bogdzia 20:14, 28 mar 2014

alinak napisał(a)
Bożenko żurawie wróciłam się oglądnąć ...bo znaczy że już zima nie wróci ...no to teraz mogę spać spokojnie ..pozdrawiam

Pewnie ze już nie wróci i najlepiej jej nie wspominac choc wyjatkowo przyjazna dla nas była ale teraz juz czas wiosny. Pozdrówka Alinko.
Bogdzia 20:15, 28 mar 2014

malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,żeby nie zaśmiecać ci wątku wstawiłam u siebie etykiety azalii.Jak możesz,zerknij proszę,bo nie wiem czy ta czerwona da radę w cieniu?

Napisałam u Ciebie.
Krys 20:17, 28 mar 2014

Bożenko zaglądam tylko z pozdrowieniami i zmyka,natyrałam się dzisiaj
Bogdzia 20:18, 28 mar 2014

Agacia napisał(a)
Bogdziu, tematy się wyczerpały?! To ja poproszę wiosenne zdjęcia Rododendronowego z perspektywy! Igraszkami ptaków również jestem zainteresowana. Nie mówiąc o raporcie z bieżących prac
Pozdrawiam serdecznie!

Oj Agata napisałam tak by nie robic dyskusji nad innym tematem ale teraz jestem bardzo zajeta przygotowaniem ogrodu na wizyte ekipy Mai a ze lata już nie te co kiedys to i czasu dużo więcej potrzebuję, a za wiele go nie ma, juz wiem że będzie klapa.